עבור לתוכן

שדרוג זמני של מערכת 775 או רכישת 1150 מינימלית?

Featured Replies

פורסם

1. אני לא ממליץ לקנות את לוח האם הזול ביותר שניתן למצוא - זו טעות קריטית לטווח הארוך לקנות לוח אם שמציע את המינימום האפשרי. אם כבר לקנות לוח אם זול, אז לפחות שיהיה כזה המבוסס על ערכת השבבים B150 (בגלל חיבורי ה SATA) ושיש לו 4 חריצי הרחבה לזיכרון, ואני אישית גם מעדיף לוח שיש בו מספר סביר של שלבי ייצוב מתח למעבד (בדור המעבדים הנוכחי 5-6 שלבים נראה לי סביר, לוח עם פחות מזה לא הייתי קונה).

2. ב DDR4, כמו גם ב DDR3, ההשפעה של הפעלת הזיכרון בערוץ כפול לעומת ערוץ יחיד היא זניחה ולא סביר שהיא תורגש ברוב היישומים. כמובן שישנם יישומים שבהם רוחב הפס לזיכרון הוא משמעותי, אך לרוב המשתמשים לא יהיה הבדל. לפיכך, אם המחיר של מודול זיכרון יחיד בנפח של 8GB יותר זול מאשר המחיר של שני מודולי זיכרון בנפח של 4GB (וזה כמעט תמיד המצב), אין סיבה ממש סיבה לבחור בתצורה של 2X4GB.

3. אין לך כרטיס מסך בעל חיבור PCIX אלא בעל חיבור PCI Express או PCI-E בקיצור.

4. תקן ה PCI Express מציע תאימות קדימה ואחורה, כך שכרטיס המסך שלך יעבוד בלוח אם מודרני.

5. הליבות הגרפיות המובנות במעבדים המודרניים הן יחסית חזקות, דבר שדיי מבטל את הצורך בקניית כרטיסי מסך פשוטים (כאלו שעולים 200-300 ש"ח). במקרה הזה יש להבין שה GT 240 היא ליבה גרפית יחסית מיושנת (שוחררה ב 2009 ומציעה תמיכה ב DirectX 10.1 וב OpenGL 3.2) בעוד שה HD Graphics 530 היא חדשה ומעודכנת יותר טכנולוגית (מעבדי ה Skylake שוחררו ב-2015, הליבה הגרפית מציעה תמיכה ב DirectX 12.1 וב OpenGL 4.4 והיא גם מותאמת יותר לשימושים מודרניים).

מבחינה מעשית צריך לבדוק מבחני ביצועים בכדי לדעת איזו ליבה גרפית טובה יותר, או פשוט לנסות כל אחת מהן (בהנחה כמובן שתקנה מעבד עם ליבה גרפית HD Graphics 530 של אינטל ושכרטיס המסך שלך יישאר אצלך) ואז לראות איזה מהן מציגה ביצועים טובים יותר עבור השימושים שלך.

6. בכל לוח אם מודרני יש לפחות 4 חיבורי SATA. שים לב שאם יש לך התקן איחסון בעל ממשק IDE (אולי צורב או דיסק קשיח ישן) לא תוכל להעבירו למחשב החדש, שכן חיבור ה IDE לא קיים בלוחות האם מהשנים האחרונות.

הערה: מצד אחד כתבת:

ציטוט של yoel14

חיבורי סאטה 3 יספיקו לי אני משער.

אבל מצד שני כתבת:

ציטוט של yoel14

כונן  חדש cd, ssd, hdd, ישן Hdd

שזה 4 התקנים...

7. במחשבים מודרנים המהרה בד"כ אפשרית רק עם מעבדים בעלי מכפלה פתוחה (נעזוב בצד את האפשרות להעלות את תדר ה BCLK בחלק מלוחות האם למעבדי ה Skylake, אם זה מעניין אותך ראה את הכתבה הזו כאן באתר), כך שהדבר לא רלוונטי במקרה שלך.

8. בנוגע לחנות - אתה תצטרך לברר איתם בדיוק האם הם יהיו מוכנים להתקין לך את השילוש החדש במארז הקיים ואם כן - האם זה יהיה בחינם או בתוספת תשלום. בדומה, אתה תצטרך לבדוק האם הם יהיו מוכנים לתת לך הנחה כלשהי, למרות שאני לא מאמין שהדבר אפשרי בחנויות שהן חלק מרשת.

אם החנות תדרוש תשלום עבור ההרכבה ואתה לא יכול להרשות את זה לעצמך, זה לא סיפור גדול להרכיב את לוח האם במארז - אתה תמיד יכול לחפש סירטוני הדרכה באינטרנט או לשאול פה בפורום.

9. אל תשכח שאתה תצטרך גם קירור למעבד אם אתה קונה מעבד בתצורת tray ולא בתצורת box.

• תגובות 64
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

1. אני לא ממליץ לקנות את לוח האם הזול ביותר שניתן למצוא - זו טעות קריטית לטווח הארוך לקנות לוח אם שמציע את המינימום האפשרי. אם כבר לקנות לוח אם זול, אז לפחות שיהיה כזה המבוסס על ערכת השבבים B150 (בגלל חיבורי ה SATA) ושיש לו 4 חריצי הרחבה לזיכרון, ואני אישית גם מעדיף לוח שיש בו מספר סביר של שלבי ייצוב מתח למעבד (בדור המעבדים הנוכחי 5-6 שלבים נראה לי סביר, לוח עם פחות מזה לא הייתי קונה).

אוקיי רוב הסעיף הזה [על פרטיו] לא ברור לי :\

2. "ב DDR4, כמו גם ב DDR3, ההשפעה ...., אין סיבה ממש סיבה לבחור בתצורה של 2X4GB."

נהדר!

3. אין לך כרטיס מסך בעל חיבור PCIX אלא בעל חיבור PCI Express או PCI-E בקיצור.

סביר להניח שאתה צודק :D , תודה!

4. תקן ה PCI Express מציע תאימות קדימה ואחורה, כך שכרטיס המסך שלך יעבוד בלוח אם מודרני.

אחלה!!

5. "הליבות הגרפיות המובנות במעבדים המודרניים... ואז לראות איזה מהן מציגה ביצועים טובים יותר"

משער שאוכל לעשות את זה - למרות שהייתי שמח אם היתה תשובה חד משמעית, בסדר :)

6. בכל לוח אם מודרני יש לפחות 4 חיבורי SATA. שים לב שאם יש לך התקן איחסון בעל ממשק IDE (אולי צורב או דיסק קשיח ישן) לא תוכל להעבירו למחשב החדש, שכן חיבור ה IDE לא קיים בלוחות האם מהשנים האחרונות.

נקודה טובה! יש מצב שכונן הCD שלי על IDE , לא קריטי כי בלוח מודרני כבר אשתמש בUSB בלבד...

הערה: מצד אחד כתבת:...שזה 4 התקנים...

כן, בדיוק ארבעה כרגע... את הכונן CD צריך לבדוק איך מחובר כמו שציינת, אך פחות קריטי לי, ואמנם טרם קניתי הארד דיסק חדש- אבל משער שזה יקרה... ולכשזה יקרה- אקנה כבר משהו גדול שלא יתמלא כ"כ מהר... ובלאו הכי הסתדרתי עם 320 גיגה ב7 השנים שחלפו [שכללו הרבה מחיקה ועוד מחיקה ופינוי מקום ידני וכו' :D:D ]

7. במחשבים ...כך שהדבר לא רלוונטי במקרה שלך.

אמת, כנראה שלא אתעסק עם המהרות בזמן הקרוב...

8. בנוגע לחנות - אתה תצטרך לברר איתם בדיוק האם הם יהיו מוכנים להתקין לך את השילוש החדש במארז הקיים ואם כן - האם זה יהיה בחינם או בתוספת תשלום. בדומה, אתה תצטרך לבדוק האם הם יהיו מוכנים לתת לך הנחה כלשהי, למרות שאני לא מאמין שהדבר אפשרי בחנויות שהן חלק מרשת.

סביר להניח שאתה צודק, וסביר להניח שחנות שאינה רשתית תהיה עם מחירים גבוהים יותר מלכתחילה... טוב נו, אם זה רק 100 ש"ח, כולל ניקוי והינדוס הכבלים... ואולי אעזר בחבר אחד מהצפון אם ירצה ואם יהיה לו זמן ;) 

אם החנות תדרוש תשלום עבור ההרכבה ואתה לא יכול להרשות את זה לעצמך, זה לא סיפור גדול להרכיב את לוח האם במארז - אתה תמיד יכול לחפש סירטוני הדרכה באינטרנט או לשאול פה בפורום.

9. אל תשכח שאתה תצטרך גם קירור למעבד אם אתה קונה מעבד בתצורת tray ולא בתצורת box.

סליחה על ה'שיגועים' , אבל, האם הייתם ממליצים על כזה שדרוג זמני?

1. מעבד בלבד Q6600 ב-115 ש"ח - לא משמעותי במובן הגדול, אבל משהו

המוכר אמר לי הבוקר שהוא בעצם רק ימכור אותו עם לוח... ככה שזה מקפיץ את העסקה ל300 - ואני בעצתכם - יורד מזה!
2. קצת מגמד את [1] אם מה שנמסר אכן מתפקד כהוגן:
     Intel® G3220 3.0Ghz LGA1150 + 2X 4GB DDR3 1333MHZ בכ-300 ש"ח?
  שכחתי שלא נכלל פה בכלל לוח - אז לא משנה כנראה
  ד"א, המוכר לעיל הציע עכשיו E8500 ב85 [כולל משלוח], אני יודע שמבחינת עוצמה זה שווה, 3.16 ג"ה לעומת ה2.5 ג"ה שאני לא ממהיר כי גם ככה המחשב שלי יותר מידי 'חמים ונעים'...
אבל רציתי מאוד מרובע ליבות עבור מולטיטסקין לבנתיים, ככה שאני לא בטוח אם כדאי...
המוכר נשמע אמין, יש אחד שאין לי מושג מיהו שימכור כנראה E8400 בכ-60 עם משלוח, לא יודע אם אמין...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, רציתי לשאול עכשיו, בעצם אפתח פוסט חדש אודות G4400 מול I3 6100 :D

פורסם

1.

ציטוט של yoel14

ד"א, המוכר לעיל הציע עכשיו E8500 ב85 [כולל משלוח], אני יודע שמבחינת עוצמה זה שווה, 3.16 ג"ה לעומת ה2.5 ג"ה שאני לא ממהיר כי גם ככה המחשב שלי יותר מידי 'חמים ונעים'...
אבל רציתי מאוד מרובע ליבות עבור מולטיטסקין לבנתיים, ככה שאני לא בטוח אם כדאי...
המוכר נשמע אמין, יש אחד שאין לי מושג מיהו שימכור כנראה E8400 בכ-60 עם משלוח, לא יודע אם אמין...

שידרוג מ E5200 ל E8500 לא ממש ייתן לך תוספת ביצועים רצינית, כך שאם זה לא בחינם, אני לא הייתי משלם על זה.

2.

ציטוט של yoel14

אוקיי רוב הסעיף הזה [על פרטיו] לא ברור לי :\

הדבר הכי חשוב לדעתי כאשר קונים מחשב הוא לוח האם - יותר מהמעבד ויותר מהזיכרון פשוט כי את המעבד והזיכרון ניתן להחליף יחסית בקלות בעוד שלוח האם הוא הבסיס של המחשב. לוח האם קובע דברים כמו דגמי המעבדים שניתן להתקין, נפח הזיכרון המקסימלי, מספר מודולי הזיכרון הנתמכים, מספר חיבורי ה SATA, ה USB, האודיו וכד' וכן את יכולת ההמהרה. לוח אם איכותי גם אמור להחזיק מעמד מספר שנים גדול יותר לעומת לוח אם פשוט מכיוון שהרכיבים בלוח איכותי איכותיים יותר (קבלים יותר טובים, יותר גופי קירור ויותר שלבי ייצוב מתח למעבד). לכן כל מי שקונה לוח אם פשוט וזול, ובמיוחד עם מעבד חזק (Core i5 ומעלה), לדעתי עושה טעות קריטית לטווח הארוך.

אני אישית הייתי מעדיף לקנות היום לוח אם ב-800 עד 1000 ש"ח ולהשתמש בו ב 5-8 שנים הבאות מאשר לקנות לוח אם שעולה 300 ש"ח ושיתקלקל או שיגביל אותי מבחינת יכולת השידרוג אחרי 3-4 שנים.

באופן כללי, אם הייתי צריך לקנות לוח אם מודרני (בעל תושבת 1151) היום, הייתי מעדיף לוח אם בגודל ATX (בכדי שהרכיבים יהיו מרווחים יותר), בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון (ולא רק 2 חריצי הרחבה, דבר שיכול להגביל הוספת זיכרון בעתיד), בעל 6 חיבורי SATA3, לפחות 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, לפחות 6-8 שלבי ייצוב מתח למעבד, חיבור M.2 (למקרה שיהיה לי כונן SSD כזה בעתיד) ויציאות גרפיות מסוג VGA, DVI ו HDMI לפחות (למקרה שיהיה צורך להשתמש בליבה הגרפית המובנית על המעבד). לוחות כאלו לדוגמא - ה Z170 Extreme6 של ASRock, ה MAXIMUS VIII RANGER של Asus, ה GA-Z170X-UD5 של Gigabyte וה Z170A GAMING M5 של MSI.

אם התקציב מוגבל, הייתי שוקל לוחות כמו ה GA-Z170-HD3P או אפילו ה GA-H170-D3HP של Gigabyte.

הערה: זוהי רשימה חלקית בלבד לפני העדפות האישיות שלי. הבחירה בלוח האם צריכה להעשות לפי הצרכים, התקציב והמבחר המוצע בחנות ממנה קונים את המחשב.

פורסם
ציטוט של smalul

שידרוג מ E5200 ל E8500 לא ממש ייתן לך תוספת ביצועים רצינית, כך שאם זה לא בחינם, אני לא הייתי משלם על זה

יותר מזה, להתחיל לפרק את המעבד ולמרוח משחה ולהרכיב הכל בחזרה וכל זה בשביל להוסיף למעבד איזה 20% - מיותר לגמרי...
צריך להביא בחשבון שמהירות של מערכת מושפעת מכל הרכיבים, כך שתוספת של 20% למעבד זה בעצם 5-10 אחוז לכל המערכת.

בקיצור, מה שהמחשב יודע לעשות עם E8500 הוא ידע לעשות גם עם ה-E5200 הקיים, זה באמת חסר משמעות.

ציטוט של smalul

אני אישית הייתי מעדיף לקנות היום לוח אם ב-800 עד 1000 ש"ח

תשמע, לא צריך להפחיד את הבחור... עבור הרבה אנשים אין שום הבדל בין לוח של 400 ש"ח ללוח של 1000. אנחנו מדברים עם מישהו שרוצה "לשדרג" מ-E5200 ל-E8500, אז לספר לו על לוחות של 1000 ש"ח? צריך להתאים את ההמלצה לקונה, לא כל אחד צריך לוח עם 6 חיבורי SATA3 ולפחות 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי!

האיש הזה צריך לוח שיהיה אמין. פיצ'רים לא חשובים כאן. רמות מתח? מה אכפת לו? רק שיהיה של יצרן ידוע, שתהיה אחריות ל-3 שנים, שיהיו חיבורי HDMI ואתרנט כדי שלא תהיה בעיה לחבר מסך ורשת - זה מה שבאמת חשוב. אם יש לו 500 ש"ח להוסיף אני לגמרי הייתי משקיע אותם במעבר ל-i3 במקום פנטיום ובזכרונות איכותיים (לא מהירים - איכותיים!), כי הרבה יותר סביר שזכרונות פשוטים יתחילו לתת "מסכים כחולים" אחרי 5 שנים מאשר בעיה בלוח...

בשביל מה הוא צריך 4 חיבורי USB3 מאחורה? עכבר יעבוד אותו דבר גם עם USB2, ואם יום אחד צריך עוד איזה USB3 מאחורה - כבל שיביא לו חיבור כזה לפאנל האחורי עולה 25 ש"ח באיביי... בשביל זה לשלם עוד 400 על הלוח?

פורסם
ציטוט של E71

כי הרבה יותר סביר שזכרונות פשוטים יתחילו לתת "מסכים כחולים" אחרי 5 שנים מאשר בעיה בלוח...

ממש ממש לא.

פורסם
ציטוט של QttP

ממש ממש לא.

מה הסיכון כשאתה משווה לוח של אסוס ב-400 ש"ח ללוח של אסוס ב- 800 שקל *מבחינת אמינות*? (תקיעות מערכת או מסכים כחולים אחרי כמה שנים)? לא רואה סיבה למי שלא צריך את הפיצ'רים של לוחות יקרים לשלם עליהם 800 ש"ח.

בקשר לזכרונות, יכול להיות שבשנים האחרונות כבר לא רואים הרבה זכרונות סיניים זולים, בעיקר כי הטובים ירדו במחיר ואפשר להשיג זכרונותת ממותגים טובים במחירים סבירים (עד לא מזמן זכרונות זולים היו מקור לצרות).

פורסם

אדייק:

אני כלל לא בטוח שיש הבדל באמינות בין לוח של 400 ו800 ש"ח. ייתכן שהבדל קיים בסדרות מסוימות של לוחות, אבל לא באופן גורף. למשל יכולות להיות סדרות של לוחות שבהם הדגם הזול עושה שימוש בקבלים ומייצבי מתח פחות איכותיים, ומצד שני כאלה שבהן כל הלוחות בסדרה עושים שימוש באותם רכיבים.

אז בנקודה זו אתה אולי צודק - מי שלא צריך את הפיצ'רים, אין לו סיבה להשקיע. מצד שני, מי שמחזיק מחשב לשנים רבות יכול בהחלט לחשוב שעכשיו הוא לא צריך את הפיצ'רים אבל בעתיד אולי הוא יגלה שכן, ואז זה עשוי להיות חסר. לדוגמה - מי שקנה בעידן הPentium 4 לוח זול עם 2 חיבורי SATA בלבד, אולי הצטער על זה כשהיה צריך לחבר כונן שלישי (והכל עבר לSATA). מי שקנה בעידן הDDR2 לוח עם 2 סלוטים לזכרון בלבד אולי הצטער על זה כש4GB נהיה מעט מידי וכו'. העניין הוא שאי-אפשר לצפות היום מה יהיה בעתיד.

לגבי זכרונות - זולים, סיניים, קוריאניים וכו' - כל מה שאני יכול להגיד בנושא זה הוא שבמרוצת השנים שבהן אני מתעסק במחשבים ראיתי מקרים ספורים של זכרונות שבאמת היו תקולים, ומקרים עוד יותר ספורים של זכרון שעבד תקין במשך כמה שנים ופתאום התחיל לעשות בעיות. מאידך, לוחות אם שמתחילים לזייף אחרי כמה שנים זה דבר שבשגרה. בד"כ זה רכיב הליבה הראשון שהולך.

פורסם

@E71

בסופו של דבר @yoel14 מחפש מחשב לטווח הארוך בהשקעה מינימלית, ולפיכך הדבר היותר חשוב לדעתי הוא האמינות של המחשב. מבחינתי זה אומר לוח אם שיהיה איכותי יותר מבחינת הרכיבים שלו כך שהוא יחזיק מעמד מספר שנים רב יותר, ולדעתי זה אומר רכיבים בעלי תוחלת חיים ארוכה יותר, גופי קירור טובים יותר על הרכיבים שמתחממים כך שהטמפרטורה שלהם תהיה נמוכה יותר ויותר שלבי ייצוב מתח פשוט בגלל שהעומס עליםהם מתחלק באופן שווה (עדיף שהעומס ייתחלק בין 6 שלבים מאשר 4 שלבים, ואז תוחלת החיים של כל שלב תהיה גדולה יותר). כתבתי שאני אישית הייתי מעדיף לקנות לוח אם כזה בעלות של 800-1000 ש"ח, אבל אם התקציב מוגבל בהחלט אפשר להסתפק בלו אם "פשוט" יותר, כמו ה GA-Z170-HD3P וה GA-H170-D3HP של Gigabyte.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

רכיבים בעלי תוחלת חיים ארוכה יותר, גופי קירור טובים יותר על הרכיבים שמתחממים כך שהטמפרטורה שלהם תהיה נמוכה יותר ויותר שלבי ייצוב מתח פשוט בגלל שהעומס עליםהם מתחלק באופן שווה

האם לוחות האם ה'פשוטים' מבית GIGABYTE, MSI, ASUS בכלל באים עם רכיבים נחותים לעומת אלו שבלוחות ה'לא פשוטים'??
אפילו בחברות ממותגות כנ"ל - אפשר ליפול ע"י בחירת הלוח ה'לא נכון'?
ואם כן, אז אם רוצה לרכוש לוח פשוט שכזה- כדאי לבדוק כאן בפורום כל מקרה לגופו? אין כלל אצבע או חברות שידוע שכל לוחותיהן עם קבלים\מייצבים\רכיבים\... איכותיים בראש שקט לאורך זמן?
ד"א, לגבי זכרון, קינגסטון הם מהזולים בשוק כבר מזה זמן רב [מבין הזכרונות הממותגים] - אבל גם הפשוט ביותר שלהם נחשב לאמין וטוב, לא?
ררררק בודק :)

מה שבטוח, וטוב שכך, כל הדיון אכן מחדד ומסב את תשומת הלב לנקודות שצריך להתעכב עליהן בבחירת הרכיבים הנ"ל [ובפרט הלוח] כדי לא להצטער בעתיד....
תודה :goodposting:

פורסם

1. בארץ נמכרים לוחות אם של 4 יצרנים עיקריים - ASRock, Asus, Gigabyte ו MSI ולכולם יש לוחות אם זולים יותר המיועדים לשוק הבינוני-נמוך. לוח כזה בד"כ יגיע עם רכיבים פחות איכותיים לעומת לוח לשוק הבינוני-גבוה. אל תסמוך עלי - פשוט תיכנס לאתרי הלוחות ותראה שבלוחות היקרים יותר נכתב שנעשה שימוש בקבלים איכותיים יותר ובמערכות ייצוב מתח טובות יותר, כמו גם בדברים נוספים כמו ציפוי זהב לתושבת המעבד והגנה ממתכת על תושבת חריץ ה PCI Express X16. כמו כן אפשר לראות פיזית באתרי הלוחות כיצד הלוח בנוי ואיזה גופי קירור, אם בכלל, מותקנים עליו. כל אלה הם דברים קטנים, אבל בסופו של דבר הם יכולים להשפיע על אורך חיי לוח האם. עבור אנשים שמחליפים מחשב כל שנתיים או שלוש זה לא ממש קריטי מכיוון שגם אם לוח האם מתקלקל הוא עדיין באחריות במשך 3 השנים הראשונות, אבל מי שבונה מחשב לטווח הזמן הארוך (5,6, או אפילו 8 שנים), לדעתי עדיף להשקיע בלוח אם שיש לו רכיבים קצת יותר איכותיים, שכן סביר להניח שלוח אם כזה יחזיק מעמד ("יחייה") יותר זמן מאשר לוח אם זול ופשוט יותר.

רק שיהיה ברור - כל לוח אם שתקנה, גם הזול ביותר, יעבוד עם כל מעבד שתקנה המתאים לאותה התושבת.

2. זיכרון הוא רכיב שכמעט ולא מתקלקל, מה גם שלרוב מודולי הזיכרון יש אחריות לכל החיים, כך שאין בעיה לקנות כל מודול זיכרון, כל עוד מדובר בזיכרון של חברה מוכרת.

הערה: היום אפשר לומר שכל מודולי הזיכרון ה"מהירים" יותר (שעובדים בתדר גבוה יותר) או שהם בעלי גופי קירור הם דיי מיותרים כל עוד לא נעשית המהרה במחשב, וזאת מכיוון שמבחני ביצועים מראים שתוספת הביצועים שמקבלים מזיכרון מהיר יותר היא בד"כ קטנה עד זניחה ברוב השימושים.

פורסם

לא קראתי את הדיון , אז אולי אפשרות זו כבר נידונה.

אפשר לשדרג למעבד מסדרת Xeon e54xx או x54xx (לא בטוח שהאחרון יתאים ללוח) בעזרת מדבקת מגעים כזו, ולחתוך בסוקט את חתיחות הפלסטיק הקטנות שמונעות מהמעבד להיכנס לא נכון. (מכיון שב-XEON הם ממוקמים במקום אחר ומונעים את הכנסתו) 

סדרות ה-XEON הנ"ל הם מקבילות השרתים לסדרת Q9xxx, ויש דגמים שמגיעים עם תדרים גבוהים משמעותית יותר מהגרסה השלוחנית המהירה ביותר שהיתה קיימת. בנוסף, הם מסוגלים לאוברקלוקינג יותר גבוה בדר"כ. 

אפשר לסגור על מעבד מהיר כמו או יותר מ- Q9550  במחיר של 50-150 שח דרך איביי.

שידרגתי 3 מחשבים כך. באחד מהם ניסיתי לבצע OC והגעתי עם מעבד 3.2GHZ אל 3.8GHz בקלות עם קירור קצת יותר טוב מהבסיסי ביותר.

הנ"ל עם לוח P45. אבל גם לוח P31 תומך, אולי לא בסדרה המתחילה ב-X, כי תדר FSB אצלה גבוה יותר.

אתר מצוין לנושא - http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/

lga775.jpg

lga_775_771_mod_purepc_2.jpg

פורסם
  • מחבר

וואו...
טוב, האמת שאמנם זה בטח טכני ופשוט לעקוב אחר ההוראות אך זה פתאום נשמע מסובך מהרצוי עבורי, גם מבחינת הטכניות הנדרשת וגם מאחר והרכישה היא דרך איביי, אמנם ידוע שאיביי זה לא בהכרח 'חתול בשק' אבל אני מזמין משם לעתים נדירות ועדיין נרתע קצת [במוצרים שמצריכים אמינות ואותנטיות...] ... מצד שני, יש הגנה של פייפאל, לא?
אתה אומר שיהיו דגמים שמקבילים לQ9550 ומעלה מכך בנניח 80 ש"ח, ואמורים להיות תקינים לחלוטין ולעבוד בלוח שלי?
זה מפתה גם אם בתור מהלך זמני עד לרכישת שילוש חדיש [סקיילייק] ששוכנעתי לבצע, במקום לרכוש שילוש מסוג 775 אפילו אם זה רק 300-400 ש"ח...

אגב, ל @smalul -משער שאם לוח 'איכותי' יותר ברכיביו עולה כפול - אז אצא מנקודת הנחה שארכוש זול\רגיל\נפוץ בחצי המחיר ואסתפק ב3 שנות האחריות הבסיסית ובידיעה שהכל מלמעלה :D

נראה לי שיש חנויות שנותנות 3 שנות אחריות על זכרון שהיצרן נותן עליו "לכל החיים" , להמנע מכאלו [גם אם הן רשת , למשל אייבורי] או ששוב - לסמוך שבד"כ דברים כאלו ממש לא נתקלים עם הזמן מעצמם

פורסם

אם אתה בגישה של Xeon יש כאן X5450 שמוכן להרכבה ולא מצריך התעסקות.

יצא לי להזמין שניים כאלה והם עובדים בלי בעיות.

פורסם

הנה טבלת מחירים לפי דגמים. http://www.delidded.com/lga-771-775-cpus/

המקביל של Q9550 הוא E5440 שמחירו מתחיל מ-16$

לדעתי אין שום חשש להזמין מ-EBAY. חפש את המוכרים עם דירוג מעל 99%. 

והנה רשימת הלוחות שנבדקו http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/

הלוח שלך נמצא שם ולפיהם תומך בכל הדגמים, כולל סדרת X5400

השאלה אם יש לך מעט חוש טכני. זה לא מסובך, אך צריך זהירות וסבלנות כשחותכים את הפלסטיק (לא לפגוע בפינים בתושבת) וסבלנות עד שהמדבקה תהיה דבוקה בול. אך גם אם לא דייקת (מה שקרה לי פעם אחת), מקסימום המחשב לא עולה ומנסים שוב. 

כדאי לקנות 2 מדבקות לפחות. למקרה ו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים