עבור לתוכן

בדיקה לפורטים פתוחים

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה ניסיתי להפנות פורטים בראוטר tl wr1043nd שלי.

אין לי מושג אם הצלחתי או לא, איך אוכל לבדוק זאת. בעבר כשהפנתי פורטים מעולם לא היו לי בעיות והשירות עבד היטב.

ניסיתי לבדוק באמצעות אתרים כגון http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ אך כל הפורטים שבדקתי מופיעים כסגור גם כשאני מחבר את המודם ישירות למחשב ומבטל הפיירוול, NOD32.

אובד עצות ניסיתי הכל כדי לשחק בפיפא 16 ברשת אך שום דבר לא עובד.

ישנה עוד דרך לבדוק אם הפורט שאני מפנה באמת פתוח? יש משהו שיכול נוסף לחסום אותו מלבד ה-NOD32.

Windows 7

Hot+Hotnet 30mb

tl wr1043nd

תודה

נערך על-ידי adlanm

פורסם

רוב האנשים לא מבינים באמת מה המשמעות של "פורט פתוח". קשה להאשים אותם כי המונח עצמו מבלבל.

כשמדברים על "פתוח" מבחינת פיירוול, הכוונה היא שהוא לא חוסם אותו.

כשמדברים על "פתוח" מבחינת נתב, הכוונה היא שמוגדר בנתב לכוון אותו למחשב ספציפי. בגלל זה קוראים לזה port forwarding ולא port opening.

אבל עדיין צריך לרוץ שרת מתאים על המחשב הספציפי כדי שהפורט "יגיב". נגיד שהגדרת בנתב לקדם את פורט 30000 למחשב עם IP 192.168.1.13. זה טוב ויפה, אבל אם אין שרת כלשהו על המחשב 192.168.1.13 שמאזין על פורט 30000, הרי שמבחינת כל כלי הבדיקה הוא ייראה "סגור".

פורסם
  • מחבר

אוקיי. למשל הורדה באמצעות התוכנה utorrent הגדרתי לה את הפורט 12345 ואותו הפנתי בנתב בתוך התוכנה יש בדיקת רשת והמצב מופיע כתקין, אך עם זאת כשבדקתי באתר http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ הפורט מופיע כסגור גם שהתוכנה סגורה וגם כשהיא פתוחה ומתבצעת הורדה. עד פה הצלחתי להבין

פורסם

זה מוזר. לי זה עובד בצורה תקינה, בדקתי ממש עכשיו גם עם uTorrent.

בטוח שהפנית את הפורט לIP הנכון ושהIP החיצוני הנכון שלך מופיע באתר?

הIP באתר זהה לIP החיצוני שהנתב רואה? יש ספקים שמפעילים NAT, כך שלמעשה הIP החיצוני שלך הוא לא באמת חיצוני, וזה מן הסתם לא מאפשר הפניית פורטים תקינה.

פורסם
  • מחבר

כתובת ה-IP בנתב זהה לו המופיעה באתר https://www.whatismyip.com/ יכול להיות שהספק שלי מפעיל NAT?

כמו כן בתוך התוכנה uTorrent ישנה אפשרות לבדיקת רשת ושם מופיע שהפורט פתוח.

הספקית שלי היא הוטנט.

אפשר לדבר איתם על זה או שצריך להחליף ספק?

תודה על התגובות המהירות

פורסם
  • מחבר

עדכון חשוב:

אז ככה כל מי שלקוח הוטנט ומחובר דרך הוט מקבל IP שעובר דרך מעיין פרוקסי שכזה ולכן לא כל הפורטים נמצאים ברשותו, כל מי שמקבל כתובת IP שמתחילה ב-149.

למצב זה יש שלושה פתרונות, 1. לעבור ספקית. 2. לקנות IP קבוע תמורת 10 שקלים בחודש ואז מקבלים כתובת IP חיצונית. 3. לבקש סינון אתרים ואז גם כן מקבלים כתובת חיצונית.

אני בחרתי באפשרות השלישית, הכי זול, הכי פחות התעסקויות וגם חוסך לי תעבורה על הפורנו שהשכן בזבז לי :D.

בקיצור עובד מצויין ואפשר לשחק פיפא 16 סופסוף.

ותודה רבה ל-QttP שעזר לי להבין ולחשוב!

נערך על-ידי adlanm

פורסם

בנוגע לאפשרות השלישית שהעלת:

בעבר כאשר הייתי בהוט ובהוטנט, חוויתי בעיות בגלישה לאתרים מסויימים (רובם ב GOV,IL)

הפתרון היה ע"י קבלת IP חיצוני אמיתי ע"י העברת החשבון שלי לשרת עם סינון אתרים ומעקף הסינון ע"י הגדרות ה DNS בראוטר, לDNS הציבורי של גוגל.

כאשר עברתי ל 018 במסגרת השוק הסיטונאי, גם שם נתקלתי בבעיות ב NAT שלהם.

התקשרתי לתמיכה וביקשתי שיוציאו אותי מהNAT ויתנו לי IP חיצוני אמיתי, הם נענו לבקשה בלי בעיות ומאז גם אצלם אין לי בעיות גלישה.

פורסם
  • מחבר

ז"א שמספיק להחליף DNS כדי לעקוף את סינון האתרים?

לא פלא שכל ילד בן 3 יודע לעשות את זה.

צריך לשנות את החוק שלא יהיה כזה בנאלי לעקוף את זה, עשו חוק סינון והם עושים כאילו מסננים :pissed:.

פורסם

דיברתי אתמול עם הוט(/הוטנט) כדי לשדרג חבילה אז ביררתי גם לגבי כתובת ה- IP הקבועה אבל הם אומרים שזה תומך במהירות מקסימלית של 30 מגה.

אבל הסינון אתרים נשמע מעניין. אני גם ככה לא משתמש בשרתי ה- DNS של הוט אז אם זה באמת מבוסס DNS וזה יפתור את הבעיות שה- NAT שלהם יוצר אז אני מוכן לנסות את זה.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה שאבדוק אם משהו לא עובד כשמחליפים DNS?

פורסם

ציטוט של IlanF

דיברתי אתמול עם הוט(/הוטנט) כדי לשדרג חבילה אז ביררתי גם לגבי כתובת ה- IP הקבועה אבל הם אומרים שזה תומך במהירות מקסימלית של 30 מגה.

אתה לא חייב כתובת IP קבועה כדי לא לסבול מבעיות עם הפניית פורטים. אתה רק צריך כתובת IP חיצונית אמיתית, אפילו אם היא תשתנה כל יום.

פורסם

אוקיי אז מה עושים? אני מתקשר אליהם ומבקש להוציא אותי מה- NAT?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של IlanF

אוקיי אז מה עושים? אני מתקשר אליהם ומבקש להוציא אותי מה- NAT?

כשאני ביקשתי כתובת IP חיצונית הנציג נתן לי רק שתי אפשרויות, IP קבוע או סינון אתרים.

פורסם

זו כנראה מדיניות של הספק. אני חושב שלא כל הספקים ככה, אבל נראה שיותר ויותר מכניסים את זה, כי יש מחסור אמיתי בכתובות IPV4 בעולם.

פורסם

אני באקספון (018), ביקשתי והם פשוט הוציאו אותי מה-NAT.

תבדוק את הדילים שלהם כרגע, לדעתי המחירים הם בין הטובים שיש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים