עבור לתוכן

ייעוץ והכוונה | מחשב נייד DELL מוחדש, מחפש חוות דעת לפני קניה

Featured Replies

פורסם

שלום,

מדובר בדגם מוחדש, שזו פעם ראשונה שאני שומע על המושג הזה, ואולי השאלה הראשונה שלי צריכה להיות: האם זה סבבה?

מדובר על אחריות לשנה, אבל אני מתכוון להרחיב אותה (תמורת 300 שקלים נוספים) ל-3 שנים

על הסוללה יש אחריות רק לחצי שנה

המחשב הוא של DELL מסדרת LATITUDE, דגם E6420

הנתונים נשמעים ממש טובים יחסית למחיר הזול (1620 ש"ח)

הדבר היחידי שאולי בעייתי קצת זה שהסדרה של המעבד (2520M) היא אולי קצת ישנה?

(תקנו אותי אם אני טועה, אני מסיק את זה רק לפני המספר "2" בהתחלה)

חוץ מזה, זה שזה עם הM זה מצוין, כי אני משתמש יותר בבית ומעדיף ביצועים על פני סוללה

אחת מהשימושים העיקריים שעבורם אני קונה את המחשב זה שתהיה לי אפשרות לחבר אותו במהירות ובקלות לטלוויזיה חדשה (שאקנה בקרוב)

אני לא הייתי כל כך בעניינים בשנים האחרונות ולא כל כך בקיא באיזה חיבורים צריך בדיוק לדאוג שיהיו

המטרה העיקרית היא לצפות בתכני יוטיוב וצפיה ישירה על מסך הטלוויזיה

לכן חשוב שהמחשב יהיה מסוגל להריץ איכות גבוהה של וידאו, האם המפרט מספיק חזק?

האם כרטיס המסך הסטנדרטי שמגיע על הלוח אם יעשה את העבודה?

מעבד intel core i-5

מהירות 2.5 GHz

תמיכה ב- TurboBoost עד -:

3.2 GHz

זכרון מטמון cache:

3 MB

סדרה:

2520M

מסך

גודל המסך:

14 "

רזולוציה:

1366x768

מסך:

LED HD Anti-glare

זכרון

נפח:

8192 MB

סוג זכרון:

DDR 3

חיבורים

USB 2.0:

3 כניסות

חיבור USB + eSata:

כלול

VGA 15-pin/MONITOR:

כלול

RJ-45 Ethernet:

כלול

HDMI:

כלול

תודה!

פורסם

המפרט יעשה את העבודה.

שים SSD במקום הדיסק המשומש שישימו לך, והוא יעוף.

פורסם
  • מחבר
המפרט יעשה את העבודה.

שים SSD במקום הדיסק המשומש שישימו לך, והוא יעוף.

תודה!

קראתי עכשיו לראשונה על SSD, שתבין

אני רואה באתר של KSP שSSD של 500GB עולה בסביבות ה1200 שקל

למה התכוונת בדיוק? (אם יש לינק אשמח)

ועוד שאלות:

אני צודק לגבי זה שהסדרה של המעבד יחסית ישנה? (2520M)

ואני צודק לגבי זה שאם מופיעה האות M בסוף המספר, זה אומר שהמעבד הוא חזק יותר (על חשבון צריכת סוללה) לעומת מעבדים עם סיומת U?

ואחרונה:

מחשב מוחדש זה סבבה?

אני פשוט לא הייתי בעניינים הרבה זמן, לא רוצה לעשות שטות, למרות שזה נשמע לי סבבה

הבהרה: מחשבים עסקיים לאחר שימוש, מחשבים מסדרות עסקיות ויוקרתיות בעל יכולת עבודה למספר שנים רבות. המחשבים תקינים ועברו בדיקות חומרתיות ויתכן אף שדרוגים חומרתיים, מגיעים עם אחריות חומרה לשנה.

המחשבים הניידים מגיעים ללא אריזה מקורית. הסוללה אינה במצב חדש, ייתכנו סטיות בזמן עבודה מהמוצהר באתר יצרן.

יתכנו סימנים קוסמטיים כגון סימני שימוש, שפשופים קלים ושריטות קלות.

פורסם
תודה!

קראתי עכשיו לראשונה על SSD, שתבין

אני רואה באתר של KSP שSSD של 500GB עולה בסביבות ה1200 שקל

למה התכוונת בדיוק? (אם יש לינק אשמח)

ועוד שאלות:

אני צודק לגבי זה שהסדרה של המעבד יחסית ישנה? (2520M)

ואני צודק לגבי זה שאם מופיעה האות M בסוף המספר, זה אומר שהמעבד הוא חזק יותר (על חשבון צריכת סוללה) לעומת מעבדים עם סיומת U?

ואחרונה:

מחשב מוחדש זה סבבה?

אני פשוט לא הייתי בעניינים הרבה זמן, לא רוצה לעשות שטות, למרות שזה נשמע לי סבבה

1. תקרא ממש בקצרה מה זה SSD ותבין למה הוא יעוף לך.

בעיקרון SSD אינו מוגבל פיזית בסיבובי ההארד דיסק המכאני הרגיל כי הוא בעצם חשמלי, חוסך במקום, משקל, אנרגיה וחום של המחשב. בגלל זה המחשב יעלה יישומים באופן מהיר יותר.

2. בעיקרון המעבד דגם ישן וכן אתה צודק דגם M יותר ביצועים פחות סוללה ו-U יותר סוללה פחות ביצועים.

מחשב מוחדש בעקרון הוא מחשב מעודף מלאי שחזר אל הספק, שם הספק בדק שהמחשב עובד תקין, ארז אותו באריזה לא מקורית (משום שהוא נפתח לצורך בדיקה) והוחזר לחנויות במחיר מוזל.

בעוד מחשב מחודש זהו מחשב שהיה בשימוש, הוחזר לחנות ומשם לספק ובלה בלה מכרו מחדש, אבל הוא עדיין משומש ואתה לא יכול לדעת מה עשו איתו והוא כעיקרון יד שניה.

עדיף מוחדש ולא מחודש ואלו ההבדלים ביניהם

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

קראתי קצת על SSD, אבל לפי מה שראיתי, כונן בגודל לא גדול במיוחד של 500GB עולה כמעט כמו המחשב עצמו. למה היתה הכוונה?

יעזור לי לקנות SSD קטן שעליו תותקן מערכת ההפעלה ונגיד התוכנות (כל מה שבPROGRAM FILES) ולהשאיר את הHDD הרגיל לספרית המוסיקה שלי למשל? אפשר לעשות דבר כזה?

פורסם
  • מחבר

עדיין לא השלמתי את הרכישה (יש לי אפשרות להתחרט) ונתקלתי עכשיו במבצע אצל אייבורי - גם מחשב מאוד אטרקטיבי (נראה לי, תגידו אתם)

אמנם יקר יותר ב820 שקל, אבל שני שדרוגים -

1. ממעבד i5 2520M ל-i5 6200U skylate. ז"א מעבד הרבה יותר חדיש, אבל עם סיומת U

(מה עדיף לדעתכם? איזה מעבד חזק יותר? מהיר יותר?)

2. הוא כולל מאיץ גרפי, שאני רק מנחש שהוא לא כזה להיט היסטרי, אבל בטח עדיף על ברירת המחדל של אינטל - AMD Radeon R5 M330 2GB

מה דעתכם? שווה את ההפרש?

תודה!

פורסם
  • מחבר
1.

מחשב מוחדש בעקרון הוא מחשב מעודף מלאי שחזר אל הספק, שם הספק בדק שהמחשב עובד תקין, ארז אותו באריזה לא מקורית (משום שהוא נפתח לצורך בדיקה) והוחזר לחנויות במחיר מוזל.

בעוד מחשב מחודש זהו מחשב שהיה בשימוש, הוחזר לחנות ומשם לספק ובלה בלה מכרו מחדש, אבל הוא עדיין משומש ואתה לא יכול לדעת מה עשו איתו והוא כעיקרון יד שניה.

מסתבר שהתחום הזה די אפור, כי כל אחד כותב מה שבא לו, כפי שאפשר לראות בדף המכירה -

כתוב "מוחדש", אבל גם "לאחר שימוש". היום ביררתי את העניין ומסתבר שאכן המחשב היה בשימוש. ז"א - המארז עצמו והמעבד בעיקר.

את הזכרונות (RAM) מחליפים, וגם את ההרדיסק - שמים חדש.

החלטתי לקנות בכל זאת רק כי תהיה לי אחריות ל3 שנים, אבל אשמח אם יכתבו לי פה -

מה נסיונכם עם מחשבים כאלו?

מקווה שלא עשיתי עסקה גרועה

תודה

פורסם

אלו לא ההבדלים ביניהם. אין שום הגדרה מחייבת למה זה "מוחדש" ו"מחודש" זה בכלל סתם עיוות של המילה "מוחדש". כמו שהבחור גילה בעצמו בהמשך, כל אחד כותב מה שבא לו, ואי-אפשר לדעת כלום. בהיעדר הגדרה משפטית גם אי-אפשר לבוא בטענות לאף אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים