עבור לתוכן

מה קרה למחירי הDDR?

Featured Replies

פורסם

המחירים שלהם קפצו ב200 שקל!!! (הלכתי כדוגמא את KSP - A-DATA 3200)

ובתוך 2 שבועיים בלבד

מישהו יודע משהו לגבי זה?

יכול להיות שזה יהיה בסופו של דבר כמו SDRAM שהמחירים עלו ועלו עד שהגיעו למחיר של DDR או שזה רק עליה רגעית?

פורסם

המחירים לא קפצו ב200 שקל רק קפצו בבערך 65 שקל

אם תיכנס לSIMPLETECH תבחין שהמחירים אצלהם בזכרון עדיין נמוכים

פורסם

היורו הדולר, המיסים, הכל משפיע.

שהדולר חזק אז היבואנים אומרים שהם קונים בדולרים ומפצצים במחיר.

שהיורו חזק אז היבואנים אומרים שהם קונים ביורו ומפצצים במחיר.

ולפעמים סתם חסר להם כסף והם מפצצים במחיר.

פורסם
  • מחבר

אחי הם קפצו ב210 שקל (שוב רק לגבי KSP A-DATA 3200)

הם היו 440 שקל לפני שבועיים ו650 היום

ועלייה קטנה בPCHARDWARE של 70 שקל בערך

טוב נראה לי שיש קפיצה במחיר של KSP וקפיצה קטנה אצל השאר

נקווה שזה רגעי ובסופו של דבר נקנה את הסטיק האחרון של DDR באיזה חצי שקל למגה... ;D

פורסם

גם אני שמתי לב לזה שבוע שעבר....

מזלי שקניתי את הסטיק של ה- 256MB שלי שבוע לפני!!

פורסם

אחים ???

לא רק שהעלו המחירים בהפתעה באתרים גם לא מספקים עד גמר החג

ניסתי ב10 אתרים

אף אחת לא יודע למה העלו

אין סיבה, לדעתי בגלל החג ששהכל סגור נגמרו מלאים ואז העלו

חשוב להעביר אינפורמציה בנינו איפה יש הדיל הטוב ואספקה מהירה

בברכה וחג שמח ;D ;D

פורסם

תסתכל בלינק, מי שמתכנן לקנות זיכרון שימהר כי הזכרונות רק יעלו במחיר.

פורסם

היום במקרה הגעתי לנועה מחשבים כדי לקנות לוח וזיכרון, דיברתי קצת עם המוכר על העלייה במחירים וכל מיני שיט והתחלנו להסתכל בניואגג במלא מקומות וממש הכל עולה, מצאנו כתבה בinquirer שגם מאשרת את העלייה, אבל השאלה היא למה? ד'א כל מי שמתכנן לקנות זיכרון בזמן הקרוב כדאי לו למהר כי הם ימשיכו לעלות..

פורסם
  • מחבר

לפחות הפעם זה לא תיאום מחירים של החברות כמו הSDRAM

דרך אגב מישהו יודע מה נסגר עם החקירה של העניין?

פורסם

אני מנחש שעליית המחירים היא ניצול של היצרנים בזה שהמשחקים החדשים שהגיעו ( FAR CRY ) והמשחקים שעתידים

לצאת בקרוב דורשים לפחות ג'יגה של RAM כדי שהמשחק יעבוד בצורה חלקה. הם יודעים שלרוב הציבור יש או 256 או 512

לכן הם בונים על התנפלות של הצרכנים על זיכרונות בחודשים הקרובים אז למה לא לעלות את המחירים באותה ההזדמנות..?!

פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים - לצערי אנשים לא יתאפקו וירוצו לחנויות לקנות למרות הכל וחבל.

אני אחכה כמה שצריך עד שהמחירים יחזרו להיות ריאליים ואז אני אקנה לא יקרה לי כלום. בינתיים אני אמשיך לשחק ב FAR CRY

עם 512 RAM על MEDIUM ולא על HIGH או ULTRA HIGH שמצריכים לפחות ג'יגה אין מה לעשות.

אני מקווה שרוב הציבור יעשו אותו דבר ואז תראו שהמחירים יצנחו חזרה למחירים שהיו עד לפני שבועיים שלושה.

חג שמח לכולם.

פורסם

לתופעה הזו קוראים בשוק הכלכלי ביקוש והיצע.

כשהביקוש גדל המחירים עולים וכשהוא יורד המחירים יורדים.

אפשר לאמר שאם נשכנע את כולם לא לקנות זיכרונות עכשיו אז המחירים ירדו כדי להחזיר לשוק את הרווח מהמכירות, אבל כמו שכבר אמרו פה דווקא תופעות כאלה של עליית מחירים גבוהות בזמן קצר מפחידות את הצרכנים (שלפעמים הם בכלל לא אלא שמשתמשים בזכרונות אלא רק משווקים אותם) וגורמות לקנייה מבוהלת של מלאי לפני שהמחיר ימשיך לעלות וזה מה שמעודד את היבואנים להעלות במחיר כדי להמשיך להרוויח. המננצח בשוק הזה הוא בסופו של דבר הצרכן כי תמיד אפשר לשחק איתו אבל עד גבול מסויים, וכשהמחירים יהיו חסרי הגיון הצרכנים לא יקנו בגלל ואז היצרן שחייב להרוויח יתחיל בירידת מחירים עד לשפל כדי לכסות את ההפסדים על חוסר המכירות.

בקיצור אתם הצרכנים אל תשכחו דבר אחד.

הם צריכים אותכם יותר מאשר אתם צריכים אותם, אם הם לא מוכרים הם מפסידים. אז פשוט תחכו, המחירים משתנים לא בגלל עלות יצור שקופצת פתאום אלא בגלל ההיצע בשוק.

פורסם

אני הייתי בKSP וכבר שאלתי על המחירי זכרון (רציתי את הADATA כמו כולם :) )

לפי מה שהבנתי מהמוכר, פשוט אחת היצרניות הגדולות ביותר בעולם של ציפים (לא של סטיקים, של השבבים עצמם), הפסיקה את היצור של DDR1 ( הוא אמר לי את השם - אבל אני לא זוכר...) ולכן כל השוק במגמת עליה כרדע.

פורסם

יכול להיות שהוא התכוון ל Winbond ולזה שהם מפסיקים לייצר ציפים לזכרון בקצב (קודם הופסקו כל ה BHים, עכשיו אולי גם CHים)

פורסם

חשוב לי לעורר רגע את הדיון שלכם:

לא יתכן שתעלו טענות כל כך לא הגיוניות בקשר למחירי הזכרונות.

מחירי הזכרונות נקבעים עפ"י ביקוש והיצע של צ'יפים בלבד.

בעולם מס' יצרני צ'יפים - כאשר הגדול הוא סמסונג (11 מיליארד דולר בשנה)

ואח"כ הייניקס, מייקרון, נניה ועוד מס' קטן של חברות טיוואניות.

את הצ'יפים מייצרים בהתאם לדרישה העולמית ומשתדלים לייצר בדיוק את הכמות הדרושה לשוק הטלקום IT וה |PC

הלקוחות הגדולים ואלו שגומים למחסור (שגורם לעליית מחירים) הן חברות המרכיבות את הצ'יפים (אינטגרטורים) כמו דל HP

IBM וכו'

אם החברות הללו קונות זכרונות בכמויות- אז אין מספיק צ'יפים לחברות כמו קינגסטון, טווינמוס ויצרנים אחרים המרכיבים צ'יפים,

כמו כן עולים מחירי הסטיקים ה"מקוריים" של חברות כגון סמסונג (שמייצרות גם את הצ'יפ וגם את המודול).

במקרה הנ"ל- שינויים בחוזים בין יצרני הצ'יפים הגדולים -ובראשן סמסונג, עם האינטגרטורים הגדולים (ובראשם דל , המוכרת 30 מליון מחשבים בשנה)- גרמו להקדמת רכש הזכרונות ע"י חברות הענק- דבר שגרם לחוסר זמני של זכרונות וגרם למחירים לקפוץ.

ברגע שהיצרנים ידביקו את פער הייצור המחיר יתייצב.

בשום פנים ואופן , שינויי המחירים אינם נובעים ממחירי מעבדים, משחקי מחשב או מרצון של יבואן מקומי להתעשר.

אני מספר את הסיפור מתוך היכרות מעמיקה עם השוק, בשנים האחרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים