עבור לתוכן

זקוק לתוכנה למתמטיקה במחשב, מעיין "מחברת דיגיטלית"

Featured Replies

פורסם

היי, אני חייב להתחיל ללמוד ולתרגל מתמטיקה ויש לי בעיה לא קטנה של סדר וארגון בעובדה עם דף ועט.
זה מאט לי את קצב העבודה, קוטע לי את חוט המחשבה וגורם לי לטעיות ובלבולים מיותרים בהחלט.
בלי קשר, כל דבר שאני עושה אותו בעזרת מקלדת ועכבר אני פשוט מצליח לעשות טוב ובאופן יעיל ומהיר יותר משמעותית  :EmojiSmiley-51: 
ברור לי שאני חייב לשפר את המצב שלי כי בסופו של דבר המבחן יהיה על גבי דף, אך בכל זאת כרגע אני בלחץ מטורף של זמן.
לכן חשבתי לבטל את הפאקטור הזה ולהתמקד נטו בחומר עצמו וטכניקת עבודה לפתרון.

מחפש מעיין תוכנה למחשב עבור מתמטיקה שפשוט תחליף לי את המחברת המשובצת. 
אני רק מדגיש שאני לא מחפש מחשבון ממשואות שיגלה לי את התשובה ויציג את הדרך (למעשה יעשה בשבילי את העבודה), 
אלה רק 'דף נקי' שבו אני יכול לארגן את המשוואות ולהציג את הדרך לפתרון בעזרת המקלדת מפני שכתב היד פשוט מקשה עלי. 
לצורך העניין מה שאני מצפה לו זה מקביל Microsoft office Word רק שבמקום תמלילים יהיו משוואות ופונקציות. יהיה יעיל ביותר גם אם הוא יכיל 'קיצורים' להצבת נוסחאות.
אגב גם לא תזיק אופציה לטריגונומטריה סדרות וכל מה שצריך מעבר לאלגברה שזו כמובן הדרישה הבסיסית.

אנחנו מדברים רענון ולמידה של חומר לבגרות במתמטיקה, כרגע 003, אז כמובן שהדרישות לתוכנה הם בהתאם...
אני לומד חומר מהאינטרנט ובמקום להקיא אותו על הדף עם עט, אני רוצה ומצפה להקיא אותו כבר בתוך המחשב ולקבל תהליך מאורגן יותר, 
זה יעניק לי יעילות מקסימלית כי אני חייב להיות ספץ מפחיד תוך 10 ימים ואני ממש (אבל ממש) לא זוכר כלום (כלום!) מהתיכון.
אז כל המלצה תתקבל בברכה ;) 
 תודה !

פורסם

אתה מכיר בוורד insert->equation? אם כל הדרישה היא כתיבה מתמטית במחשב זה כנראה מספיק טוב בשבילך.

פורסם
  • מחבר

כן ידעתי שיש משהו שכזה אבל זו אופציה אחרונה מבחינתי,

זה פשוט לא נגיש ויעיל מספיק בהשוואה לדף ועט

(מסורבל לבצע אינסרט פונקציה אחרי כל 2תווים לא? אני מחפש משהו קצת יעודי וידידותי יותר)

בכל אופן תודה על בתגובה,

הועלת מאוד בכל שחיזקת לי את plan b

פורסם

במידה ויש כבר משהוא משותף בין הפונקציות (למשל שלבים של פיתוח של אותה נוסחה) אתה יכול לשמור את הנוסחה השלמה ב ctrl c ..

גם מבחינתי דף ועט הם היעילים ביותר, אבל לא מבחינת פותח הדיון

פורסם

תבדוק את LATEX:

https://latex-project.org/intro.html

חבר שלי משתמש בה המון לצורך כתיבה עם הרבה נוסחאות ומאוד מרוצה.

ראה גם: https://www.lyx.org/

נערך על-ידי Elad128

פורסם
  • מחבר

לאחר שבדקתי את כל התוכנות המומלצות הרגשתי שאין שם את החופשיות להציב את החישוב במקום שנוח לך.

אתה מאוד כבול והנגישות שם די נוראית בסך הכל... אני לא רואה איך אני מצליח לעבוד על זה באופן סטנדרטי. 

בסופו של דבר הלכתי בשיטה המסורתית ושוב, מהר מאוד כברק הכתה בי טעות שנבעה מתוך בלבול חוסר סדר וארגון. 

ישבתי לפתור תרגיל אחד בערך 7 פעמים מהתחלה עד הסוף וכל פעם קיבלתי תוצאה שונה X_X לחלוטין. 

אני משתדל להבין מה היה הגורם וכנראה שחוסר החלטיות בארגון וסדר על פני הדף,

הם אלו הגורם לבלבול המוביל לשילוב של שני 'סידורים' שונים המולידים שגיאה... 

כנראה שרק תרגול יועיל כאן...

אבל בלי קשר, מחברת זה סבל בהשוואה לעמדת מחשב. יושבים עם מבט מושפל כלפי מטה במקום להסתכל בגובה העיניים

הספירלה בקצה משגעת את היד והזווית של המנורה הופכת להיות לא פחות חשובה מזווית השמש.

חבל שאין כלי עבודה מוצלח ונגיש יותר בעבור 'מחברת דיגיטלית' . 

אז ככה, כולם מדברים על LATEX ובכל זאת הצצתי בLYX ונדמה לי שהבנתי.

LYX הוא למעשה מעיין 'פלטפורמה לייט' לLATEX ובגלל שאני לא מכיר וגם אין לי זמן ללמוד כרגע איך להשתמש בLATEX

יוצא שLYX הוא נראה כמו הפתרון המושלם עבורי.

(ובטח לא שכשזה מעיין פתרון זמני בךבד רק על מנת שאוכל לשפר את רמת היעילות שלי עם דף ועט במועד מאוחר יותר)

פורסם

א) תרגול תמיד מועיל

ב) מהנסיון שלי. למרות הנוחות שיש עם מחשב. כתיבה של נוסחאות ותרגילים במתמטיקה תהיה מהירה ונוח יותר על דף.

נכון. זה אולי לא יוצא יפה ומסודר כמו במחשב. אבל מצד שני, מה איכפת לך? גם ככה אחרי שתסיים עם התרגול אתה לא חוזר להסתכל על הדפים האלה.

ועל הדרך גם תרגיל את עצמך לדבר האמיתי - מבחן.

ואני בטוח שסטודנטים רבים מזדהים עם מה שכתבת. אתה לא היחיד שמנסה את אותו התרגיל כמה פעמים. מתבלבלים מדי פעם, טועים מדי פעם. בשביל זה התרגול. המחשב לא בהכרח יציל אותך מזה.

ג) יכול להיות ששווה לך לנסות לוח כתיבה אלקטרוני.

לא חייבים לקנות את היקרים של Wacom. יש כאלה דיי טובים וגדולים במחירים שפויים בהרבה באתרים הסינים. כמובן שזה לא יגיע בתקופה הקרובה. אך אולי כדאי לך לשקול לטווח הארוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים