עבור לתוכן

בעיות יחסי אדון ועבד

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה הארד-דיסק חדש של סיגייט - ST3120026A (ה120Gb עם ה8Mb Buffer בממשק ATA100/133 [לא יודע איזה מהם אבל לא SATA]). הוא תפקד מצוין כSlave יחד עם הST340016A שלי (40Gb ששירת אותי נאמנה זה שנתיים-שלוש, גם שךל סיגייט) כMaster במשך כשבועיים, מאז קנייתו. מההתחלה הוא יועד בבוא הזמן לשמש כהארד דיסק הראשי שלי, ולכן רציתי לשים אותו כMaster.

לוח האם שלי הינו Gigabyte GA-7VTXH. כאשר אני שם את ה120 כמאסטר ואת ה40 כסלייב, הביוס מזהה את ה120 (כמאסטר) אבל מתעלם לחלוטין מה40. ניסיתי בכל דרך - דרך Cable Select ודרך הגדרה מפורשת בג'ימפור של מאסטר וסלייב. כאשר אני מנתק את ה120 ומשאיר את ה40 כסלייב הביוס מזהה אותו כראוי. ניסיתי גרסאות ביוס שונות (F3, F5, F8a) ובכולם הבעיה חזרה. כאשר אני מג'מפר את ה120 ל- "Master with non-Ata compatible drive" הביוס מזהה את כולם בסדר. אז מכאן יש לי שתי שאלות:

1) איך לגרום לזה לעבוד? איך לגרום ל120 להיות מאסטר ול40 לקבל מרות כסלייב?

2) במידה ואין פתרון מלבד ה-"Master with non-Ata compatible slave", האם זה יגרום לאיזושהי ירידה בביצועים? לשם ניסיון הפעלתי את המחשב עכשיו לתוך WinXP כאשר ה40 מאסטר וה120 סלייב (התצורה שלי בשבועיים האחרונים) אך כאשר הפעם הגדרתי את ה40 כ-"Master with non-Ata compatible slave". בהגדרות בלוח הבקרה של הPrimary IDE Channel זה מראה את שניהם כרגיל: "Ultra DMA Mode 5". אבל עדיין אני לא מאמין לו שהכל במקסימום ביצועים :-\ .

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל כבר קראתי את אלה, אני מכיר כבר בעל פה את הסידורי ג'מפרים מרוב נסיונות ;):P :-\ .

אני מקווה כמובן שיש פתרון אחר מקניית בקר ATA, זה נראה לי מיותר (שזה בעצם הbottom line של החלק שם של הFAQ), זה כמו להגיד למישהו עם בעית הגדרות פשוטה בלוח הבקרה לעשות פורמט (זה OVERKILL, אבל זה 100% יעבוד).

פורסם

נסה להגדיר את הדיסקים קשיחים ידנית (אם אפשרי)

קרא מידע שצריך לדעת כמו CHS/HEADS:

http://www.seagate.com/products/datasheet/index.html

אולי יעבוד אם יתמזל מזלך

האם השתמשת בכבל שבא אם הדיסק קשיח של ה120?אם לא אז תחשוב על זה

אתה יכול להחזיר תדיסק קשיח של 120 ולקנות 160 ולמכור ת40 זה בהחלט יסדר תעניין < בהנחה שהביוס שלך יזהה דיסק קשיח בנפח כזה

עריכה : רעיון חדש

חבר ת120 כמסטר בIDE1 ואת ה40 כסלייב ב IDE2

זה בערך כל הרעיונות שיש לי

פורסם
  • מחבר

הכוונה לשים אותם על כבלים נפרדים? אני מניח שזה יעבוד אבל אני מעדיף לא לעשות את זה ככה :-\

אתה יודע אם האפשרות של "Master with non-Ata compatible slave" מורידה מהביצועים? או מה בדיוק היא משנה בגישה לדיסק?

פורסם

יש לי גם בעיה דומה עם לוח של Gigabyte בחיבור של שני ארד-דיסקים כשאחד הוא WD והשני הוא Maxtor

הביוס פשוט מתעלם מאיך שאני מסדר את הכבלים וממה שאני מג'מפר ושם את ה WD כ Master ("אדון" ;D ) והשני כ Slave

הדרך היחידה לסדר את זה היא (אצלי לפחות) דרך הביוס ,צריך להגדיר את המאסטר כ HD-0 (או משהו כזה) ואז זה עובד טוב

ד"א כשהיו לי שני ארד-דיסקים של Maxtor לא היתה הבעיה הזאת

פורסם
  • מחבר

איזה לוח יש לך של ג'יגהבייט?

אתה יכול להגיד לי איפה השינוי שאתה מתכוון? (אני חושב שאתה מתכוון לIDE0 וכזה אני מכיר רק בהגדרות סדר BOOT) תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים