עבור לתוכן

מימוש אחריות בKSP: חוויה מתקנת או שפשוט היה לי מזל?

Featured Replies

פורסם

את דעתי על KSP רובכם מכירים, כמו גם את זה שנשבעתי לא לקנות שם יותר. אני עדיין עומד מאחורי ההחלטה הזו, אלא שלפני כמה חודשים התגלגל אלי איזה 280X יד שנייה, שלאחרונה התחיל לעשות בעיות (תקלת זכרון שגרמה לעיוותי תצוגה, פלוס מאוורר אחד שבקושי עבד), ומה לעשות - במקור הוא נקנה מKSP. מוכן לקרב, הלכתי לסניף הקרוב אלי לממש אחריות.

קודם כל הטוב: כמעט כל הצוות באותה חנות התחלף מאז ביקורי האחרון שם, ובהתחשב בנסיוני עם הצוות הקודם זה בהכרח שיפור. מיד על ההתחלה, הסברתי שאינני הרוכש המקורי של הכרטיס, ואף שאין לי קבלה, וביקשתי מהם לבדוק במחשב לפי המספר הסידורי שהכרטיס אכן נקנה מהם. הבחור שדיברתי איתו נענה לכך בלי כל בעיה. כבר סימן מעודד, שכן לפחות בעבר התקנון שלהם כלל סעיף (לא חוקי בעליל) שהאחריות על המוצרים שהם מוכרים אינה ניתנת להעברה. בא בחור אחר, מהמעבדה, הסברתי לו מה הבעיה, הוא בדק את הכרטיס לראות שאין עליו סימני נזק (בלי זכוכית מגדלת), ראה שאין, קיבל אותו. אחרי שבוע קיבלתי הודעה בSMS שממתין לי כרטיס תקין, ואכן, הכרטיס הוחלף באחר מאותו דגם ויצרן, באריזת Bulk אבל עם ניילונים - סביר שמוחדש ולא חדש לגמרי, אבל זה ממילא הסטנדרט בשוק. בזאת הסיפור נגמר, כך שבגדול יצאתי מרוצה.

עתה לפחות טוב: הבחור הראשון שדיברתי איתו טען בתחילה שהכרטיס כבר אינו באחריות (לא היתה לי קבלה, כאמור, ולכן לא יכולתי לדעת מתי בדיוק הוא נקנה פרט למה שנאמר לי ע"י הבעלים המקורי), אך הבחור האחר מהמעבדה תיקן אותו מייד. לא ברור האם הבחור הראשון פשוט טעה בחשבון לרגע או שמא קיווה להטעות אותי, אבל זה מוזר בהתחשב בכך שהכרטיס קיים בשוק רק שנתיים וקצת ואילו האחריות עליו, כמו על כל שאר הכרטיסים מאותו יצרן, היא 3 שנים כך שלא משנה מתי בדיוק הוא נקנה. נו, מילא. החלק הבעייתי יותר הגיע כאשר אחרי בחינת הכרטיס וקבלתו לתיקון, הבחור נתן לי טופס לחתום עליו לפיו אני מודע לכך שאם במעבדה המרכזית יימצאו נזקים פיזיים כלשהם על גבי הכרטיס, אין אחריות. אמרתי שיש לי בעיה לחתום על סעיף כזה, שכן הוא לכאורה פוטר אותם מאחריות גם אם נזק כלשהו נגרם אחרי שמסרתי להם את הכרטיס. הבחור אמר שבלי החתימה הם לא יכולים לטפל בכרטיס. ביקשתי שלפחות הוא ירשום ליד אותו סעיף שהכרטיס נבדק ויזואלית על ידו במעמד המסירה ולא נראו עליו שום נזקים. הוא מילמל משהו וסירב. נו טוב, חשבתי, לא נתעקש - שכן באתי מוכן ולפני המסירה צילמתי את הכרטיס משני הצדדים כך שבמקרה הצורך יש לי תמונות שמוכיחות שאין נזק. בזאת יצאתי.

עם החזרה לסניף לאסוף את הכרטיס החדש, הבחור במעבדה אמר שהכרטיס שלי הוחלף בחדש, והוסיף משהו בסגנון "הרווחת", כאילו הם עושים לי טובה בכך שהם מקיימים את החוק. מילא. יחד עם הכרטיס, הוא הביא לי עוד טופס לחתום עליו. חשבתי שהטופס נועד לאשר שקיבלתי מוצר חלופי, אבל שמתי לב שנאמר שם שקיבלתי מוצר תקין ולא סתם שהמוצר הוחלף. שאלתי איך אני אמור לדעת שכרטיס המסך תקין בלי לחבר אותו למחשב. הבחור משך בכתפיו ומלמל משהו לגבי "סתם טופס סטנדרטי". אמרתי לעצמי שאין לי מה לדאוג יותר מדי שכן מדובר בכרטיס שחזר מהיצרן, ושמקסימום אחזור. לאחר בחינת הכרטיס לראות שאין עליו מכות, חתמתי והלכתי. הכרטיס אכן היה תקין.

מה אתם אומרים? האם עלי להסיק מכך שהשירות שלהם השתפר, לפחות בסניף המדובר, או שפשוט נפלתי עליהם במצב רוח טוב והיה לי מזל, בהתחשב בפתחים שהם משאירים לעצמם בטפסים עליהם הם מחתימים את הלקוחות?

פורסם

אני אישית מעולם לא נתקלתי בבעיות מצד KSP, אבל שמעתי מספיק מקרים על אנשים שכן נתקלו (חלק מהסיפורים שלך לדעתי).

בהתחשב במה שהמוכר אמר, נראה כאילו הוא ניסה להגיד כל דבר שאחר כך יוציא אותך אשם אם משהו לא תקין ויפתור את KSP מאשמה.

"

שהכרטיס כבר אינו באחריות" - נראה כאילו טעה יותר מאשר הטעה. כי אין לו דרך וודאית לדעת שאין לך את הטופס אחריות בכיס אחד ומכשיר הקלטה באחר. אם באמת היה לך והוא אומר שזה לא באחריות בידיעה שזה כן, זה עילה לתביעה.

"הבחור אמר שבלי החתימה הם לא יכולים לטפל בכרטיס" - הליך סטנדרטי של KSP לכסת"ח. המוכרים בדרך כלל לא אנשי מקצוע ולא מבינים אם הכרטיס תקין או לא. בגלל טפסים כאלה זה הכרחי לצלם את הרכיבים בכל שלב בדרך

"ביקשתי שלפחות הוא ירשום ליד אותו סעיף שהכרטיס נבדק ויזואלית על ידו במעמד המסירה ולא נראו עליו שום נזקים. הוא מילמל משהו וסירב." - הגיוני. שוב, הוא לא איש מקצוע ככל הנראה ואם הוא חותם על דבר כזה והכרטיס תקול הוא יכול לעבד את העבודה.

"הוסיף משהו בסגנון "הרווחת"" - אמירה מגעילה של המוכר.

"הבחור משך בכתפיו ומלמל משהו לגבי "סתם טופס סטנדרטי"" - שוב כסת"ח של KSP. רוב האנשים ששומעים טופס סטנדרטי פשוט חותמים בלי לקרוא, זה עקיצה ידיעה של סוכני מכירות ועורכי דין למינהם, פשוט מאוד. אף פעם לא חותמים על משהו בלי לקרוא אותו כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

זו בדיוק ההרגשה שקיבלתי. חבל שגם כאשר הם עושים הכל כמו שצריך (שכן כאמור הכרטיס הוחלף ללא בעיות תוך שבוע) הם עדיין מצליחים להשאיר טעם רע בפה.

פורסם

מה שנקרא עובר בקושי.

פורסם

גם לאחר סיפורך אני חושב שהם פשוט לא מקצועיים, אנטיפטים, שחצנים ועומללים. פשוט העובדים נותנים ללקוחות להרגיש את התסכול שלהם ולהוציא אותו עליהם. צריך להיות דיכאוני ממורמר ואנטיפט כדי להתקבל לעבודה מתסכלת עוד יותר בKSP? אני פשוט לא מבין את זה. זאת תופעה ודפוס התנהגות שיש בכל סניף שלהם.

גם אם קרה שבסופו של דבר קיבלת כרטיס תקין....מה היה קורה אם הייתה בו בעיה חס וחלילה? אם כל הכבוד שצילמת וקראת כל סעיף ואמרת את דעתך במקום, עדיין הייתה צריך להיכנס איתם לוויכוח שהופך בקלות לריב ואז צריך לתבוע או פשוט להמשיך הלאה מבלי שתקבל את המגיע לך והדוגמה הזאת לא רחוקה מהמציאות כי יש המון מקרים כאלה אצל KSP ואפילו אתה מתפלא שאיכשהו קיבלת שירות (שירות ברמה כמו שnone77 ציין "עובר בקושי) ושהכרטיס תקין.

פורסם

באמת שאין שום סיבה לקנות משם רכיבים שיש סיכוי כלשהו שתנצל אחריות. בשבילי רק ציוד היקפי כזה או אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים