עבור לתוכן

עשיתי באנדל 100 מגה של בזק בין לאומי - הראוטר שלהם נראה לי ממש גרוע (Vtech 403(

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

אז המחשב מחובר קווי ואני מקבל 65 מגה בבדיקה באתר של בזק - נראה לי שזה בסדר גמור.

הבעיה שבחדר שינה (12 מטר אווירי) אני מקבל בקושי 25 (מקרטע עד שמגיע לזה).

ניסיתי עם כרטיס רשת של הלפטופ ואפילו כרטיס רשת חיצוני איכותי יותר.

הבחור בבזק בין לאומי טוען שככה זה הראוטר ובגלל שהוא לא בתקן N (?) ולא 5GHZ אז זה המהירות שלו.. ושהוא תומך עד 8 מטר של קליטה תקינה.

זה הגיוני? במידה ולא אחזיר להם. יש ראוטר מומלץ? מה ההבדלים בכלל בין הראוטרים?

(לראוטר מחובר קווי: מחשב נייח, PS3, טלויזיה חכמה) ובאלחוטי פלאפון ומחשב נייד.

תודה!

עריכה: זה הראוטר: http://router.bezeqint.net/Home/Disclaimer?ReturnUrl=%2f

פורסם

זאת תהיה בושה מאוד גדולה אם מכשיר יחסית חדש לא יתמוך בתקן N הישן שהוא גם הסטנרדט.

אז קודם כל, הם בעצמם רושמים שהוא תומך. בקישור שנתת במפרט הטכני רשום בפירוש 802.11N.

לגבי התדר, זה התשובה הכי מחפפת ששמעתי.

2.4Ghz מתאים לטווח גדול יותר ועובר יותר מכשולים. החיסרון של התדר הוא שהוא עמוס ויכול להיות ששכנים וכדומה גורמים להפרעות בשידור/קליטה.

5Ghz מתאים לטווחים קצרים יותר ועדיף שלא יהיו מכשולים בכלל. היתרון של התדר הזה הוא ההפך מהקודם. הוא יחסית חדש, לא בשימוש מסיבי ובגלל הטווח הקצר מכשירים אחרים פחות משפיעים על חיבורים אחרים.

תדרים גבוהים הם חלשים יותר, מגיעים למרחק קצר יותר. זאת עובדה שאי אפשר להתווכח איתה, אז פעם הבאה פשוט תגיד לו שלא ימציא דברים ושיבדוק את התקלה.

אני הייתי מתחיל מלהחליף ערוצים. יש אפליקציות בטלפון שיכולות להראות לך איזה תדר הכי פנוי. אני אישית מעדיף לבדוק בפועל מה קורה עם כל ערוץ. זה לוקח הרבה יותר זמן ואם צריך לאתחל את הנתב בכל שינוי אז אפילו יותר. אבל זה הכי יעיל לדעתי האישית.

במקרה הכי גרוע, תבקש לבטל את העסקה אצל נציג שימור (לא שירות ולא טכני) והם כבר ידאגו שנציג טכני יטפל בך בלי לחפש להעיף את השיחה (או לפחות לא בכזאת מהירות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים