עבור לתוכן

בעיה ברשת ביתית - חיבור 100 במקום 1000

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה חמורה ברשת הביתית ששמתי לב אליה.

המחשב שלי מחובר עם כבל רשת CAT6 ישירות לראוטר שלי (אציין את כל הנתונים בהמשך)  ואני מקבל 100 מגהביט בלבד.

הראוטר ASUS RT-AC68R הוא הראשי שאליו מחובר המחשב שלי והוא זה שמחייג לאינטרנט:

http://www.amazon.com/RT-AC68R-Wireless-AC1900-Dual-Band-Gigabit-Router/dp/B00I7EM752/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1454436867&sr=8-1&keywords=ASUS+68R

המחשב שלי מחובר בכבל CAT6 והחלפתי כמה כבלים, CAT6 אחרים, CAT5E וגם CAT7.

הנאס שלי מחובר ישירות לאותו ראוטר גם כן עם כבל CAT7. בהגדרות נאס כתוב לי שיש חיבור 1ג'יגהביט. 

מה שעשיתי קודם כל זה להחליף בין הכבלים, הנאס מחובר עם הכבל של המחשב והמחשב מחובר עם הכבל של הנאס. לא נגעתי ביציאות בראוטר.

הנאס מראה שכן מקבל 1ג'יגהביט אך המחשב עדיין על 100 מגהביט.

החלפתי גם יציאות ועוד כבלים. זה לא זה.

יש לי מחשב בסלון שעובר ממנו כבל לראוטר D-LINK (המשמש כסוויץ')  ואליו מחובר מחשב בסלון. יש למחשב חיבור 1 ג'יגהביט (הגדרות מתאם רשת).

לקחתי את הראוטר הזה לחדר שלי וחיברתי אותו לראוטר הראשי וממנו למחשב. עדיין 100 מגהביט.

זה הראוטר המשמש כסוויץ' (D-Link DIR-860L):

http://www.amazon.com/D-Link-Smartbeam-App-Enabled-Dual-Band-DIR-860L/dp/B00CCIL9NU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1454436857&sr=8-1&keywords=dir+860l

ניסיתי לשנות הגדרות במתאם רשת (מנהל ההתקנים-<מתקדם), להתקין דרייבר עדכני ביותר, להסיר, להתקין מחדש, מה לא.....

אפילו התקנתי SSD חדש במחשב ועליו התקנתי וינדוס 10 חדש לחלוטין ועדיין 100 מגהביט.

מרגיש לי שזה משהו במחשב, חומרה ולא תוכנה.

הלוח אם שלי הוא GA-Z97X-Gaming 7 שכולל חיבור רשת ג'יגהביט. הגיוני שהחיבור לא תקין? תקוע על 100 מגהביט?

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4959#ov

אבדתי עצות. ניסיתי הכל :(

מישהו אחר אולי נתקל בזה ויוכל להאיר את עיניי?

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

תציץ עם פנס על הפינים של יציאת הרשת - צריכים להיות 8 פינים ישרים.  יכול להיות שאחד מהם התעקם/נשבר?

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי עכשיו, הכל תקין. 8 פינים אותו דבר בדיוק.

מה שכן שמתי לב זה כשאני מנתק את הכבל ומחבר,

לוקח בערך 6-8 שניות עד שיש נורות בחיבור ועד שהמחשב מזהה את הכבל.

במחשב בסלון ברגע שחיברתי את הכבל היו נורות והכל זוהה.

נערך על-ידי d30DK

פורסם

יתכן שיש בעיה עם רכיב הרשת.  קודם על תבדוק ב-BIOS שהכרטיס מוגדר כמו שצריך.  אם זה לא יעזור, תשקול לרכוש כרטיס רשת PCI-E.

פורסם

תנסה לבדוק את ההגדרות של הKILLER NETWORK.

פורסם
  • מחבר

בביוס לא מצאתי שום הגדרה מלבד האם להפעיל את הרשת או לא וגם את זה ניסיתי ליתר ביטחון.

בהגדרות של התוכנה KILLER אין כלום מלבד תצוגת נתונים תכלס,

אבל כן גם ניסיתי לבטל בהגדרות מתאם את KILLER BANDWIDTH CONTROL וגם זה לא עזר לי.

אז רוב הסיכויים שיש תקלה ברכיב רשת בלוח אם?

הלוח אם שלי באחריות, נרכש ב-30.09.2014 (שנה וחצי), העניין כמה זמן אשאר בלי מחשב.

לגבי מתאם חיצוני במידה ואכן אצטרך להתפשר על זה, האם כזה יהיה טוב? אני רואה לפי התגובות שכן, גם במוצרים אחרים דומים.

אני מעדיף להימנע מחיבור בלוח אם. מעדיף חיצוני.

http://www.amazon.com/gp/product/B00AQM8586/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3HIHADV23VGU1

תודה!

פורסם

לא מומלץ ממיר USB. כמו שצ'יף אמר - עדיף PCIE. ההתקנה פשוטה מאוד.

פורסם

לפני שאתה קונה משהו אתה יכול להביא סקרין שוט של הכרטיס מסך בDevice Manager?

מקש ימני על "Computer" ואז "Manage"

משם תעבור לטאב של "Device Manager"

לאחר מכן "Network Adapters"

ואז מקש ימני על כרטיס הרשת ו "Properties"

אצלי זה קצת שונה כי יש לי דרייבר ייעודי לכרטיס של אינטל אבל אמור להיות עמודה מסוימת של "Link Speed" או "Duplex" תסתכל מה מוגדר לך שם, תמיכה טכנית של הספקיות אוהבים לשחק בשטות הזאת ולפעמים הם מדריכים אנשים להגדיר שם חיבור של 100.

בנוסף,

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4959#dl

בעמוד של הדרייברים באתר היצרן יש להורדה מנהל התקן של 250 מגה +- אני מניח שזה עושה משהו. ניסית להסיר לחלוטין את ההתקן ומנהל ההתקן שלו ולאחר מכן לבצע התקנה נקיה של הדרייבר העדכני מאתר היצרן עבור מערכת ההפעלה החדשה?

לפני שאתה קונה משהו אתה יכול להביא סקרין שוט של הכרטיס מסך בDevice Manager?

מקש ימני על "Computer" ואז "Manage"

משם תעבור לטאב של "Device Manager"

לאחר מכן "Network Adapters"

ואז מקש ימני על כרטיס הרשת ו "Properties"

אצלי זה קצת שונה כי יש לי דרייבר ייעודי לכרטיס של אינטל אבל אמור להיות עמודה מסוימת של "Link Speed" או "Duplex" תסתכל מה מוגדר לך שם, תמיכה טכנית של הספקיות אוהבים לשחק בשטות הזאת ולפעמים הם מדריכים אנשים להגדיר שם חיבור של 100.

בנוסף,

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4959#dl

בעמוד של הדרייברים באתר היצרן יש להורדה מנהל התקן של 250 מגה +- אני מניח שזה עושה משהו. ניסית להסיר לחלוטין את ההתקן ומנהל ההתקן שלו ולאחר מכן לבצע התקנה נקיה של הדרייבר העדכני מאתר היצרן עבור מערכת ההפעלה החדשה?

פורסם
  • מחבר

מצרף תמונת מסך של הכרטיס רשת במנהל ההתקנים.

לגבי הDUPLEX SPEED יש לי שם רק עד מאה, כבר בדקתי את זה וזה כרגע על AUTO.

שני המתאמי רשת האחרים מבוטלים (לא זמינים). גם אם זמינים וגם אם לא, אין שום הבדל.

אתה מדבר על וינדוס 10, שם לא התקנתי את זה מעמוד יצרן

אבל זו התוכנה של ה-KILLER 2200. הורדתי אותה גם מהאתר של היצרן הזה וגם מהאתר של GIGABYTE.

הסרתי והתקנתי, פעמיים. גרסאות שונות.

NETWORK.png

נערך על-ידי d30DK

פורסם
  • מחבר
ציטוט של d30DK

לגבי הDUPLEX SPEED יש לי שם רק עד מאה, כבר בדקתי את זה וזה כרגע על AUTO.

שני המתאמי רשת האחרים מבוטלים (לא זמינים). גם אם זמינים וגם אם לא, אין שום הבדל.

אתה מדבר על וינדוס 10, שם לא התקנתי את זה מעמוד יצרן

אבל זו התוכנה של ה-KILLER 2200. הורדתי אותה גם מהאתר של היצרן הזה וגם מהאתר של GIGABYTE.

הסרתי והתקנתי, פעמיים. גרסאות שונות.

NETWORK.png

נערך היום לפני 2 דקות על-ידי d30DK

אגב, מחר אקנה כרטיס רשת PCI רק כדי לוודא שזו אכן הבעיה. אני פשוט לא רוצה להכניס עוד כרטיס PCI

מאחר ואכניס כרטיס מסך נוסף בעתיד, יש לי כבר כרטיס קול ומעדיף כמה שיותר פתוח... 

איזה עדיף מבין שלושת אלה?

http://ksp.co.il/?list_compare=.12705..18240..9524.

מדובר בעשרות שקלים אז זה באמת לא עניין רציני כדי לקנות עכשיו ולבדוק את זה.

גם ככה שרפתי יום על הבדיקות, חקירות וניסיונות.

תודה רבה.

פורסם

רק ל-EDIMAX יש DRIVER-ים מתאימים ל-WINDOWS 10.  על פי המפרט ה-EN-9260TX נעט יותר מודרני אבל לא ברמה שיש פער מהותי בינו לבין ה-EN-9235TX-32.  אם 9 שקלים אינם מהווים שיקול, לך על היקר יותר.

פורסם
  • מחבר

סגור, אלך כהמלצתך על הכרטיס 9260TX ב60 שקלים. אעדכן הערב אם הכל עובד תקין.

תודה רבה צ'יף! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ערב טוב.

רציתי לעדכן כי רכשתי את כרטיס הרשת EDIMAX 9260, הוינדוס התקין דרייבר אוטומטית. לא עשיתי דבר.

חיברתי אליו את כבל הרשת ובום עובד. ג'יגה ביט ישר מהקופסה.

גם חיברתי אתמול סוויץ' חכם שקניתי באמזון, גם כן ג'יגהביט ויש נורה צהובה וירוקה. צהובה=100 מגהביט, ירוקה = 1 ג'יגהביט.

עכשיו היא ירוקה :)

עשיתי העברת קבצים לנאס וזה מעביר (דרך TERA COPY) על 50-55 מגה לשניה, זה חצי מהחיבור, משער שהכוננים קשיחים בנאס (העתקתי גם מ-SSD) הם הצוואר בקבוק (וגם הם RAID1).

מה גם שמתי לב איך שחיברתי את הכבל לכרטיס רשת ישר נדלקו אורות והמחשב זיהה את החיבור בשניה אחת.

עם הכרטיס המובנה לקח 6-8 עד שיש נורות ועוד כמה שניות עד שוינדוס מזהה את החיבור. משהו באמת דפוק בחיבור המובנה בלוח אם.

יכול להיות שזה היה ככה ישר מהקופסה כי מאז שקניתי לא בדקתי את החיבור כי לא הייתי צריך את השימוש בהעתקות ברשת הביתית וגם לא היה לי אז רכיבים של ג'יגה ביט בבית (כבלים, ראוטר וכו').

אני פחות רוצה עוד כרטיס בלוח אם כי אני לא יודע מה יהיה לי בעתיד, כרטיס מסך נוסף בטוח יהיה ואולי כרטיס נוסף של משהו אחר.

תמיד מעדיף שיהיה פנוי אם אפשר.

לפחות עכשיו זה מעביר במהירות פי 5 ממקודם ^_^

תודה רבה :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים