עבור לתוכן

מה עדיף יהיה להגברת טווח ועל הדרך חיבור מחשב נייח בסלון?

Featured Replies

פורסם

הראוטר נמצא בחדר העבודה. מרחק 5מ' מהסלון. בסלון יטש ירידה של 50% בWIFI. 

מחשב נייח בסלון ללא מתאם WIFI. 

מה עדיף? 

לקנות רפיטר/מגדיל טווח שיתחבר לחשמל לידו ושיהיה לו חיבור דרכו גם בכבל אינטרנט למחשב הנייח בסלון? שכבר יגביר את הWIFI בסלון ובשאר הבית? כדוגמא: 
http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-10_RE200.html 

או לקנות ראוטר יד שנייה ולהגדיר כרפיטר ואליו לחבר את המחשב בנייח וגם ישמש להגביר את הWIFI באזור הסלון? 

אם יש המלצה לראוטר יד שנייה אשמח. 

והאם צריכת החשמל תהיה שונה בשני המקרים? 

תודה!

פורסם

חדר העבודה זה הממ"ד? כי לממ"ד יש קירות בטון, שמקטינים את הטווח (ומעלים את הקרינה בפנים).

א. יש בעיה אמיתית למשוך כבל רשת של 5 מ' מהראוטר לסלון? יסדר לך קליטה הכי טובה עם הכי פחות קרינה וצריכת חשמל.

ב. צריכת חשמל של ראוטר זה לא משהו שיהרוג אותך. ספציפית זה ששאלת עליו הוא 6.5W, אם הוא עובד כל השנה - 24*365 שעות - זה 8760 שעות, כפול 6.5 זה 57KWh, כל קילוואט עולה בערך חצי שקל - יצא לך 24 ש' חשמל לשנה. אם הפתרון השני יצרוך, נגיד, 50% יותר או פחות אז הפרש שלך הוא 12 ש"ח לשנה.

ג. לא בטוח שיש הבדל בשימושיות של שני הפתרונות, אבל אני לא חזק בתחום... לא יודע לבחור בינהם, בקטע הזה עדיף שיענה מישהו שמבין יותר ממני.

נערך על-ידי E71

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

חדר העבודה זה הממ"ד? כי לממ"ד יש קירות בטון, שמקטינים את הטווח (ומעלים את הקרינה בפנים).

א. יש בעיה אמיתית למשוך כבל רשת של 5 מ' מהראוטר לסלון? יסדר לך קליטה הכי טובה עם הכי פחות קרינה וצריכת חשמל.

ב. צריכת חשמל של ראוטר זה לא משהו שיהרוג אותך. ספציפית זה ששאלת עליו הוא 6.5W, אם הוא עובד כל השנה - 24*365 שעות - זה 8760 שעות, כפול 6.5 זה 57KWh, כל קילוואט עולה בערך חצי שקל - יצא לך 24 ש' חשמל לשנה. אם הפתרון השני יצרוך, נגיד, 50% יותר או פחות אז הפרש שלך הוא 12 ש"ח לשנה.

ג. לא בטוח שיש הבדל בשימושיות של שני הפתרונות, אבל אני לא חזק בתחום... לא יודע לבחור בינהם, בקטע הזה עדיף שיענה מישהו שמבין יותר ממני.

לא חדר העבודה זה לא הממד

פורסם
ציטוט של E71

PLC

http://www.tp-link.com/en/products/list-18.html

פורסם
ציטוט של tsarig01

נראה לי פתרון מעולה. רק.. כמה שאלות, אני לא כ"כ מכיר: בהנחה שהחשמל מגיע לשכנים דרך אותם חוטים, אין פה בעיה? אם גם הם ישימו כזה אין התנגשות?

ומה עם בטיחות מידע - זה עם סיסמה או משהו? (או שאין שום סיכוי שזה יגיע לשכנים?)

פורסם

מה יש לך נגד השכנים? :)

אתה והשכנים חולקים את אותו ארון חשמל?

בכל מקרה הטווח לשכנים גדול מידי והמוצר סה"כ מחובר לראוטר בצד אחד ומוציא יציאה קווית בצד השני אין יכולת לזלוג לשום מקום הוא "מותאם" (סוג של Pairing) מול מוצר דומה בצד השני.

ירידה של 50% בקליטה לאו דווקא מתורגמת ל-50% בביצועים בדר"כ אפשר לחיות עם זה כשהשימושים הם סטנדרטיים ולא תמיד כדאי ישר לרוץ לעוד מכשיר שפולט קרינה.

אגב קח בחשבון שמכשירים מסוג זה לא מתמודדים עם חיבור תלת פאזי בהצלחה. המהירות הסופית שתקבל תלויה בהמון גורמים בהנחה ושני המכשירים "יושבים" על פאזה שונה.

פורסם
ציטוט של yotam.m

...עושים רעשים מוזרים בלילה (סתם, סתם).

וכן, אנחנו חולקים את אותו ארון חשמל... אבל אם אתה אומר ש...

ציטוט של yotam.m

אין יכולת לזלוג לשום מקום הוא "מותאם" (סוג של Pairing) מול מוצר דומה בצד השני

אז אני מתאר לעצמי שהכל בסדר.

פורסם

הכי פשוט,

יש לך הוט או יס בבית?

לשני הבחרות יש פתרון של העברת הרשת הביתית על גבי התשתית של הכבלים בבית.

בהוט לדוגמא זה מכשיר שנקרא MOCA ואני עובד עם אחד כזה אצלי אז אני יכול להמליץ שזה עובד חלק.

הכי פשוט,

יש לך הוט או יס בבית?

בהוט לדוגמא זה מכשיר שנקרא MOCA ואני עובד עם אחד כזה אצלי אז אני יכול להמליץ שזה עובד חלק.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

הכי פשוט,

יש לך הוט או יס בבית?

הכי פשוט,

יש לך הוט או יס בבית?

תודה על התגובות!

אין לי הוט ויס. בזמנו באמת הייתי מחבר את המחבש ליציאה שהיתה בופסא של הVOD של יס ועבר מצויין.

אבל אני כבר מעל שנה עם קודי/XBMC....דרך אגב עם ילדים שלא מרגישים שאין להם כבלים...

בגלל זה מחפש פתרון.

מישהו יכול לומר לי מה יהיה עדיף בשבילי מהקומבינציות/דגמיטם שבלינק? תודה

http://www.tp-link.com/en/products/list-18.html

פורסם
ציטוט של yotam.m

בכל מקרה הטווח לשכנים גדול מידי והמוצר סה"כ מחובר לראוטר בצד אחד ומוציא יציאה קווית בצד השני אין יכולת לזלוג לשום מקום הוא "מותאם" (סוג של Pairing) מול מוצר דומה בצד השני.

ירידה של 50% בקליטה לאו דווקא מתורגמת ל-50% בביצועים בדר"כ אפשר לחיות עם זה כשהשימושים הם סטנדרטיים ולא תמיד כדאי ישר לרוץ לעוד מכשיר שפולט קרינה.

אגב קח בחשבון שמכשירים מסוג זה לא מתמודדים עם חיבור תלת פאזי בהצלחה. המהירות הסופית שתקבל תלויה בהמון גורמים בהנחה ושני המכשירים "יושבים" על פאזה שונה.

במידה ולא עובד,טלפון לחשמלאי מוסמך, עבודה של 15 דקות לזהות את שני שקעי החשמל ולחבר את שניהם על אותה פאזה בארון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים