עבור לתוכן

חוות דעת ועזרה בבניית מחשב גיימיינג עם תקציב של 8K-10K.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? בין 8K ל-10K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל כמובן במסגרת עקרון 'תועל מול עלות'

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הרבה. כמה שצריך בעיקרון אפילו 2K-4K למרות שאני לא רואה שזה קורה בתקציב ששמתי.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , עריכה אני מניח מינימלית ולא מקצועית בעיצוב גרפי , ובנוסף עריכת סרטים. אבל בעיקר משחקים באיכות גבוה 4K סגנון the witcher

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקי MMORPG מהטובים שיש היום ומשחקי RPG

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fallout החדש battlefield ו the witcher וכו.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD במשחק עצמו 4K

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ULTRA

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ציוד הקפי בכללי כגון: מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 מאוד חשוב לי , יש לי פטיש למחשב שקט יש אפילו עכשיו מונח שקוראים לו 'מחשב שקט ' למי שמכיר , בעיקרון אני הבנתי נכון לעכשיו שקירור נוזלי יכול לספק לי מחשב יותר שקט תקנו אותי אם אני טועה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתכנן.. אבל אולי תלוי ביתרונות שלו.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא שם לבד מערכת הפעלה אך ההרכבת מחשב תהיה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מאזור נתניה כרגע KSP ופלונטר נשמעים לי אחלה עם משיכה צדדית לKSP משום מה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עוד חודש.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). צורב.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?מבחינה כלכלית נראלי שיותר אסטרטגי לקנות מחשב שניתן לשדרוג אז אני מניח שכן.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות -

חשוב לי להדגיש שאני כרגע לומד על רכיבי מחשב, כמובן שאני כבר יודע דברים בסיסים מה כל דבר עושה אבל אני כן צריך עזרה בהבנה יותר על איך לקרוא נכון לוחות אם כמו שצריך ועוד כמה דברים.

הינה המפרט שאני 'ניסיתי' לבנות כמובן שהוא צריך שיפורים ואפשר להוריד במחיר, בשביל זה אתם פה : )

מעבד אינטל Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray

1690 ש"ח

קירור נוזלי Corsair Hydro H100i GTX Extreme Performance

615 ש"ח

לוח אם MSI H170A GAMING PRO LGA1151, Intel H170, DDR4, 3xPCI-E, DVI, HDMI

720 ש"ח

זכרון למחשב Kingston ValueRAM 2x8GB DDR4 2133Mhz CL15

570 ש"ח

כרטיס מסך MSI GTX980 Ti GAMING 6GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E

3660 ש"ח

כונן קשיח Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001

390 ש"ח

כונן קשיח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/240G 240GB SSD SATA III

450 ש"ח

צורב חיצוני Transcend Super Slim Portable DVD±RW x8 USB 2.0 TS8XDVDS-K - צבע שחור

149 ש"ח

ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ VS650

350 ש"ח

ס"הכ - 8594 ש"ח מפלונטר אם אני לא טועה

אני רוצה להסביר כמה מהבחירות שלי:

קירור נוזלי - לפי מה שהבנתי או לפחות מקווה המחשב יהיה הרבה יותר שקט מה שאני מתעקש מאוד שיהיה , אומנם אני לא עושה אוברקלוקינג אבל אם זה יעשה לי את המחשב למקרר שקט אז זה שווה בשבילי.

זיכרון - 16GB RAM לפי מה שהבנתי זה אולי יותר ממה שאני צריך , אבל אני אולי אצטרך לערוך סרטים במחשב ולעשות כמה דברים במקביל ואני ממש לא רוצה שהמחשב ייתקע לי.

כרטיס מסך - פה נתקעתי קצת בהבדלים בין gtx980 ti לבין gtx980 הרגיל שאני לא מבין בהבדלים , לצורך העניין מה ההבדלים? אני רק יודע שה-gtx980 הרגיל יותר זול לא הבנתי אם זה משפיע מבחינת ביצועים. בכללי כרגע בשוק gtx980 ti רשום שהוא הכרטיס מסך הכי משתלם בקונפליקט המחשבתי הידוע 'תועלת מול עלות' לפי מה שבדקתי. יש גם את ה-R 390X שאני מודע עליו אך משום מה אני נעול על gtx980 ti משום מה. אולי בגלל שאני ראיתי הרבה ביקורות שמראות שברמת ביצועים היא קצת יותר טובה מ-390X כמובן שבעיקרון 'תועלת מול עלות' 390X של AMD לוקח בלי למצמץ.

ספק כוח - אין לי מושג כמה וולט אני צריך , 650 אני מניח שמספיק ? ויש ספקי כוח שונים שאת ההבדלים ביניהם גם לא ברורים לי. אשמח אם תסבירו.

לוח אם - פה יש לי הבנה חלקית בנושא , למשל כן הבנתי שהתושבת צריכה להתאים למעבד. לגבי ערכת שבבים אני לא יודע מה נחשב לטוב , ושכתוב 3xPCI-E ראיתי גם לוח אם יותר זול שכתוב x2pci-e זה אומר שהחיבורים בלוח אם שאני הבאתי החיבורים יהיו יותר מהירים? הבחירה שלי לגבי לוח האם לא מבוססת על כלום חוץ מהתושבת שלה.

אני אשמח אם תענו לי תשובות מפורטות. אני רוצה להרחיב את הידע שלי בנושא , יתרה מזאת אני מתכנן ללכת לספרייה להשאיל כמה ספרים בנושא מחשבים ולהעמיק את הידע ואת הניסיון אם יש לכם המלצות+מדריכים+ספרים בעברית/אנגלית שמות הכל בבקשה אני מאוד מאוד אשמח אם תביאו לי.

( תרגישו חופשי להוסיף מארז אם בא לכם )

אם תוכלו לספק לי מפרט משלכם המלצות וכו אני אשמח ותודה רבה : )))

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים