עבור לתוכן

התייעצות בנוגע להרחבת טווח WIFI

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה, לא יכלתי למצוא מקום יותר מקצועי להתייעץ בו..

בכל מקרה רציתי להתייעץ בנוגע להרחבת טווח קליטה של WIFI,

יש לי ראוטר בצד אחד של הבית, של בזק VDSL, שממנו יש לי שתי כבלים ארוכים לכמה חלקים בבית..

אני עובר לגור בדירה מחוץ לבית, שנמצאת בצד השני של הבית, ומעל הדירה נמצא חדר שבו כבר קיים כבל רשת שמגיע ישירות מהראוטר..

השאלה היא מה הדרך הכי טובה להגיע עם WIFI לשם, איזה אביזרים של הגדלת טווח קיימים, מה ההשפעה שלהם, ועד כמה הם כדאיים ?

חשמל יש לי בסמוך לכבל רשת ככה שזה לא בעיה..

אני שקלתי לקנות את הראוטר החדש הזה של XIAMOI כי זה מה שהיה נראה זול וטוב,

אשמח לשמוע ממישהו קצת יותר רציני ומעמיק בנושא (קישורים לאייבי או חנויות ישראליות יתקבלו בברכה)

כמו כן אשמח לפירוט למה כדאי וכדומה (כי אין לי שמץ איך המאריכי טווח האלה עובדים, ואם הם שומרים על המהירות בכלל)

פורסם

תחבר לכבל נתב אלחוטי לבחירתך ותגדיר אותו על פי הפרק האחרון של המדריך הזה - כך תקבל גם רשת אלחוטית וגם עוד 3 יציאות קוויות.

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

המדריך הזה קצת מבלבל, לא יודע אם הבנתי נכון מהמדריך הזה, אבל אם נשאר לי ראוטר ישן של בזק, אני יכול לחבר אותו ולהפוך אותו למגבר WIFI, לפי המדריך הזה ??

פורסם

הבנת נכון.

פורסם
  • מחבר

מעניין, אני אבדוק את העניין זה יכול לחסוך כסף..
בכל מקרה, בעניין שעליו שאלתי, אתה ממליץ אולי על איזה ראוטר מסוים ? יש לך הכוונה לתת לי למשהו שאתה מכיר שהוא יחסית טוב ? מה דעתך על הראוטר של אקסמוי ? או על אופציה של רסברי כמגדיל טווח ?

פורסם

נתבים מומלצים יש כאן - http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

הנתב שאתה מציין לא נמכר בארץ ובכל מקרה אינו עומד בכללי משרד התקשורת (הן לגבי עוצמה והן לגבי ערוצים).

לגבי הרסברי - לא מומלץ.  עדיף לרכוש במקומו נתב ולהשתמש בו כמתואר במדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Cheif

תחבר לכבל נתב אלחוטי לבחירתך ותגדיר אותו על פי הפרק האחרון של המדריך הזה - כך תקבל גם רשת אלחוטית וגם עוד 3 יציאות קוויות.

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

צ'יף, אני מצטער אם אני באמת מייגע אותך, שמרתי לעצמי כל השבוע זמן לעשות את זה,
היום שבאמת ישבתי על התחת ואמרתי יאללה בוא נקרא את המדריך, הבחנתי בפרט קטן, שכנראה שאצטרך כבל מוצלב, שכרגע אין לי ממש, ואין לי דרך להצליב כבל (אין אצלי כלים). בכל מקרה לפני שאני מרים ידיים ופשוט קונה ראוטר.

יש לי D-Link שנשאר לי מבזק, ששימש אצלי בעבר.. מסוג DSL-2760U יש עליו אפילו סקירה בבלוג שלך..

יש סיכוי להפוך אותו לראוטר מגביר (אין לי בעיה לשבת ולהגדיר אותו, בנתיים הגדרתי את שלי מ 10.0.0.1 ל 10.0.0.100 ואני מתכנן להגדיר את זה כ 10.0.0.101-200)

השאלה איך אני בדיוק עובד איתו, המדריך דיי כללי.. ואני קצת פחות בקיא בתחום התקשורת, יותר בתחום ה-PC..

אשמח למעט הכוונה ?

פורסם

1.  כפי שכתוב במדריך, נתבים מודרניים יודעים לבצע את ההצלבה באופן אוטומטי כך שגם כבל ישר יתאים לך.

2.  אין שום בעיה להשתמש ב-2760.  תפעל בדיוק על פי ההנחיות בחלק האחרון של המדריך, תוך שאתה משתמש בכבל רגיל.

פורסם
  • מחבר

מעולה, אז המשכתי לפי מה שרשום במדריך, דבר ראשון הגדרתי במקום 10.0.0.138 ל- 139 (כמו בתמונה)

וביטלתי את DHCP, לפי ההוראות.. כעת ניסתי להגדיר את הSSID ( כי לא מצאתי איפה לבטל אותו ) כאותו שם של הרשת האחרת.. (ד"א אתה לא חושב שזה בעיה ששני הראוטרים משדרים את שני התדרים ? 2.4 ו 5 ? כאילו לשניהם קיימת האופצייה, השאלה אם הם יודעים לבצע סנכרון בעניין ?)

בכל מקרה המשכתי בתמונה 3 אין לי ממש מה לעשות, זה ההגדרות שאני לא בדיוק יודע אם צריך לשחק איתם..

ומכאן, ניסתי לחבר את הכבל מהראוטר הקיים שעובד, לראוטר ה'חדש' שאמור לשמש כ-AP..

עכשיו לא ממש התקדמתי, כי הוא לא באמת עשה משהו.. שהתחברתי לרשת קיבלתי קליטה של שני קווים, וכתובת IP של 10.0.0.6 ( מהראוטר השני כנראה, כי אותו הגדרתי עד 100)

אני קצת תקוע.. בתמונה האחרונה תשים לב שיש שם איזה משהו להפוך לACESS POINT או WIRLESS BRIDGE או משהו כזה.. לא הבנתי מה הכיוון בדיוק.. אבל מה דעתך מכאן ? אני לא מצליח להתקדם :\

4.jpg

dhcp.jpg

2.jpg

3.jpg

נערך על-ידי DavidT

פורסם

בתמונת המך האחרונה ה-2760 צריך להישאר AP.  אל תגדיר אותו כ-WIRELESS BRIDGE.

פורסם
  • מחבר

עשיתי כמו שאמרת, הוא פתח לי עוד wifi, בשם של הרשת נפרד, בלי סיסמה, וגם שאני מתחבר אליו, הוא לא מתחבר לרשת.. הוא רושם שאחן אינטרנט, יש לך הצעות ?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Cheif

בתמונת המך האחרונה ה-2760 צריך להישאר AP.  אל תגדיר אותו כ-WIRELESS BRIDGE.

ביצעתי כפי שאמרת.. אבל עדיין אני רואה אותו כנקודת WIFI נוספת , אך בחיבור אין אינטרנט כלל ואין סיסמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים