עבור לתוכן

שאלה לגבי מעבדים U ו-M, מהירות הדיסק הקשיח והמלצה אם אפשר(עד 3000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

לגבי המעבדים אני רואה שיש הרבה מסוג U וכשאני מחפש בגוגל, אני רואה שיש תדר בסיס ותדר טורבו.

למשל, המעבד i5-5200U (שנמצא בטווח המחירים של המחשבים שאני רואה), תדר הבסיס שלו הוא 2.2 GHZ והוא יכול להגיע גם ל- 2.7 GHZ.

מצד שני, ראיתי את המחשב הזה עם מעבד i3-4000M שהתדר שלו הוא 2.4 GHZ(לפי מה שאני מבין, זה קבוע כך. לא רואה במאפיינים אצל אינטל שיש לו תדר של טורבו).

אם כן, איזה מעבד טוב יותר ובטוב יותר אני מתכוון איזה מחשב יעבוד באופן חלק יותר בהנחה ששאר המרכיבים במחשב זהים ורק המעבדים שציינתי לפני כן, שונים?

איזה מעבד בפועל יעבוד בתדר גבוה יותר באופן קבוע/רוב הזמן?

לא ברור לי מתי כן אקבל מהירות של 2.7 GHZ במעבד i5-5200U.

אני גם מבין שהמספר הראשון הוא הדור של המעבד, כלומר 5200U אומר שהמעבד מהדור האחרון(כיום) ואילו 4000M אומר שזה מדור קודם והוא גם i3 כלומר חלש יותר, אבל שוב, התדר הקבוע שלו הוא גבוה יותר מתדר הבסיס של 5200U, אם כן מי מעבד טוב יותר?

לגבי דיסק קשיח, מכיוון שרצוי דיסק קשיח גדול ו- SSD כניראה לא בא בחשבון בסכום הנ"ל(הוא ממילא יהיה בנפח קטן מלכתחילה), האם יש הבדל מהותי בין 5400 RPM ל- 7200?

אני רואה שמחשבים רבים נמכרים עם דיסקים קשיחים  במהירות של 5400 RPM בטווח המחיר שלי ורוצה לדעת אם זה עניין מהותי ששווה להוסיף בשבילו עוד כסף כדי שיהיה דיסק קשיח של 7200 RPM או שהעניין לא אמור להיות מורגש במיוחד?

המחשב שאני מחפש הוא לאחותי.

היא לא משחקת משחקים ולא צופה בסרטים.

השימושים יהיו גלישה באינטרנט ואולי מסמכי אופיס, מייל וכו'.

ההתלבטות היא בין מסך 17.3 לבין מסך 15.6.

ממעבר בדפים קודמים, ראיתי המלצה אחת למחשב בגודל 17.3 אינץ'.

הדגם הוא: Lenovo G70-80 80FF00CGIV (חנות לדוגמא).

יש לו 8 גיגה ram.

דיסק קשיח של טרה (5400 RPM)

המעבד הוא i5-5200U.

שאר הדברים נראים סטנדרטיים, כלומר חיבורים למיניהם (יש גם USB 3 אחד) שנראים בסדר.

אם למישהו יש הערות בקשר אליו או שהוא יודע על מחשב עדיף בגודל הזה(נניח מסך עם רזולוציה גבוהה יותר, או דיסק קשיח מהיר יותר, או אולי מעבד חזק יותר וכו'), אשמח לשמוע.

לגבי מחשב בגודל 15.6 אינץ', ראיתי את הדגם הזה(שוב מהתקלות בהמלצות בדפים קודמים):
Lenovo Ideapad G50-80 80E502CVIV (גם חנות לדוגמא).

יש לו 8 גיגה זכרון.

כונן 1 טרה(שוב, 5400 RPM)

מעבד חזק יותר מהמחשב הקודם שקישרתי אליו כאן: I7-5500U

עולה בערך 3000 עם מערכת הפעלה.

אם מישהו יודע על מחשב טוב יותר, אולי עם מעבד חלש מעט יותר (נניח 5200U), אבל אולי עם HD במהירות של 7200 RPM, אשמח לשמוע.

בכל אופן, רעיונות, הערות והארות, יתקבלו בברכה.

תודה רבה :-)

נערך על-ידי undav

פורסם

עקרונית זה לא כל-כך משנה. ההבדלים בביצועים בין המעבדים האלה הם מינוריים. והשימושים שציינת גם כך די קלים.

כנ"ל לגבי דיסק קשיח. כן, במרבית המקרים 7200RPM יהיה מעט מהיר יותר, אבל לא בטוח שזה יורגש בכלל.

למעבדי U יש יתרון בצריכת חשמל נמוכה יותר, אבל כנראה זה לא כל-כך מעניין אותך, אם אתה מראש מסתכל על ניידים שהם "15.6 ויותר מכך, שבכל מקרה לא נועדו להיות ניידים ממש. בטח ובטח שאם יש איזשהו צורך בניידות בשוטף, לא הייתי שוקל מחשב "17 אפילו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אכן זה נייד שלא אמור להיות נייד, אלא אפשר לכנותו מחשב נייד, שולחני.

לכן באמת לא חשוב לי עניין צריכת החשמל :-).

האם הדגמים של לנובו נראים סבירים בעינייך?

אשמח מאוד אם תתייחס גם לשאלה לגבי המעבד 5200U, כלומר האם רוב הזמן הוא פועל בתדר הבסיס ורק במקרים מאוד מיוחדים הוא קופץ לתדר הטורבו?

ואם כן, אפשר לומר שהוא מעבד חלש יותר ברוב זמן פעולת המחשב, מה- 4000M שפועל בקביעות בתדר 2.4 GHZ?

פורסם

אני כבר די הרבה זמן לא עוקב אחרי דגמים ספציפיים, אז קשה לי לחוות דעה בנידון.

לגבי זה:

ציטוט של undav

אשמח מאוד אם תתייחס גם לשאלה לגבי המעבד 5200U, כלומר האם רוב הזמן הוא פועל בתדר הבסיס ורק במקרים מאוד מיוחדים הוא קופץ לתדר הטורבו?

ואם כן, אפשר לומר שהוא מעבד חלש יותר ברוב זמן פעולת המחשב, מה- 4000M שפועל בקביעות בתדר 2.4 GHZ?

לא ניתן לקבוע חד-משמעית, כי הturbo boost נשלט אוטומטית ע"י המעבד ותלוי בעיקר בפליטת החום שלו. אם המעבד מרגיש שהוא מספיק רחוק מרמת פליטת החום המקסימלית שלו, הוא יקפיץ את התדר, אחרת לא. אז כמו שאתה מבין זה יכול להשתנות משמעותית כתלות במערכת הקירור של המחשב ובתנאי העבודה. תקרא על זה קצת פה:

http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/turbo-boost/turbo-boost-technology.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך! 

פורסם

בקשר לשאלה ששאלת אודות הדגמים, הם סבירים מאוד למחירם. אתה יכול להסתפק בכיף ב Core i5, ה i7 די מיותר. 

סיבות שלא לבחור את המחשבים הללו הן המסך הגרוע (פאנל TN מבריק מאוד), למרות שקשה למצוא תחליף מט במחירים הללו.

בקשר למעבדים, מבלי להתייחס לנתונים הספציפיים, דור מעבדים חדש בדרך כלל יעיל יותר, כך שמעבד X מדור ברודוול יבצע אותן \ יותר פעולות כמו מעבד שחזק יותר על הנייר מדור האסוול. ספציפית כנראה שה Core i5 5200U יהיה מעט מהיר יותר מה Core i3 4000M למרות שהוא "חסכוני" בעל TDP נמוך יותר ותדר הבסיס הנמוך יותר. 

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html?&3dmark06cpu=1&64bit=0&architecture=0&archive=0&benchmark_values=&cb11=1&cb11_single=1&cinebench10_m=1&cinebench10_s=1&cinebench_r15_multi=1&cinebench_r15_single=1&codename=0&condensed=0&cores=1&cpu_fullname=1&daysold=0&deskornote=2&dx=&fsb=0&gpubenchmarks=0&itemselect_4216=4216&itemselect_6387=6387&l2cache=1&l3cache=1&maxTDP=&mhz=1&month=&or=0&restrict_architecture=&search=&series=0&showBars=1&showCount=0&showPercent=0&sort=b_22_36&tdp=1&technology=0&threads=1&turbo_mhz=1&wprime_32=1&x264_pass1=1&x264_pass2=1

נערך על-ידי nachum37

פורסם
  • מחבר

רק עכשיו ראיתי את תגובתך.

תודה רבה גם לך :-).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים