עבור לתוכן

הוספת SATA 3 ללוח אם GA-H55M-S2H

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב שדרכו אני רואה סרטים ולצערי יש לו רק SATA 2.

אני מעוניין להוסיף לו SATA 3 עבור SSD ורציתי לדעת אם אפשר להוסיף לו.

כל מה שמצאתי באינטרנט אלה כרטיסים בחיבור PCIe (הקטן) כאשר ללוח אם אין חיבור כזה אלא PCI רגיל.

לוח אם:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3310

תודה מראש :)

פורסם

1. אין מניעה שתחבר את כונן ה SSD לחיבור ה SATA2 - החיבור הפיזי זהה לחלוטין ויש תאימות אחורה בין התקנים, כך שלא צריכה להיות בעיה. נכון, אולי הכונן לא ינוצל במלואו (מבחינת ה"מהירות"), אך עדיין מדובר בשיפור לעומת דיסק קשיח מכני רגיל. לי אישית יש כונן SSD שמחובר לחיבור SATA2 למרות שהכונן עצמו תומך בחיבור SATA3.

2. יש תאימות בין כל כרטיסי ה PCI Express לבין כל הממשקים הפיזיים (חריצי ההרחבה) מסוג PCI Express, כך שאם כרטיס PCI Express יכול להיכנס פיזית לחריץ ההרחבה, גם אם חריץ ההרחבה גדול יותר מהכרטיס עצמו, הכרטיס עדיין יעבוד.

במקרה הזה אתה מעוניין לחבר כרטיס בעל ממשק PCI Express X1, אך לפי עמוד לוח האם, הלוח מציע רק 2 חריצי הרחבה מסוג PCI Express X16 ו-2 חריצי הרחבה מסוג PCI. אני מניח שחריץ ההרחבה מסוג PCI Express X16 הראשון (זה שקרוב יותר למעבד) "תפוס" ע"י כרטיס מסך, אבל שים לב שחריץ ההרחבה השני מסוג PCI Express נשאר פנוי. למרות שהוא בעל ממשק פיזי של X16 ("חיבור ארוך", מעשית מדובר בחריץ הרחבה שעובד רק ב X4 ולא ב X16) בהחלט אפשר להתקין בו כרטיס PCI Express X1 ("כרטיס קצר") והוא אמור לעבוד איתו.

3. אם אתה מעוניין להוסיף כרטיס הרחבה המספק חיבורי SATA ולחיבור כזה לחבר את הכונן ממנו המחשב יאתחל, יש לבדוק היטב את הנושא, שכן לא בטוח כלל שיהיה אפשר לאתחל מכונן שמחובר לכרטיס.

פורסם

לגבי אתחול מאמצעי אחסון המחובר לכרטיס הרחבה, הבעיה ניתנת לפתירה בקלות על ידי  Boot Manager כלשהו המותקן על אמצעי אחסון מינימלי (כמו כונן נשלף קטן, למשל) שכן נתמך על ידיד הלוח.

כנראה ש Fast Boot לא יתמך, אבל מן הסתם לוח זה אינו UEFI. 

נערך על-ידי nachum37

פורסם
  • מחבר

ה-SSD כרגע מחובר ל-SATA2 (התקנתי וינדוס 10) והביצועים על הפנים.

מהירות 90MB קריאה ו-65MB כתיבה. אנסה להחליף כבל וגם ביציאה אחרת אבל לא יודע אם זה ישנה.

זה מחשב בן 5.5 שנים הנמצא בסלון ומיועד אך ורק לסרטים וגלישה באינטרנט.

אין בו כרטיס מסך ייעודי.

אם אני יכול לקנות כרטיס 'קצר' ולחבר אותו לחיבור הכחול הארוך X16 אז מבחינתי זה מצוין.

אני פשוט לא רואה את עצמי מחליף את המחשב בזמן הקרוב אז מבחינת עלות תועלת זה נראה לי יהיה הפתרון הכי טוב.

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

סאטא 2 צריך לתת מהירות קריאה  באזור ה 200 מגה.

איך אתה מודד את המהירות שלו?

פורסם
  • מחבר

כן מכיר אותה, אבדוק גם איתה ונראה באמת מה יהיו התוצאות.

היום אקבל את הסמסונג 850 EVO 1TB אז מקסימום אחבר גם אותו עם אותו כבל ולאותה יציאה

לוודא אם הבעיה אולי בלוח אם או בכונן עצמו אם אכן התוצאות ישארו נמוכות.

תודה :)

פורסם
  • מחבר

אגב, יש לי את אותו כונן בדיוק (סדרה 370) רק בנפח 500GB עבור משחקים במחשב שלי,

התקנתי את התוכנה שלו והרצתי בדיקת ביצועים (60% מהכונן מלא) והתוצאות מצורפות.

אבל נבדוק בערב ליתר ביטחון, פשוט לא יכול מרחוק לשנות הגדרות ביוס וכו'... (כרגע עם וינדוס 7 על כונן מכני).

500GB SSD.png

פורסם

asssd נותן יותר פרטים כמו הדרייבר והחלוקה ל 4K .

בפינה השמאלית העליונה בחלון שלו.

ותבדוק ש AHCI  מופעל עם הפקודה הבאה בחלון ה CMD

אם התוצאה 0  הוא פועל.

fsutil behavior query disabledeletenotify

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר

אני יכול לומר לך כבר עכשיו ש-AHCI   לא מופעל וזה על IDE
זה הדבר הראשון אחר כך שרציתי לשנות אבל זכרתי שאם משנים סתם כך הוינדוס לא יעלה יותר

אז צריך לעדכן ברגיסטרי שזה יטען את הדרייברים ויתקין אז אעשה גם את זה.

פורסם

אין סיבה היום לעבוד במצב IDE אלא אם כן אתה עובד עם מערכת הפעלה ישנה שבה אין דרייברים לבקר ה SATA (למשל DOS). היות ואתה מתכנן להתקין כונן SSD חדש, תפעיל את בקר ה SATA במצב AHCI בביוס ואז תתקין עליו את מערכת ההפעלה. אם מסיבה כלשהי אתה רוצה לשמור על מערכת ההפעלה הקיימת, יש דרך לגרום לה לעבוד לאחר שינוי מצב בקר ה SATA בביוס ע"י שינוי ערכים ב Registry (אתה תצטרך לחפש את הפרוצדורה המדוייקת עבור מערכת ההפעלה שלך, אבל לפחות עבור Windows 7 התהליך הוא דיי פשוט, קישור).

פורסם
  • מחבר

כן מצאתי בבוקר איפה זה ברגיסטרי וגם קובץ שמעדכן לבד

כי לא ארצה להתחיל להתקין וינדוס 10 מהתחלה, ואצטרך לעשות זאת גם על הוינדוס 7 הנוכחי כדי שגם הוא ישאר פועל.

לא יודע למה זה היה על IDE, אבל זה היה לפני 5.5 שנים אז אין לי מושג מה עשיתי ומה חשבתי לעצמי (אולי פשוט לא בדקתי).

אעדכן הערב בתוצאות.

תודה רבה :) 

פורסם

יכול להיות שבלוח שלך ערך ברירת המחדל של בקר ה SATA בביוס היה IDE ולא AHCI ופשוט לא טרחת לשנות זאת.

פורסם
  • מחבר

כמה עדכונים:

1. הרצתי שוב את הבדיקה אפילו בתוכנה של ה-SSD והכל השתנה. פתאום תוצאות נורמאליות. כנראה היה משהו שפגע בביצועים באותה בדיקה שעשיתי.

2. עשיתי בדיקות ב-AS SSD לכונן הנ"ל וגם לסמסונג 1TB שקיבלתי היום רק כדי לבדוק הפרש ביצועים

3. שיניתי ל-AHCI ושוב פעם עשיתי את אותן בדיקות ביצועים.

מצרף תמונות של כל הבדיקות.

נראה בהחלט הגיוני כעת.

בכל מקרה קניתי כרטיס SATA3 שאוכל לקבל יותר, אולי כמעט פי 2. מקווה מאוד :)

as-ssd-bench TS128GSSD370 AHCI.png

as-ssd-bench TS128GSSD370.png

as-ssd-bench Samsung SSD 850.png

as-ssd-bench Samsung SSD 850  AHCI.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים