עבור לתוכן

הרכבת מחשב שקט 6K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וכרטיס מסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, קל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? דרושה מערכת הפעלה win10 כולל הרכבה והתקנה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מגורים מודיעין

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?במיידי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כונן samsung 950 pro בנפח 512 GB וכמובן יציאה תואמת בלוח כלומר PCIe 3.0 X4 (אני מודע לעלותהגבוהה של הכונן)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: רוצה מעבד דור שישי וזכרון ראם DDR4 במהירות גבוהה ככל האפשר, (2800 במידת האפשר, אא"כ לדעתכם המלומדת עדיף נפח גדול על חשבון מהירות). והמארז רצוי עם 4 יציאות USB למעלה!!! דוגמא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17598

כמו"כ אני יודע שלשימושים שלי אין צורך במפרט שהזכרתי, אבל אני פריק מטומטם של טכנולוגיה חדישה ומהירה ומוכן לשלם כסף כדי לחוות אותה.

תודה רבה מראש לכל העוסקים במלאכה, אתם מבחר האנושות בכך שאתם מקדישים מזמנכם לעזור לאחרים.

נערך על-ידי חכיע

פורסם

יש לך כסף מיותר ? 7000 שקל למחשב לעבודה משרדית ?

הנה המחשב הראשון, לא מצאתי לוח שתומך  ב2800 בלי OC (לא מבין בתחום של הOC), יש למחשב I5, ספק ומארז, בקיצור, מחשב גיימרים בלי כרטיס מסך. הזיכרון די יקר 

אייבורי 

https://www.ivory.co.il/build_computer.php?act=print&preview=1&items=2,10,23,24,3,5,4,9,30,6,25,13,7,8,11,14,15,27,16,17,19,18,20,21,22,26,28,29&products=17598,0,0,0,11338,17035,16794,6120,0,6011,0,17446,16680,13162,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&units=1,0,0,0,1,1,1,1,0,1,0,1,1,1,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&prices=490,0,0,0,435,625,930,134,0,265,0,1890,750,80,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0

KSP (אבל שים לב שהראם בא ב16GB, זה BOX כי זה יותר זול, ולא מצאתי מארז שעונה לדרישות שלך)

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Box 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z170-HD3 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX Savage 2x8GB DDR4 2800MHz CL14 Kit 1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III  1
      כונני SSD: כונן קשיח Samsung 950 PRO M.2 2280 SSD MZ-V5P512BW 512GB SSD 1
      צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 600W 80+ SS-600ET  1
      מארזים: מארז ללא ספק Corsair Carbide 88R MicroATX Mid-Tower 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 5435 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

שוב פעם, אפשר להביא את אותם דרישות ב4000 שקל, אבל להתפשר על המהירות של הראם (הראם מייקר את הלוח וגם את הראם עצמו). אפשר להוריד בספק בלוח בראם וגם לקחת I3.

מקווה שאתה רואה את האייבורי.

את המערכת הפעלה בשניהם השארתי פתוח כי אני לא יודע איזה גרסה אתה רוצה.

פורסם

איזו טכנולוגיה חדישה אתה מתכוון לחוות עם הזכרון הנ"ל? לא שאלה מכשילה, אני באמת סקרן. האם יש יישום מסויים שירוויח מזכרון מהיר יותר או שאתה מכוון ל- IGPU? 

פורסם
ציטוט של Monsi

איזו טכנולוגיה חדישה אתה מתכוון לחוות עם הזכרון הנ"ל? לא שאלה מכשילה, אני באמת סקרן. האם יש יישום מסויים שירוויח מזכרון מהיר יותר או שאתה מכוון ל- IGPU? 

לי נראה שזה יותר בכיוון של להגיד שיש לו את הטכנולוגיה החדשה.

כי במילא הוא לא ירגיש עם הזיכרון יהיה 2400 או פחות, וגם לגבי הSSD.

פורסם
ציטוט של nargsi

לי נראה שזה יותר בכיוון של להגיד שיש לו את הטכנולוגיה החדשה.

כי במילא הוא לא ירגיש עם הזיכרון יהיה 2400 או פחות, וגם לגבי הSSD.

אולי בכל זאת? מגיע לפותח הדיון להנות מהספק. :) 

פורסם
  • מחבר

ובכן מגיבים יקרים, קודם כל תודה רבה לכם באמת על כך שאתם מקדישים מזמנכם וכוחותיכם למען הזולת.

ותודה רבה מיוחדת לנרגסי על ההשקעה בבניית מפרט.

לגבי שאלתך מונסי, אני לא יודע בוודאות איזו חווייה אני עומד לחוות, אם כי עדיין זכורה לי לטובה חוויית השימוש במחשב אחרי שהחלפתי את הכונן הקשיח המסורתי בכונן SSD, גם אז כמו עכשיו, רבים חשבו שההשפעה תהיה זניחה, אך היום אני סבור שאין חולק על כך שלמשתמש המצוי עדיף שדרוג כונן לSSD מאשר החלפת מעבד, (למעשה באותה התקופה היו ברשותי שני מחשבים האחד ThinkPad X230i בעל מעבד i3 במהירות שעון של 2.4 Ghz וכונן SSD, והשני ThinkPad T440p עם מעבד i7 4900mq מרובע ליבות בתדר בסיס של 2.8 וטורבו לתדר של 3.7, ההבדלים בביצועים הסטנדרטיים של פתיחת מסמכים כבדים וכיו"ב הייתה חדה מאד, ולטובת הi3).

כך ששווה לי לנסות שוב שדרוג דומה (הכפלת מהירות ב4).

פורסם

ממש לא אחתום ששדרוג ל-SSD עדיף על שדרוג המעבד וגם לך לא כדאי. הכל תלוי בנסיבות ספציפיות. בלי קשר לזה, הזכרון כל כך מהיר היום שהוא לא מהווה צוואר הבקבוק בשום צורה ואופן (לעומת HDD) פרט ל(אולי!) יישומים מיוחדים. יחד עם זאת, מאחר ואתה בכל זאת תשתמש ב-IGPU, זכרון יותר מהיר הוא לא הדבר הכי נורא שאפשר לבזבז עליו את התקציב. במפרט שביקשת לא חסרות נקודות שגורמות להרמת גבה. רק אל תצפה לשום חוויה מיוחדת בתחום זה - כי תתאכזב.

פורסם

עדיין, לגבי הזכרון אתה לא כל כך תרגיש את זה, וחבל. חבל על הכסף. אני מוכן לחתום שלא תרגיש את זה.

גם לגבי הזכרון וגם לגבי הSSD אני אתן לך דוגמא שתעזור לך להבין,

זה כמו האנשים שהם מרצדס של שנוסעת במבחנים של מרצדס 400 קמ''ש ואנשים עשירים קונים ונוסעים איתם בארץ.

על כמה נוסעים איתם בארץ ? 120 קמ''ש ? אין להם כבישים בארץ.

הכוונה שלי היא שאתה קונה מפלצת ביצועים שאין לך מה לעשות איתה. מקווה שעכשיו הבנת יותר טוב.

פורסם
ציטוט של חכיע

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית

לא ברור למה אתה צריך להוציא 6K על מחשב לעבודה משרדית, אפילו עם SSD יקר! מחשב כזה עולה פחות, הכסף הנוסף שאתה מוסיף לא ישדרג לך את החווייה. תתרום את הכסף ליד שרה. עדיף...

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, קל.

אוברקלוק עושים כדי להוציא ביצועים טובים עדיפים מציוד זול, כדי לחסוך כסף. אבל אתה קונה ציוד יקר. אז בשביל מה אוברקלוק? (למרות שאפשר, ואין לי כלום נגד זה...)

כמו"כ אני יודע שלשימושים שלי אין צורך במפרט שהזכרתי, אבל אני פריק מטומטם של טכנולוגיה חדישה ומהירה ומוכן לשלם כסף כדי לחוות אותה.

אתה לא פריק ולא מטומטם! אתה פשוט מתכנן עיסקה לא אידיאלית. אבל זה הכסף שלך, זכותך...

תודה רבה מראש לכל העוסקים במלאכה, אתם מבחר האנושות בכך שאתם מקדישים מזמנכם לעזור לאחרים.

די, תמשיך... :)

סתם, איזה מבחר האנושות? אנחנו לא טייסי חלל, לא פילוסופים או מדענים דגולים. בסה"כ עונים לך בפורום.

בקיצר, המערכת שאני הייתי מציע - אותה אחת ש-nargsi הציע בשינויים הבאים:

זכרון - http://ksp.co.il/?uin=29316

סטיק אחד (!) של 8GB, לכל שימוש שתחשוב עליו אתה לא צריך 16 וגם ככה להוסיף עוד אחד זה פשוט לתקוע אותו לתוך המחשב. בנוסף, 2400 ולא 2800, כי כפי שכבר כתבו לך זה רק מספר. לא לקחתי 2133 כדי לא לבאס אותך... :)

ההבדל בין 8GB של 2400 לבין 16GB של 2800 לשימושים שלך יהיה בדיוק (!!!) אפס (נימוק: בזכרון יהיה שיפור של כ-1% במהירות בפועל, אולי, ובשקלול עם הרכיבים האחרים ובנטרול העובדה שהזכרון הוא לא צוואר הבקבוק - נותן 0% שיפור, בנוסף קח בחשבון שאין משמעות ל-Cache גדול במיוחד במערכת ההפעלה כשהדיסק שלך - SSD 950 PRO - נותן לך 2 ג'יגה לשניה בקריאה, כך שאפילו הניצול שהמערכת כן תעשה בזכרון הנוסף לא מביא שינוי בביצועים).

לוח - אתה יכול להשאר איתו אם אתה רוצה OC, אבל אז קח את ה-6600K כדי שתוכל לעשות OC... או שלחילופין תשאר עם ה-6500 (שיספיק לך מעל הראש לביצועי מחשב משרדי, אגב) אבל אז המכפלה של המעבד לא פתוחה, ואין טעם שתתעסק עם המהרה במעבד עם מכפלה נעולה, ואז אתה יכל לקחת לוח קצת יותר זול (לא 170Z). לשיקולך. ואגב, ה-6600 כבר יותר מהיר מה-6500, ואתה הרי מוציא 6000 ש"ח, ואז עושה המהרה ל-6500? אז למה לא לקחת 6600 (אפילו לא K), שבא כבר מהמפעל עם תדר יותר גבוה ועולה רק קצת יותר? לא קצת מצחיק? לשיקולך...

אגב, יש לך שם ספק 600W בלי כרטיס מסך יעודי. בהערכה גסה המערכת הזו תיקח 250W או פחות (לא חישבתי, זה ניחוש - אבל סמוך עלי, זה הכיוון). עוד מקום לחסכון.

אה, ולא ראיתי שבהצעה שהוא נתן לך היתה מ"ה שביקשת...

בכל אופן, בהצלחה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nargsi

עדיין, לגבי הזכרון אתה לא כל כך תרגיש את זה, וחבל. חבל על הכסף. אני מוכן לחתום שלא תרגיש את זה.

גם לגבי הזכרון וגם לגבי הSSD אני אתן לך דוגמא שתעזור לך להבין,

זה כמו האנשים שהם מרצדס של שנוסעת במבחנים של מרצדס 400 קמ''ש ואנשים עשירים קונים ונוסעים איתם בארץ.

על כמה נוסעים איתם בארץ ? 120 קמ''ש ? אין להם כבישים בארץ.

הכוונה שלי היא שאתה קונה מפלצת ביצועים שאין לך מה לעשות איתה. מקווה שעכשיו הבנת יותר טוב.

בהמשך לדוגמא שנתת אני חושב שאכן אותם עשירים לא ינצלו אותה לנסיעה במהירות של 400 קמ"ש אבל הם כן יהנו ממנה יותר בכל עקיפה פשוטה וכל עקיפה בעלייה וכהנה וכהנה.

ולנמשל, אכן לפתוח קובץ וורד זו משימה פשוטה שאני לא ארגיש בה הבדלי ביצועים, אבל מידי פעם לחלץ/לדחוס קובץ, או לפתוח תוכנת אדובי, אני כן אהנה (לכאורה, אני חושב שבנקודה זו אתה מסכים) ושווה לי להוציא את הסכום הזה על ה'תענוג' הזה.

אני מניח שיוצא לך לבזבז כמה מאות שקלים מדי פעם על מסעדה טובה, דבר שאני לא מבין, (האמת, אשתי מבשלת לא רע.) ובכן אני חוסך את אותם מאות שקלים וקונה מחשב בידיעה שזה בזבוז כסף.

מה שכן, המגיב אחריך טוען שעדיף שאתרום אותו ליד שרה, ובכן אני די נוטה להשתכנע. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

סתם, איזה מבחר האנושות? אנחנו לא טייסי חלל, לא פילוסופים או מדענים דגולים. בסה"כ עונים לך בפורום.

טייס חלל, מדען וכדו' נהנים הרבה מכבוד, פרסום, כסף וכו' האנשים הקטנים והפשוטים שעושים טובה לשני בלי שהם מרוויחים מכך כלום, הם הם מבחר האנושות.

ציטוט של E71

תתרום את הכסף ליד שרה. עדיף...

בנוסף, היות ואני כ"כ מעריך אנשים שעוזרים לאחרים, אני אאמץ את עצתך ואכן אתרום בלי נדר לאיזשהו ארגון חסד, חלף לבזבז את כספי על המחשב, (עד שיבוא לי הסעיף פעם נוספת).

פורסם

שמע, גם SSD 850 רגיל יתן לך את העקיפה הזו. 

התדר של הזכרון לא יורגש בכלל, בכלל, בכלל, בכלל, בכלל.... לא יהיה לו משמעות.

אתה סתם מתעקש.

שווה להוציא על כונן של 500 ש''ח, לא 1800.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nargsi

שמע, גם SSD 850 רגיל יתן לך את העקיפה הזו. 

יש לי כיום 850 PRO והוא נותן עקיפות כמו הונדה לא כמו מרצדס.

אם כי אינני מתעקש כלל ולמעשה קיבלתי את דעתכם ואני אתנהג יפה ואמנע מלרכוש דיסקשיח במחירים מופקעים. כמו"כ לא אשדרג את הזיכרון בכלל בכלל בכלל וכל הכסף יירקב לי (או שאשתי תבזבז אותו על בגדים.)

למעט מה שאצליח להציל לטובת ארגון חסד כלשהוא.

נערך על-ידי חכיע

פורסם
ציטוט של חכיע

טייס חלל, מדען וכדו' נהנים הרבה מכבוד, פרסום, כסף וכו' האנשים הקטנים והפשוטים שעושים טובה לשני בלי שהם מרוויחים מכך כלום, הם הם מבחר האנושות.

בנוסף, היות ואני כ"כ מעריך אנשים שעוזרים לאחרים, אני אאמץ את עצתך ואכן אתרום בלי נדר לאיזשהו ארגון חסד, חלף לבזבז את כספי על המחשב, (עד שיבוא לי הסעיף פעם נוספת).

שמע, אני לא ארכיב לך כרגע מפרט כי אני טיפה עסוק (בעבודה), אבל נחמד לראות מישהו שלוקח ברצינות את המסר שניסיתי להעביר... הנה, כבר עשית משהו נחמד :)

ובכל זאת, לצרכים שלך, זה מה שהייתי מציע.

מעבד - i5 6500 או 6600 (למעשה גם i3 יספיק, אבל יש לך תקציב... אז למה לא).

לוח - סקיילייק כלשהו של אסוס או ג'יגהבייט, או ASROCK... קנה לפי הפיצ'רים שאתה צריך.

זכרון - 8GB, מהירות לא משנה.

מארז - לפי הטעם. משהו סולידי כמו Fractal Define S / R5 יתאים לעבודה משרדית כי אלה מארזים שקטים.

ספק כח איכותי של כ-400W (סיסוניק / Enermax למשל).

SSD - סמסונג 850 EVO או מקסימום PRO. נפח כרצונך (מיועד למ"ה ותוכנות בשימוש נפוץ).

דיסק מכני - 1 או 2 TB. 
ומערכת הפעלה... זהו.

לדעתי יצא לך הרבה יותר זול מהתכנון, אם תרצה שארכיב לך באיזו חנות אח"כ רק תכתוב.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

שמע, אני לא ארכיב לך כרגע מפרט כי אני טיפה עסוק (בעבודה), אבל נחמד לראות מישהו שלוקח ברצינות את המסר שניסיתי להעביר... הנה, כבר עשית משהו נחמד :)

ובכל זאת, לצרכים שלך, זה מה שהייתי מציע.

מעבד - i5 6500 או 6600 (למעשה גם i3 יספיק, אבל יש לך תקציב... אז למה לא).

לוח - סקיילייק כלשהו של אסוס או ג'יגהבייט, או ASROCK... קנה לפי הפיצ'רים שאתה צריך.

זכרון - 8GB, מהירות לא משנה.

מארז - לפי הטעם. משהו סולידי כמו Fractal Define S / R5 יתאים לעבודה משרדית כי אלה מארזים שקטים.

ספק כח איכותי של כ-400W (סיסוניק / Enermax למשל).

SSD - סמסונג 850 EVO או מקסימום PRO. נפח כרצונך (מיועד למ"ה ותוכנות בשימוש נפוץ).

דיסק מכני - 1 או 2 TB. 
ומערכת הפעלה... זהו.

לדעתי יצא לך הרבה יותר זול מהתכנון, אם תרצה שארכיב לך באיזו חנות אח"כ רק תכתוב.

ואז אני אמכור את הXPS 13 שאני עובד עליו היום ויהיה לי תענוג כי אוכל לקנות גם מסך איכותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים