עבור לתוכן

הגדלת טווח עם ראוטר 2760U

Featured Replies

פורסם

עבדתי לפי המדריך: http://netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

והגדרתי הכל לפי ההוראות, לבסוף שנאמר להציב את הראוטר בסמוך לראוטר החדש ולקבל כתובת IP חוקית זה לא קרה.

כלומר לאחר שהגדרתי שם דומה, סיסמה דומה ביטלתי את שאר ההצפנות למינהם וביטלתי את ה-DHCP.

כלומר הראוטר הקיים מחלק בין x.x.x.1 ל x.x.x.100 והכתובת שלו היא x.x.x.138 ונתתי לראוטר החדש את הכתובת x.x.x.139 (ובחדש מן הסתם כיבתי את הDHCP)

מכאן והלאה, חיברתי באופן קווי את המחשב לראוטר החדש 2760U וקיבלתי כתובת חוקית וגלשית באינטרנט,עד כאן.

מכאן שניסתי להתחבר דרך ה-WIFI לראוטר, הוא הציג לי אותו כנקודה אחרת, וברגע שהתחברתי אליו גם אינטרנט לא היה לי, כלומר הייתי מחובר לראוטר בלבד.

אשמח לייעוץ והדרכה מכאן, כיצד להתקדם ולהמשיך..

פורסם

כלומר, אם אני מבין נכון - החיבור הקווי עובד דרך הראוטר שמשמש כנקודת גישה (זה ה-2760?) אבל כאשר אתה תחבר אליו אלחוטית אין אינטרנט - תוכל לאשר את כל האמור?

אם אתה מאשר, תעלה שתי תמונות מסך של הפקודה ipconfig /all - פעם אחת בחיבור קווי ופעם שניה בחיבור אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

אז ככה צ'יף תיקון קל, התחברתי באמצעות הראוטר 2760U לאינטרנט ב-WIFI, לאחר מכן החלו בעיות, החיבור לראוטר המקורי ישירות נפגם, כלומר הגישה משאר המכשירים נתקלה בשגיאה ואולם מי שהתחבר לחדש יכל לגלוש

קווי: http://imgur.com/nzokzBA

אלחוטי: http://imgur.com/zylDwDL

נערך על-ידי DavidT
שינויים במקרים שונים

פורסם

הלכתי לאיבוד - לא ברורה לי הבעיה.

אנא הסבר ביתר פירוט מה עשית ואיך את רוצה לחבר בין שני הנתבים - באופן קווי או אלחוטי.

תסביר במדוייק מה עשית, מה עובד ומה לא עובד.

דרך אגב תמונת המסך האלחוטית מראה שאתה מקבל כתובת IP חוקית ואילו בחיבור קווי אתה לא מקבל כזו - הנתונים האלה סותרים את ההסבר שלך --- לכן אני מבקש שתסביר הכל מחדש וביתר פירוט.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, הנה שני צילומי מסך שביצעתי כרגע. בוא נעשה סדר בדברים התמונה הבאה היא מחיבור קווי אל ה2760U בזמן שהוא מחובר לראוטר הקייםethernet01.thumb.png.3d9a03f3533d419ad79

כאמור כפי שניתן לראות, אני מחובר ומקבל כתובת IP תקינה, כמו כן, בזמן שאני לוחץ על החיבור, אני מזהה את השם של הראוטר הקיים, ולא של הראוטר החדש, כלומר ממש נקודת גישה לכל דבר.. נהדר עד כאן !

כשאני מנתק את המחשב מהכבל, ומנסה להתחבר אל 2760U אני מזהה אותו כנקודה נוספת עם שם נפרד שהגדרתי לו ( זה מופיע ככה כי בראוטר הקיים הוא משדר לי על שני תדרים של 2.4 ו 5  אז יש שמות שונים ).

מתחבר, ומופיע לי כך:wifi01.thumb.png.55616e998913324845efd63

בתמונה הנ"ל אני מחובר לראוטר, אך אני לא מקבל גישה לאינטרנט כפי שניתן לראות.

כמו כן, אתמול, קודם לתגובה שלי, ניסתי שוב, הצלחתי להתחבר ל2760U לכמה רגעים דרך WIFI, אבל אז לא היה אינטרנט בראוטר הקיים.

אז עכשיו כיבתי ואיפסתי את שתיהם והתחלתי את הכל מאפס, ואלו הן התמונות..

אם משהו לא ברור או לא מובהר עד כאן בצורה כלשהי, אשמח לדעת..

פורסם

עכשיו הכל ברור.  אם תשים לב בתמונת המסך הראשונה (חיבור קווי) ה-DEFAULT GATEWAY וה-DHCP SERVER הם 10.0.0.138 שזה תקין - כיוון שאלה הנתונים של הנתב "הראשי".  בתמונה השניה הנתונים הללו הם 10.0.0.139 שהם הכתובת של הנתב המשני - זה לא תקין.  אתה כמובן צריך שהנתונים הללו יהיו 10.0.0.138 - תבדוק את ההגדרות בראוטר המשני.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Cheif

עכשיו הכל ברור.  אם תשים לב בתמונת המסך הראשונה (חיבור קווי) ה-DEFAULT GATEWAY וה-DHCP SERVER הם 10.0.0.138 שזה תקין - כיוון שאלה הנתונים של הנתב "הראשי".  בתמונה השניה הנתונים הללו הם 10.0.0.139 שהם הכתובת של הנתב המשני - זה לא תקין.  אתה כמובן צריך שהנתונים הללו יהיו 10.0.0.138 - תבדוק את ההגדרות בראוטר המשני.

לפי המדריך אמרת לתת כתובת שונה לראוטר המשני, כדי שלא תהינה התנגשות בינהם וכדי שאוכל לגשת לכל אחד בנפרד..
האם אתה מתכוון להשאיר DEFAULT GATEWAY של 139 ואת הDHCP ל 138 ? יש אפשרות כזאת ? (לא נתקלתי באופציה לשנות שרת DHCP באופן ידני או להגדיר כתובת), או שמא התכוונת גם בראוטר המשני להגדיר את אותה כתובת של הראוטר הקיים ? של DEFAULT GATEWAY ?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Cheif

לפי המדריך אמרת לתת כתובת שונה לראוטר המשני, כדי שלא תהינה התנגשות בינהם וכדי שאוכל לגשת לכל אחד בנפרד..
האם אתה מתכוון להשאיר DEFAULT GATEWAY של 139 ואת הDHCP ל 138 ? יש אפשרות כזאת ? (לא נתקלתי באופציה לשנות שרת DHCP באופן ידני או להגדיר כתובת), או שמא התכוונת גם בראוטר המשני להגדיר את אותה כתובת של הראוטר הקיים ? של DEFAULT GATEWAY ?

נערך על-ידי DavidT
בטעות אפשר למחוק

פורסם

תבדיל בין כתובת הנתב לבין כתובת ה-DG - כתובת הנתב המשני צריכה להיות שונה מזו של הנתב הראשי (כלומר 39 בסוף) אבל ה-DG של הנתב הזה הוא הנתב הראשי - כלומר בסיומת 38.  אם תעלה צילום מסך של שתי ההגדרות הללו אני אסמן לך איפה לשנות.

פורסם
  • מחבר

הי אהלן שוב.. מצטער על הבורות שלי בנושא, לא הבנתי ממש איך אני משנה את כתובת הנתב המשני ומשאיר לה כתובת שונה וDG שונה בשביל לקשר אותו לראוטר המקורי..

צירפתי צילומי מסך מכל העמודים שנראה לי קשורים לעניין שעליו דיברת.. אשמח להכוונה מכאן, או צילומי מסך אחרים שתצטרך..

chief3.png

chief4.png

chief44.png

cheif.png

cheif2.png

פורסם
  • מחבר

אשמח למענה, או התייחסות כלשהי..איך להמשיך הלאה..

פורסם

בתמונת המסך האחרונה - בשדה הראשון - איזה אופציות יש?

פורסם

מניסיון מציע לך לוותר, אי אפשר לבצע את מה שאתה רוצה עם הDLINK הזה 2760U.

היה לי את אותו נתב ורציתי גם לעשות אותו AP בחדר אחר, מה שגילתי לאחר חפירות מרובות זה שלא ניתן לבטל בו את תוכנת הDHCP  וזאת למרות שהיא מסומת בDISABLE כפי שרואים בתמונה הרביעית ששלחת.

התופעה היא ככל הנראה מקושחה דפוקה של בזק, אני בזמנו לא מצאתי (אבל אתה מוזמן גם לחפש) קושחה תקינה שמסדרת את התופעה וקניתי בסוף AP חדש.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Cheif

בתמונת המסך האחרונה - בשדה הראשון - איזה אופציות יש?

יש מה שרשום שם ויש wirless bridge

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים