עבור לתוכן

הלך הכרטיס רשת, מחפש חלופה איכותית

Featured Replies

פורסם

במחשב הנייד שלי יש כרטיס רשת אלחוטי מדגם RTL8723AE של חברת Realtek

בזמן האחרון הפינג שלי היה מאוד גבוה והורגשו לאגים במשחקים כגון CSGO, LOL, GTAV ובהתחלה חשבתי שהבעיה היא עם הספק אינטרנט שלי, אך התברר בהמשך שאם אני מחבר את הפלאפון שלי בחיבור USB ומפעיל את ה Tethering כשאני מחובר לרשת הביתית הפינג שלי צונח לנורמה והבעיה היא רק כשאני מחובר דרך המתאם שיש לי במחשב הנייד.

לכן בשביל בדיקה פירקתי כרטיס רשת ממחשב נייד אחר, ואכן אין בעיית פינג! אז הגעתי למסקנה שמשהו תקול בו.

ובנוסף חיברתי את המחשב ישירות לראוטר בעזרת כבל רשת RJ45 וקיבלתי תוצאות דומות.

אני מחפש המלצה לחלופה איכותית שתשרת בצורה טובה עם זמני תגובה טובים מאחר והשימוש של המחשב הוא גיימינג במולטיפלייר.

אני מבין ויודע שבצורה קווית יהיו לי ביצועים טובים יותר אך בגלל שאין לי אפשרות למתוח כבל רשת מהחדר השני אני אסתפק בהכי טוב שאפשר בתנאים הנ"ל

עוד נתונים שיעזרו לבחור לי מתאם מתאים:

יש לי ראוטר דיי פשוט של TPLINK בתקן 802.11n

מחוברים אליו בדיוק 3 מכשירים שאחד מהם זה המחשב.

אינטרנט במהירות 30MB

קליטה במקום בו אני נמצא איך שהוינדוס מתאר "Exellent" ומקבל בין 120MB ל150MB רוחב פס לראוטר, (קיר אחד מפריד בין הראוטר למחשב)

במחשב הנייד זה חיבור mini PCI-E באורך של עד 2.5ממ, או כמו שראיתי ברשת זה נקרא  Half Mini PCI-E

אה, ועוד דרישה היא שאני מעדיף שיהיה בכרטיס גם בלוטוס מובנה, אלא אם זה משהו שיכול לפגוע בביצועים.. תגידו לי אתם איך עדיף.

תודה רבה לעוזרים ^_^

נערך על-ידי Epidem

פורסם

קודם כל תשחק עם הדרייברים וההגדרות שלו. גם עם הגדרות צריכת החשמל של WINDOWS.

פורסם

תצטרך לברר גם תאימות של דגם כרטיס ספציפי לנייד שברשותך. לפעמים חומרה לא עובדת גם אם ה Form Factor מתאים. (המקרה שאני זוכר הוא Centerino שלא עבד עם כרטיס N כלשהו במקום ה G שהגיע אתו. אבל ידוע לי שעדיין יש מושג של חומרה שהיא Certified וחומרה שלא, למשל Intel 7260 AC על Thinkpad T430 לא יכול לעבוד). 

פורסם
  • מחבר

לגבי הדרייבר, ניסיתי 3 גרסאות שונות מתאריכי יציאה שונים ובינהם האחד שהוינדוס מוריד מהמאגר שלו ובכולם ישנה אותה הבעיה, פינג גבוה.

בנוסף אין סיבה שפתאום זה יפסיק לעבוד, אני אישית לא התעסקתי, ותמיד הכל עבד "ישר מהקופסא" עם הדרייבר המקורי שיש באתר היצרן.

לגבי תאימות אני לא דואג, זה מחשב Barebone שהורכב בחו"ל ואמור לקבל כל חומרה העיקר שתתאים לחיבורים שלו.

בנוסף, כמו שאמרתי, הכנסתי כרטיס רשת אחר ממחשב נייד שונה לגמרי, הכרטיס גם שונה ומחברת Broadcom בכלל, לא היו בעיות או הודעות שהחומרה נעולה לכרטיסי רשת מסויימים.

פורסם

באיזה מהירות מתחבר הכרטיס התקול לרשת ?

האם מוגדר בו full duplex ?

פורסם
  • מחבר

רשמתי, 120-150

ואין לי שם את ההגדרה הזאת של Full Duplex.. זה לא משהו של רשת קווית בכלל ?

wifiset.JPG

אני אבדוק עם דרייבר אחר אם יש את אותן ההגדרות בדיוק

דרך אגב, שמתי את ידיי על עוד כרטיס רשת ממחשב HP, הפעם של Qualcomm וגם הוא נכנס למחשב ועבד מעולה וללא אישיוז, אז ניתן להסיק שאין על הלוח אם של הנייד הזה הגבלות?

נערך על-ידי Epidem

פורסם

כן, full duplex זה לא משהו שקיים ברשת אלחוטית.

אכן, אם מדובר במחשב barebone בהרכבה אישית, לא סביר שיהיו אילושהן מגבלות בBIOS מבחינת כרטיסים שהוא יכול לקבל, ואם כבר 2 כרטיסים אחרים עבדו לך, סביר שלא תהיה בעיה.

מדבריך אני מסיק שלא ממש חשוב לך זמן הסוללה, אז הייתי פשוט לוקח את הכרטיס הכי עוצמתי שאתה יכול למצוא ושמתאים לקונפיגורציית האנטנות שלך (כדי לא להגיע מצב של אנטנה לא מנוצלת או לחילופין כרטיס שעובד בצורה לא אופטימלית כי לא חיברת לו מספיק אנטנות).

פורסם
  • מחבר

אין אני יודע מה הוא כרטיס עוצמתי? מה הקריטריונים שאני צריך להסתכל עליהם?

אכן זמן סוללה לא קריטי לי, המחשב 99% מהזמן מחובר לחשמל.

ואגב, יש לי 2 חיבורים לאנטנות, אני משער... 2 פינים עגולים...

נערך על-ידי Epidem

פורסם

בגדול צריך לחפש השוואות / חוות דעת, אבל לא יצא לי לראות כאלה. אז זה הרבה לחפור ברשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים