עבור לתוכן

יעוץ והכוונה לבחירת מסך תקציב עד 5000

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

צריך את העזרה של המומחים כאן לשאלה שאני מחפש עליה תשובה חד משמעית ולא כל כך הבנתי מ GOOGLE או YOUTUBE במדויק, לכן חשבתי כאן אולי תוכלו לעזור לי.

כאמור המסך שאני רוצה אמור להריץ משחקים כבדים בפירוט של 1440P המסך כבר נבחר דגם עם טכנולגיית  NVIDIA® G-SYNC  ובקצב של 165Hz   או 144 בהתאמה.

כפי שאני יודע לא שווה להשקיע ברזולצייה של 4K ולכן לא לקחתי מסך כזה.

רציתי לדעת האם יהיה לי הבדל עם מסך באותו גודל  1440P אבל רק עם 60MHZ ובלי הטכנולוגיה של G-SYNC 

מה ההבדלים האם אני ארגיש אותם משמעותית?

הכרטיסי מסך שאני מתכנן להביא הם 980TI ואפילו אולי ב SLI

הציעו לי כבר מסך מדגם  U2715H  של דל זה חוסך לי בערך 1500 ש"ח לעומת המסך שאני רוצה 

ROG Swift PG279Q Gaming monitoR

רק לצורך העניין אין לי בעיה של תקציב או משהו ואני יכול להרשות לעצמי לקנות , פשוט רוצה לדעת אם אני ארגיש הבדלים משמעותיים או שעין אנושית לא יכולה להבחין..

תודה לעוזרים!

פורסם

60hz או 120hz, השאלה היא מה אתה משחק ואם המחשב שלך יכול להתמודד עם הדרישות.

אתה קונה 2 כרטיסי 980TI 4G? ומתי מתוכננת הקנייה?

את הGsync אתה לא תרגיש. סביר שאתה גם לא צריך את זה.

אם אתה משחק משחקי רשת של יריות, או משחקי ספורט (מרוץ מכוניות, או גם GTA) אז ל120hz יש משמעות.

קשה להסביר "מה ההבדלים". הכי קרוב שאני יכול להדגים לך זה לצפות במשחק בyoutube. פעם ראשונה על הגדרת 30hz ופעם שנייה על הגדרת 60hz. זה בערך אותו ההבדל בין 60hz ל120hz כשהמשחק רץ מהר.
אגב, אין הבדל בין 120hz ל165hz. 

אני לא הייתי מציע לך את הu2715h.

פורסם
  • מחבר

המחשב יוכל להריץ הכל על מקסימום הגדרות בלי בעיה . בעיקר מרוצי מכוניות ו FPS

מעבד 6700K 4MHZ

16GB DDR 4 3000MHZ

לוח MSI Z170 M7 GAMING

M.2 950 PRO

וכרטיס אחד של 980 TI OC של ASUS

נראה לי דיי חזק לא?

חשוב לי שהמשחקיות תהיה חלקה ביותר.  אתה יכול לפרט למה לא היית ממליץ את המסך U2715H?

מישהו כאן בפורום דווקא המליץ עליו למרות שיש לו מגבלה של 8 MS לעומת 1MS של ה ASUS.  אבל עדיין עם פאנל IPS איכותי אין מה להשוות למה שבחרתי... אני מבין קצת בדברים האלה אבל לא ברמה של פירוט גבוה. בגלל זה אני שואל.

ממה שהבנתי ברשת העניין של ה טכנולוגיית ה  הGsync   היא בעיקר נגד קריעת התמונה שההגדרה במשחק היא על V-SYNC על OFF

כדי לקבל יותר FPS והרגשה חלקה יותר במשחק.

זה אחד הסיבות העיקריות שבחרתי את המסך של ASUS

בנוסף לעוד כמה דברים יחודיים שהוא מציע שאחרים בשוק לא מציעים.

רק רוצה להיות בטוח שאני עושה את הבחירה הנכונה לפני הקנייה

שמתוכננת לעוד חודש חודשיים בערך..

.

פורסם

איזה משחקים אתה משחק?

פורסם
  • מחבר

HL2DM - COD'S - CRYSIS 1 2 3  ALIENS ISOLATION DOOM 3 - 4 NFS'S- BIOSSHOCK INFINTE

וכמובן סרטים ב FULL HD

פורסם
ציטוט של netanel38121

המחשב יוכל להריץ הכל על מקסימום הגדרות בלי בעיה . בעיקר מרוצי מכוניות ו FPS

מעבד 6700K 4MHZ

16GB DDR 4 3000MHZ

לוח MSI Z170 M7 GAMING

M.2 950 PRO

וכרטיס אחד של 980 TI OC של ASUS

נראה לי דיי חזק לא?

חשוב לי שהמשחקיות תהיה חלקה ביותר.  אתה יכול לפרט למה לא היית ממליץ את המסך U2715H?

מישהו כאן בפורום דווקא המליץ עליו למרות שיש לו מגבלה של 8 MS לעומת 1MS של ה ASUS.  אבל עדיין עם פאנל IPS איכותי אין מה להשוות למה שבחרתי... אני מבין קצת בדברים האלה אבל לא ברמה של פירוט גבוה. בגלל זה אני שואל.

ממה שהבנתי ברשת העניין של ה טכנולוגיית ה  הGsync   היא בעיקר נגד קריעת התמונה שההגדרה במשחק היא על V-SYNC על OFF

כדי לקבל יותר FPS והרגשה חלקה יותר במשחק.

זה אחד הסיבות העיקריות שבחרתי את המסך של ASUS

בנוסף לעוד כמה דברים יחודיים שהוא מציע שאחרים בשוק לא מציעים.

רק רוצה להיות בטוח שאני עושה את הבחירה הנכונה לפני הקנייה

שמתוכננת לעוד חודש חודשיים בערך..

.

המשחק ירוץ חלק אם הוא לא מוגבל בכמות הפריימים, כמו שמגבילים בזמן סרטונים במשחק.

לא הייתי ממליץ על הu2715h בגלל ביקורות, שבהן הבדיקות הראו שיש בעיה של אחידות בין צד שמאל לצד ימין של המסך. אם אתה מוציא מעל 2000 שקל על מסך, אז זה פרט שהייתי שם דגש עליו.

בכל מקרה, עם המשחקים שאתה משחק, ויש לך תקציב, אז כן הייתי ממליץ לך על 120hz+

השאלה היא האם אתה צריך 27 אינץ' או שאתה יושב  מספיק קרוב ל24 אינץ'.

הvsync בעצם מאזן בין כמות הפריימים שהכרטיס מסך שלך מעבד לקצב הרענון (60 פריימים בהתאם לקצב הזרימה הגרפית- 60hz) של המסך, על ידי כך שהוא מציג לך פריים באיחור (של פריים אחד בסדרה). מה שנותן לך תמונה חלקה. 

ללא הvsync, הכרטיס מסך רץ וזורק מאות עד אלפי פריימים, וכל זה מוגבל לקצב הרענון של המסך (60hz), ולכן אתה מקבל לפעמים 2 פריימים בתמונה אחת, מה שיוצר "tearing". במקרה הזה, אתה לא מקבל פריים באיחור. 

אנשים בדרך כלל מבטלים את הvsync כי הם חושב שהחלקיק השניה הוא מה שקובע אם אתה פוגע במטרה או לא.

Gsync נוצר על מנת לאפשר תמונה חלקה ולא באיחור של פריים. וכן, יש עוד כמה פרטים קטנים שנוספים לכרטיס האלקטרוני הזה. הם לא נותנים הבדל משמעותי.

דעתי היא שGsync יקר מדי בשביל שהוא יצדיק את הקנייה. אם אתה משחק בשביל הכיף, הוצאה של 1000 שקל זה בזבוז. אני מאמין שרק אנשים שעושים כסף מתחרויות צריכים להשקיע בדבר כזה. מה גם שהם בדרך כלל משחקים גם עם lightboost.

פורסם
  • מחבר

יש כיוון המלצה אם ככה למסך של 120MHZ

ברזולוצייה 1440P ובגודל 27 לפחות?

אין מצב ששני כרטיסים 980TI יוכלו להריץ משחקים בצורה נורמאלית על מסך ברזולוצייה 4K נכון?

פורסם
ציטוט של netanel38121

יש כיוון המלצה אם ככה למסך של 120MHZ

ברזולוצייה 1440P ובגודל 27 לפחות?

אין מצב ששני כרטיסים 980TI יוכלו להריץ משחקים בצורה נורמאלית על מסך ברזולוצייה 4K נכון?

120hz יוכלו לשפר את חווית המשחק בחלק מהמשחקים שאתה משחק.

לגבי אם 27 אינץ' או 24 אינץ'+3 מסכים (2 כרטיסים גרפיים), זאת צריכה להיות בחירה שלך. 

לגבי 4k, גם אם זה 60hz, מה אתה מרוויח מזה בעצם? המשחק לא יראה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

איזה בחור בפורום מפרטי מחשב אמר ככה

"

יכול להיות שלפעמים אין טירינג,אני לא מומחה במסכים וכנראה זה לא קורה בכל משחק אבל אני די בטוח שרוב הסיכויים שהוא יקבל טירינג זה אם הוא ישחק בFHD כלומר 1080P כי הוא יוכל לקבל +120 FPS,אבל בגלל שאנשים קונים GTX 980TI בשביל 1440P וברזולוציה כזאת המשחק רץ על 60FPS אז רוב הסיכויים שלא יהיו בעיות,אבל אם הוא רוצה להוסיף בעתיד הקרוב עוד כרטיס אז שווה לו לקנות מסך 4K או כמו שנהוג לומר UHD כי אז זה סתם יהיה בזבוז להוסיף עוד כרטיס ל-1440P.

בקיצור המסך דל הדל סבבה ,אבל אם אתה יודע שאתה תוסיף עוד כרטיס ותעשה SLI אני ממליץ לך לקחת מסך ברזולוציה גבוהה יותר

"

פורסם

בכללי, יותר רזולוציה אומר התמקדות בפרטים הקטנים ולכן התמונה נראת יותר חדה.

כשזה נוגע למשחקים, התמקדות בפרטים הקטנים מוריד את כמות הפריימים שאתה מקבל. בגלל זה הרבה שחקנים של משחקי רשת משחקים על ההגדרות הכי נמוכות.

לכן אלה שמייצרים את המשחקים לא מתמקדים בפרטים שנותנים שיפור משמעותי בין UHD על 28/24 אינץ', לבין QWHD על 27 אינץ'. 

קיימים מאט מאוד משחקים שנתמכים בגרפיקה שמותאמת למסכי 4K. וזה על ידי מודים. 

ואגב, גם הפאנל של המסך לא בהכרח צריך להיות IPS במקרה שלך. 

רק BIOSSHOCK INFINTE וCRYSIS ואם זה עניין של  טעם, גם NFS ישתפרו מפאנל IPS איכותי.

לעומת COD, ALIEN ISOLATION ו DOOM4 שיצא בקרוב, וגם NFS, וגם הצפייה בסרטים ישתפרו מפאנל VA איכותי, עם יחס סטטי של  5000:1-3000:1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים