עבור לתוכן

מהירות גלישה אלחוטית איטית מאד מהוטבוקס, מחפש ראוטר חלופי.

Featured Replies

פורסם

החדר שלי נמצא בערך 6 מטר מההוטבוקס, עם קיר מפריד, ובבדיקת מהירות שאני מבצע בחדר בלפטופ שלי אני מקבל 4-6MBPS והאינטרנט איטי להחריד. (אני מנוי ל-100 מגה בהוט)

אני מנסה למצוא פיתרון שאוכל באמצעותו להעלות משמעותית את מהירות הגלישה וטעינת סרטוני וידאו דרך הרשת האלחוטית.

הבנתי שמגדיל טווח כמעט ולא יועיל, וגם ש-HOME PLUG לא בטוח יעזור במשהו. אופציה לחיבור חוטי לא אפשרית אצלי.

יש לי בבית ראוטר ישן של אדימקס מדגם BR-6204WG, ורציתי לדעת אם אגדיר אותו כראוטר במקום ההוטבוקס, האם יש סיכוי שהכיסוי של ה-WIFI יהיה גדול יותר?

במידה ולא, האם ראוטר אחר חדש יוכל לפתור לי את הבעיה?

נערך על-ידי yoni_h

פורסם

אתה לא רוצה קודם לנסות לשפר ע"י הגדרות בהוטבוקס?

אפשר גם לסרוק עם התוכנה הזו שימוש בערוצים ע"י רשתות אלחוטיות באיזור, באופן שיאפשר לך לצבור נתונים שמהם אולי תמצא(אם תפענח אותם נכון) את התדר האידיאלי לעבוד בו עם כמה שפחות התנגשויות רדיופוקיות.

חוץ מזה האדימקס הישן עובד רק בB/G, אין לו N.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כמעט הכל, אתה מתכוון על לשנות ערוץ?
אם המחשב מול ההוטבוקס אני מקבל קרוב ל-100MBPS, אם הוא 4 מטר ממנו, מקבל איזה 30, ובחדר איזה 4-8.

פורסם

אתה יכול לקנות מתאם רשת שמתחבר ב usb למחשב,גם אני מנוי ב100 מגה של הוט והיה לי מתאם ישן שתמך רק עד 50 וקיבלתי רק 5מגה אז החלפתי לאחד אחר ועכשיו זה 40-60 מגה(המחשב נמצא 10 מטר מההוטבוקס עם קיר מפריד)

לגבי הראוטר,הוא ישן ולא תומך בקישוריות wifi של 100 מגה.

תנסה לעשות בדיקת מהירות עם הנייד ליד ההוטבוקס ותגיד כמה יוצא לך,אם בערך אותו הדבר אז אתה צריך מתאם רשת כי כנראה המובנה לא תומך במהירות הזו ואם זו אכן הבעיה אז ראוטר חדש לא יועיל אבל אם ליד ההוטבוקס המהירות עולה בצורה משמעותית כנראה הבעיה היא בהוטבוקס ואז הייתי ממליץ לקנות ראוטר אחר.

פורסם

כן דיברתי גם על לשנות ערוץ(נכנס אחר כך בעריכה).

אולי ההוטבוקס שלך לא תקין?

זה קורה גם עם מחשבים/מכשירים אחרים?

ומה עם החרק המעופף?

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

דרך אגב בדיוק היום התקנתיFIRMWARE DD WRT לLINKSYS WRT-160N-V3 קצת מיושן.

יש שם כמה וכמה פונקציות מעניינות שלא היו בו קודם.

גם מבחינת אבטחה וגם מבחינת ביצועים.

למשל הTX POWER שקובע את עוצמת השידור על הראוטר.

בבית קטן בו ממילא יש קליטה טובה של הראוטר, אפשר להנמיך את העוצמה חופשי.

לא רק שזה יפחית את הקרינה ואת החום שהראוטר מייצר, זה גם יכול לפעמים לשפר את הביצועים כי ככל שהעוצמה גבוהה יותר כך גם הDISTORTIONS או משהו.

לחילופין זה יכול לשמש להגדלת טווח כיסוי השטח עם ראוטרים.

מול כרטיסי רשת זה בדרך כלל לא רלוונטי כי הכרטיסים עצמם מוגבלים בעוצמה יותר מהראוטר.

אבל כשאתה משתמש בשני נקודות כדי לכסות שטח גדול, המרחק של כל כרטיס רשת לאחת הנקודות יהיה לכל היותר חצי מהמרחק בין הראוטרים.

מצד שני צריך להיזהר לא לחרוג ממה שהראוטר מסוגל להתמודד איתו, כי אפשר גם לשרוף ראוטרים עם הגדרות גבוהות/מקסימליות.

סתם בשביל הידע...

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

עשיתי עכשיו בדיקה כשאני 2 מטר מול ההוטבוקס, והתוצאה נעה בין 50-80. אני זוכר שעשיתי פעם בדיקה וזה היה בסביבות ה-97, אז זה כנראה בעיה נקודתית של הוט, אבל עדיין זה לא ממש רלוונטי לבעיית המרחק.

האמת שעכשיו עעשיתי בדיקת מהירות בחדר עם לפטופ אחר והוא קיבל סביבות ה-20 מגה, ושלי 3-4 מגה. יש מצב שהכרטיס רשת בלפטופ שלי מעפן? INTEL N 7265

פורסם

לפי מה שקראתי הכרטיס מסך טוב ל100 מגה ולא הוא מהווה את הבעיה,אם אתה אומר שליד ההוטבוקס זה בסביבות 50-80 אז הבעיה היא במרחק,אז יכול להיות שראוטר אחר יפתור לך את הבעיה.

פורסם

אם המרחק לא גדול, ואין ממד או קירות בטון עבים בדרך, אז אולי יש הפרעות חזקות בתקשורת על הערוץ שאתה פועל.

עד שלא תבדוק עם inSSIDer לא תוכל לדעת מה קורה באוויר מבחינת תדרים.

לפעמים גם ציוד אלחוטי אחר שעובד ב2.4GHZ יכול להיות מקור להפרעות שידור.

עכבר, מקלדת, אוזניות אלחוטיות, וכו...

עם כרטיס רשת מקצועי בעל יכולות מורחבות תוכל גם לראות את התדרים והעוצמה של אותם התקנים אלחוטיים(שאינם כרטיסי רשת).

אבל לא באמת חייבים את זה.

אפשר פשוט לבדוק איזה ערוצי תקשורת רשת אלחוטית הכי פחות עמוסים לאורך זמן(תן לתוכנה לצבור נתונים אפילו יום שלם על המחשב נייד).

ומקם אותו בדיוק איפה שיש לך בעיית קליטה.

אחר כך נתח את התמונה או תעלה אותה לכאן בפירוט!! כדי שאנחנו ננתח אם אתה לא לגמרי בטוח איך להבין את הנתונים.

יש כמה דברים קטנים שעוזרים להבין.

כמו שראוטרים לא משתמים בערוץ אחד, אלה תמיד לפחות בטווח של 3 ולפעמים גם 5 ערוצים.

ולכן 5 יהיה גם 4 ו6, ו2 יהיה גם 1 ו3,  ו1 יהיה רק 1 ו2.

בנוסף גם עדיף לשבת בדיוק במרכזם של ערוצים אחרים שהם יחסית חלשים בעוצמה.

זאת אומרת שאם יש הרבה שימוש בערוץ 5(שגם עושה שימוש ב4 ו6) אז אם תשים על 4 או 6 יהיה הרבה יותר קשה לכרטיס משום מה להתמודד עם ההפרעות מאשר אם תשים את שלך גם בערוץ 5.

זאת כל התורה כמעט.

בDD WRT יש אופציות מעניינות שאני לא זוכר אם היו במקור.

אחת מהם נקראת Bluetooth Coexistence Mode ומיועדת לנטרל חלק מאותן הפרעות של ציוד העובד באותם טווחי תדרים.

אולי יש עוד דבר אחד או שניים שם שיכולים לעזור להפחית או להעלים הפרעות אלחוט.

כבר לא זוכר.

זה לא בדיוק ההתמחות שלי למרות שאני יכול לשבת לקרוא ולהבין הכל בשביל להשיג מטרות.

ובמקרה יצא לי כמה פעמים להתעסק עם inSSIDER ולעשות אופטימיזציה לסיטואציה(אפילו יצא חרוז).

דבר ראשון תתחיל עם זה.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

צירפתי לכאן תמונות מהתוכנה.

כמו שבדקתי כבר בעבר עם תוכנה אחרת, הבנתי שערוץ 6 הוא הטוב ביותר, אז הגדרתי שההוטבוקס יעבוד על ערוץ 6, אבל זה לא בדיוק עזר במשהו.

וכמו שאמרתי בהודעה הקודמת, עשיתי בדיקת מהירות גם בלפטופ שלי וגם בלפטופ אחר ישן מאד; הלפטופ שלי קיבל 4 מגה, והשני קיבל כ-20 מגה, אז לדעתי כנראה הבעיה היא בכרטיס רשת אצלי. (היו ביקורות לא טובות על כרטיס הרשת של המחשב מהדגם של שנה שעברה שבא עם כ.רשת 7260, אבל כנראה שהבעיות נשארו גם בדגם החדש יותר- 7265)

לכידה.PNG

2.PNG

פורסם

כמה זמן הפעלת את זה?

כי לאורך הזמן התוכנה תקלוט יותר ויותר רשתות מאיזור.

נראה שלא לגמרי הפנמת חלק ממה שכתבתי.

קודם כל צריך לבדוק לאורך זמן כדי לקבל תמונה יותר ברורה של גלי האתר במהלך היממה בה הרבה דברים קורים שם באוויר.

רשתות באות והולכות.

דבר שני נראה שלא הבנת איך לפענח את התמונה(שכרגע מאוד חלקית סביר להניח בגללה הזמן הקצר בו היא אספה נתונים).

ציטוט

בנוסף גם עדיף לשבת בדיוק במרכזם של ערוצים אחרים שהם יחסית חלשים בעוצמה.

זאת אומרת שאם יש הרבה שימוש בערוץ 5(שגם עושה שימוש ב4 ו6) אז אם תשים על 4 או 6 יהיה הרבה יותר קשה לכרטיס משום מה להתמודד עם ההפרעות מאשר אם תשים את שלך גם בערוץ 5.

זאת כל התורה כמעט.

אם הבנתי נכון את התמונה אז אתה יושב על רשת נוספת חלשה ממך בסיגנל.

אבל אתה לא יושב במרכז מעליה, אתה חותך אותה באמצע.

ממה שקראתי זה מצב לא טוב מבחינת יכולת הראוטר לעשות סדר בדברים.

עדיף לשבת בדיוק! במרכז מעל הרשת הרחבה החלשה אם אין לך שטח נקי לגמרי.

לכסות אותה לגמרי כמו מכסה.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

ה-HOTBOX מהדגם הראשון הוא בעל יכול אלחוטית נחותה ואם זה הדגם שיש לך, זה מסביר את התוצאות הנמוכות שאתה מקבל.  פתרון חינמי הוא לנסות לשכנע את HOT לתת לך את הדגם המתקדם יותר (HOTBOX 2) שהיכולת האלחוטית שלו טובה יותר, אך לא מדהימה.  פתרון אולטימטיבי לבעיה היא הפיכת ה-HOTBOX למודם נטו ורכישת נתב מודרני (זה שציינת הוא כבר מוצג מוזאוני) בעל יכולת אלחוטית מתקדמת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אנסה להפעיל את התוכנה לזמן ממושך יותר, אבל לא הבנתי איך אני משנה את זה ש"אשב" בדיוק על הרשת שמתחתיי? איפה מגדירים את זה?

והאם יש לכם תשובה בנוגע לשוני במהירות הגלישה בין שני הלפטופים?

צ'יף תודה על העצה, אקח את זה לתשומת לבי.

פורסם

אתה מגדיר את זה בראוטר.

לכל ראוטר יש כתובת דרכה אתה יכול לגשת בעזרת כל דפדפן.

בדרך כלל זה http://192.168.1.1/

שם תגדיר את ערוץ 11 שהוא הערוץ המרכזי של הרשת הרחבה החלשה שבתמונה.

כך תשב בדיוק מעליה, וממה שהבנתי התוצאה תהיה הרבה יותר חלקה עם הרבה פחות הפרעות וחוסר יציבות.

שווה נסיון.

תבדוק ביצועים לפני ואחרי.

פורסם
  • מחבר

אהה זה מה שעשיתי בעבר, אבל אז שיניתי את זה לערוץ 6.
בכל אופן, אין לי את האפשרות לשנות לערוץ 11, יש רק ערוצים בין 1-9.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים