עבור לתוכן

מסך מחשב סמסונג S-PVA מהבהב עד שנדלק סופית

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מסך סמסונג SyncMaster 245T עם פאנל S-PVA שעלה לי די הרבה בזמנו (3-4 אלף ש"ח).

התקלה היא כזאת: מדליק את המסך והוא נשאר שחור כאילו הוא כבוי. אחרי זמן מסויים הוא מתחיל להבהב בקצב איטי ואחרי זמן יותר ארוך הוא מהבהב בקצב יותר מהיר עד שהוא נדלק סופית.

אין שום בעיה עם התמונה המתקבלת על המסך, אין שום רעד או רעש או הפרעות בתמונה או שינוי צבעים\גוונים. הכל בסדר גמור חוץ מהקטע שלוקח לו המון זמן להדלק.

עכשיו ככל שהזמן עובר התקלה הזאת מחמירה, והיום למשל אני יכול להדליק את המסך והוא יראה כבוי למשך כמה שעות עד שהוא מתחיל להבהב בצורה איטית ואחרי כמה זמן קצב ההבהובים הולך ומתגבר עד שהוא נדלק סופית.

מצאתי כרגע פיתרון זמני, כשאני מחמם את המסך בפיתחי איוורור עם פן, הוא נדלק תוך 5-10 דקות. (מסך שחור > מהבהב > מהבהב בקצב מהיר יותר > נדלק).

קראתי באינטרנט שיכול להיות שצריך להחליף קבל.

מה אתם אומרים?

פורסם

יכול להיות קבל בספק הכוח.

ממה שאני יודע למסך הזה (כמו לרוב המסכים בגודל זה) יש כמה נורות פלורסנט, ולא נראה סביר שכולן יתחילו לגסוס באותו זמן. אלא אם מישהו מכיר הסבר שבו נורה דפוקה אחת יכולה להשבית את כל המנגנון.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של QttP

ממה שאני יודע למסך הזה (כמו לרוב המסכים בגודל זה) יש כמה נורות פלורסנט, ולא נראה סביר שכולן יתחילו לגסוס באותו זמן. אלא אם מישהו מכיר הסבר שבו נורה דפוקה אחת יכולה להשבית את כל המנגנון.

תודה רבה על התשובה.
למה כשאני מחמם את המסך בפתחי איוורור עם פן, הוא נדלק תוך 5-10 דקות במקום תוך כמה שעות. את מה בעצם אני מחמם שקשה לו להתחמם לבד ואיך זה קשור להדלקות המסך?

אגב, אני הורס את המסך עוד יותר כשאני משתמש בו במצב הזה?

חוץ מהבעיית הידלקות המסך עובד רגיל לגמרי.

נערך על-ידי Titan7777

פורסם

מעגלים חשמליים יכולים להיות מושפעים מטמפרטורה בכל מיני צורות. אני לא מכיר מספיק את הפיזיקה של זה כדי לנפק הסבר מדויק.

תופעת ההבהוב כן אופיינית לפלורסנט גוסס, ובמחשב שנייה, אם יש סיכוי שכל הנורות במסך מחוברות בטור ולא במקביל, אזי בהחלט יכול להיות מצב שנורה תקולה אחת תגרום לכל המעגל להיות חשוך.

בכל מקרה, מה שלא יהיה - בדיקה ותיקון מחייבים את פתיחתו של המסך. הכל שאלה של כמה זה מפריע לך. לחמם את המסך כל פעם עם פן ועדיין לחכות 5-10 דקות לא נשמע לי כמו צורת עבודה נעימה במיוחד. מה כבר יכול להיות יותר גרוע מזה? שלא יידלק בכלל? זה יקרה מתישהו, בלי קשר לפן שלך.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
ציטוט של QttP

אז צדקת (כמו שחשבתי). זה אכן היה 6 קבלים על לוח הכוח שהוחלפו היום והמסך עובד פיקס.

העיקר במעבדות של חנויות מחשבים למיניהן המליצו לזרוק את המסך ולקנות חדש ועוד המליצו לי על מסכים בתקציב של 600 ש"ח עם פאנל TN  :lol::lol::lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים