עבור לתוכן

מתלבט לגבי כרטיס מסך נוסף

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה,

יש לי כרגע ASUS 970 STRIX שרץ על לוח מקסימוס HERO VII ומעבד I7 4790K. אני מריץ משחקים ב-4K אך לא על ההגדרות הכי גבוהות. 

מה כדאי? לשדרג ל-980?(האופציה הפחות עדיפה עליי) או לרכוש כרטיס מסך זהה למה שיש לי כרגע ולחבר אותם ב-SLI?

תודה

שמוליק

פורסם

מעבר ל-980 תאפשר לך לקבל כ-20 אחוז תוספת,  לא מעט אבל לא מספיק כדי להצדיק את התוספת הגדולה מאוד שתצטרך להוסיף נאמר אם תמכור את ה-970. 

שני 970 כמובן יהיו חזקים בהרבה מ-980 בודד,  אך גם הם לא פיתרון מושלם עקב הבעיות הנוצרות ממערך כרטיסים,  והביצועים לא מוכפלים פי שתיים אלא לרוב פי אחד וחצי במשחקים נתמכים ככה שאתה לא מקבל תמורה מלאה למחיר המלא ששילמת. 

העניין שבסופו של דבר גם עם זוג 970 ממילא לא תוכל למקסם הגדרות עד הסוף ב-4k כולל כל פילטרים במקסימום,  Vsync פועל וכ',  לכן הייתי מציע לך "לסבול"  עד לפסקל ואז לשדרג את הכרטיס לאחד שאמור על פי הערכות להתמודד עם הרזולוציה הזו בצורה טובה בהרבה. 

אם אין סיכוי שתחכה,  אז אני אומר תוסיף עוס 970 או שתשדרג ל-TI למרות התוספת הגדולה במחיר לפחות הביצועים יהיו בהפרש משמעותי יותר. 

פורסם

^ אני לא חושב שהוא יקבל תוספת של 20% ב-4K, אולי 5%-10% בלחץ (כמובן שאני מדבר על 4K).

לפותח הדיון, כמו שידידנו Roy אמר..גם עם זוג 970 לא תוכל למקסם הגדרות ב-4K ולצורך העניין גם לא עם זוג של 980.

כמובן שזה תלוי מאוד בסוג המשחקים.

אני תומך בהמלצה של Roy, אם זה סובל דיחוי, אז שווה לחכות.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאם אני קצת משפר את ההגדרות למשל ב-PROJECTCARS, אז הפריימים מעט יורדים. חשבתי שאם אכניס עוד כרטיס זהה, אז זה יתקן את זה. 

כרגע אני משחק בהגדרות MEDIUM ב-BF4, עוד לא בדקתי איך הוא ב-HIGH ו-ULTRA, סתם כדי לא להעמיס על הכרטיס מסך. 

פורסם

לבדוק הגדרות גבוהות, אתה תמיד יכול...אין לך ממה לחשוש שיקרה משהו לכרטיס מסך.

פורסם
ציטוט של shmulik_miata

העניין הוא שאם אני קצת משפר את ההגדרות למשל ב-PROJECTCARS, אז הפריימים מעט יורדים. חשבתי שאם אכניס עוד כרטיס זהה, אז זה יתקן את זה. 

כרגע אני משחק בהגדרות MEDIUM ב-BF4, עוד לא בדקתי איך הוא ב-HIGH ו-ULTRA, סתם כדי לא להעמיס על הכרטיס מסך. 

אתה יכול לנסות להגדיר HIGH ולשנמך כל מיני הגדרות שלא כל כך משפיעות כמו "צללים" או AA

פורסם

תתחיל בלבטל AA לגמרי ולהעלות את כל הדברים האחרים כל זמן שהמהירות נשארת סבירה. 

מסך 4K גם ככה נותן לך AA "בחומרה", ואם אתה מוריד מהעומס של ה-AA על הכרטיס אתה יכול להוסיף עומס במקומות אחרים. אם אתה מבטל AA לגמרי וזה נראה לא טוב, לך על AA נמוך. 

וכמובן שזה בא לך בחינם, לעומת עוד 970 שיעלה 1700 ש"ח...

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אנסה לשחק עם זה.

אגב, בקשר להוספת עוד כרטיס, האם אני חייב כרטיס זהה ב-100% (קרי, אותו דגם ויצרן) או שאני יכול לקחת 970 ממותג אחר?

תודה.

פורסם

^ אותו דגם כן, אותו יצרן לא מחייב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים