עבור לתוכן

עד כמה עדיף RAID על דיסק בודד ?

Featured Replies

פורסם

היי

אני בונה מחשב חדש והגעתי לסוגיית הדיסקים. החלטתי ללכת על SATA וההתלבטות שלי היא:

אופציה א: שני כונני 80GB ב RAID 1. נפח אחסון של 160MB, מהיר יחסית אבל מצד שני מחיר בשמיים (שני דיסקים+כרטיס בקר).

אופציה ב: לוותר על ה RAID ולקנות כונן אחד של 160GB. פחות מהיר, פחות סקסי ואקזוטי אבל עולה ב 30% פחות מאופציה א.

עכשיו השאלה היא עד כמה RAID ישפר לי את הביצועים ? עד כמה שווה לי להתאמץ ולשלם בשביל זה ?

פורסם

תקבל משהו כמו 10-15% שיפור בביצועים עם כרטיס RAID פשוט, כך שזה לא ממש משתלם. אתה גם צריך ליישם RAID 0 (פיצול המידע על שני הדיסקים) ולא RAID 1 (כתיבה של אותו המידע על שני הדיסקים). במצב RAID 0 אם דיסק אחד מתקלקל כל המידע הלך - מכאן שהסיכוי להרס המידע גדול פי שניים. עשה חיפוש קצר כי כבר נכתב על זה רבות בפורום.

אני מניח שהבנת שאני ממליץ ללכת על כונן אחד גדול.

פורסם
  • מחבר

סליחה, התכוונתי ל RAID 0.

בכל מקרה, אני מעדיף להגדיל את המקום על חשבון האמינות. אני אבצע גיבויים סדירים פחות או יותר, כך שלא נורא אם תהיה תקלת דיסק.

פורסם

זה משהו שגם קצת מתעניין בזמן האחרון, ורציתי לדעת כמה שיפור ייתן לי RAID 0 עם שני רפטורים 10K ?

פורסם

היה לי RAID 0 עד שדיסק אחד התקלקל לאחרונה. זה ממש זוועה איך המערכת איטית עם דיסק יחיד.

למדוד זה קשה כי זה תלוי בישומים שלך . אבל במה שכן קובע - העברת קבצי וידאו גדולים , מהירות הבוט ועוד.. פשוט אין מה לדבר

RAID 0 !

ועם 2X RAPTORS זה סוף העולם . בפרט WD740GD . אני חולם על זה (:

גיבוי נכון לעשות תמיד . ואפשר להשתמש בדיסק ישן נוסף לגיבוי או ב RW עם Nero InCD (הסידי מתנהג כמו הרדדיסק).

אני יכול לומר שיש אפשרות לקנות לוח עם בקר RAID ולחסוך בזה . אבל תוספת של 30% , כלומר ~250שקל

זה ממש לא הרבה שהרי מדובר על מספר שנים לא קטן.

בנוסף , אין טעם ב SATA כרגע כך שאם המחיר של IDE זול יותר לך עליו.

פורסם

יש הבדל כלשהו בביצועי הרפטורים? אם זה 36 או 74? או שסתם תעדיף יותר נפח?

פורסם

ה-74 מהיר יותר.

פורסם

מהיר יותר איך? בזמן חיפוש?

פורסם

כן

אתה יודע שיהיה הרבה יותר פשוט להכנס לאתר של WD ולהשוות ביניהם

פורסם

יש לי שני רפטורים ב-RAID 0 וזה השדרוג הכי טוב שעשיתי !!!!!

אין שום שידרוג שיותר מורגש

יש לי חברים עם מחשבים יותר מתקדמים עם P4 3 ג'גה וכרטיס מסך ATI 9800 PRO ו-HD רגיל והמחשב שלהם צב בהשוואה לשלי

זה התוצאות ב-PC MARK 2002

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים