עבור לתוכן

QTTP צריך עזרה למסך 24 או 27

Featured Replies

פורסם

כיום אני עם מסך LG 22  פאנל IPS  ,זהו מסך מעולה שהמלצת לי עליו לפני למעלה מ 8 שנים ,חשבתי אולי שהגיע הזמן להחליף אותו,וחשבתי לעבור ל 24 אנצ' גם עם פאנל IPS ,אבל אחד המוכרים אמר לי שאם כבר לשדרג אז כדאי לי לשקול לעבור ל 27 אינצ' כי אין הבדל כל כך משמעותי בתוספת של שני אינצ',אז התחלתי לבדוק מסכים איכותיים של 27 אינצ' ויש משהו מאוד מוזר, אין מסכים בגודל האלה שתומכים ב 16/10 אלא רק 16/9 ,אני זוכר שאמרת שלשימושים שלי (רק גלישה באינטרנט אולי יום אחד משחקים ^_^ ) כדאי לי לקנות 16/10 .

השאלה שלי אם זה עדיין תקף ההמלצה הזאת ,או שחלו שינויים בהמלצה שלך,רק רציתי לציין דבר מאוד חשוב,העיניים שלי מאוד רגישות,והמסך הנוכחי הוא די עדין ולא מקרין אור חזק כמו במסך ראשון שקניתי והעפתי אחרי יום שהרגשתי כאילו יש לי פנס מול העיניים,אשמח לעזרה חוץ מזה ששמתי עיין על המסך הזה שהוא 16/9 :

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=889328

תודה רבה !

פורסם

אני שמח ומוחמא שאתה זוכר אחרי כל-כך הרבה זמן ועדיין מעריך את כישוריי. למרות שיש פה כרגע משתמשים חדשים עם ידע שלא נופל משלי. :)

תזכיר לי - איזה מסך יש לך עכשיו?

לגופו של עניין, ההחלטה האם להחליף או לא, ולאיזה מסך להחליף, יכולה להיות מושפעת ממספר שיקולים. אם המסך הנוכחי מספק, בכלל לא בטוח שהייתי מחליף. זה גם תלוי בשימושים ובתקציב.

מסך ה"27 שציינת אמנם גדול יותר מ"24 אך מבחינת רזולוציה זהה למסכי "24, ולא נותן ערך מוסף. מסך "27 שייתן ערך מוסף יעלה משמעותיית יותר, אבל לא בטוח שאתה תפיק מזה משהו, כל עוד זה לגלישה (ואולי קצת משחקים).

אז השאלות המרכזיות הן:

* האם יש משהו שבו אתה מרגיש מוגבל עם המסך הנוכחי? אם כן, מה?

* אם החלטת בכל מקרה לשדרג מסך - מה התקציב?

* האם אתה מתכוון לשמור את הנוכחי ולעבוד עם שניהם צד לצד או להחליף?

פורסם
  • מחבר

המסך הנוכחי הוא LG W2220P גודל 22 אינצ' 

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=745659

הוא מעל 8 שנים ויש לי חשש שהוא יתפגר בקרוב

המסך קצת קטן ובא לי להתפנק עם משהו קצת יותר גדול

תקציב בסביבות 2000 שקל

לא נראה לי שאשמור את הנוכחי

תודה.

פורסם

השאלה היא האם אתה מרגיש שמה שמגביל אותך זה בעיקר גודל או בעיקר שטח עבודה (רזולוציה).

בתקציב שלך הבחירות הן בין "24 עם 1920X1080 או 1920X1200 ובין "27 עם 1920X1080.

אפשר גם להגיע ל"27 2560X1440, אם מזמינים מסך מחו"ל מיצרנים קוריאניים מסוימים.

פורסם
  • מחבר

מה שמגביל זה הגודל,אם אלו הבחירות שלי אז אני אלך על ה 24 1920/1200 , אני לא מעוניין להזמין מחו"ל בלי אחריות.

השאלה ששאלתי בהתחלת הנושא היא אם עדיין זה תקף שמסך 16/9 הוא פחות נוח לגלישה וקריאה כמו שטענת לפני שמונה שנים או שחלו שינויים מאז ? כי אלו בעצם השימושים העיקריים שלי,בשביל סרטים ותוכניות אני מחבר כבל מהמחשב לטלוויזיה ,ככה שאין לי שום שימוש כזה במסך מחשב.

נערך על-ידי יוסףש

פורסם

לגבי 16:9 וזה שהוא פחות נוח - זה גם קודם היה תקף בערבון מוגבל. לא הייתי מייחס לזה חשיבות רבה מידי.

בכל זאת, אישית, כמעט תמיד אעדיף 1920X1200 על 1920X1080 בגלל תוספת הרזולוציה, אבל אני לא נמנע להמליץ לאנשים גם על מסכי 1920X1080, במצבים שבהם יש הבדל גדול במחיר ושימושים שלא ממש יכולים להפיק תועלת מתוספת הרזולוציה (למשל סרטים ומשחקים).

במקרה שלך, התקציב מאפשר, והשימושים מתאימים, אז אני חושב ש1920X1200 יהיה בחירה טובה עבורך. הייתי ממליץ על הDELL U2415 (מקווה שאין לך צורך בכניסת VGA במסך).

פורסם

האמת היא שזה מסך אחר ממה שהמלצתי, אך יכול להיות שדווקא יתאים לך בול (אני תמיד שוכח ממנו). :)

לגבי איזה חלק/חלקים בביקורת אתה שואל?

פורסם
  • מחבר

מישהו בביקורת הראשונה קטל את ה u2415 ,ואמר ואמר שהוא לא קריא בכלל ולא חד בכלל,להאמין לו ? כי המסך לא פתוח בשום מקום לתצוגה.

המסך אכן יש עליו ביקורות טובות ,אבל הוא 16×9

פורסם

זה שמסך הוא 16:9 לא צריך לעניין אותך, כבר אמרתי. זה לא שיקול משמעותי.

ברור שהU2515H חד משמעותית מהU2415. באותו גודל כמעט ורזולוציה גבוהה משמעותית - ברור שהכל יהיה חד יותר (ובמקרים מסוימים גם קטן יותר). אולי המבקר הוא בחור רגיש במיוחד לחדות. מה שבטוח הוא שהמוני אנשים (אני ביניהם) עובדים עם מסך "24 ב1920X1200) וזה סבבה לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אוקי,תודה רבה לך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים