עבור לתוכן

GTX 970 vs R9 390

Featured Replies

פורסם

זו שאלה שחוקה כבר, אני מניח.

אבל עוד לא הצלחתי להחליט למרות המון סרטונים של ערוצי מחשבים ביוטיוב והרבה סקירות והשוואות.

נראה שה GTX970 יותר יציב, צורך פחות חשמל ויותר אמין. אבל הוא כבר קצת ישן.

ה R9 390 קצת יותר חזק (קצת...), ויש לו פי 2 יותר VRAM, אז הוא יותר future proof. אבל הוא זללן חשמל ועושה רושם שפחות משחקים עברו אופטימיזציה בשבילו.

אני הולך לקנות בבלאק פריידיי/ סייבר מאנדיי והולכים להביא לי אותו מארה"ב במחצית דצמבר.

אז חשבתי לשאול - מה דעתכם?

נערך על-ידי VGFreak

פורסם

ל970 יש יכולת אוברקלוק אדירה, קח את זה בחשבון.

פורסם

970 בדיוק בגלל הסיבות שאמרת.

בגדול ההבנה היום שאם המטרה שלך היא שימוש במסך FHD אז ה970 יציב יותר, ואם אתה משתמש ברזולוציה גבוהה יותר (1440, 4K), אז עדיף 390 מבחינת ביצועים.

הרבה אנשים יקפצו, אבל לאחרונה אני ממש משתדל להמנע מכרטיסי AMD בגלל תקלות שונות.

פורסם

מה שמדאיג ב 970 זה 4 גיגה זיכרון ובמיוחד החצי האחרונים שאיטיים יותר מהשלוש וחצי הראשוניים כאשר GTA5 למשל על הגדרות אולטרה מנצל כמעט 4 גיגה וזה כבר מדאיג, נכון שהליבה כבר די מגבילה בשלב הזה ולא ברור איפה הבעיה מתבטאת יותר אבל זאת נקודה למחשבה במיוחד בראיה לעתיד ולמי שמתכנן רזולוציות גבוהות יותר מאשר FHD.

לדעתי התשובה היא פחות R9 390 ויותר פאסקל.

פורסם

הביצועים זהים, אין יתרון ל8GB על פני 3.5GB זיכרון ב FHD. גם לא ב 1440P.

970 צורך משמעותית פחות חשמל\חום\רעש ובגדול ל NV תמיכה קצת יותר טובה במשחקים.

future proof ,כשמדובר בכ. מסך, זה מונח דבילי שלא קיים חוץ מבדמיון של מי שמנסה לשכנע את עצמו על מוצר זה או אחר.

390 הוא הלכה למעשה 290 ש"ישן" יותר מ 970 והושק בזמן סדרת קפלר 7XX של NV. הם כולם יודעים להריץ ולנצל את מלא יכולות המשחקים (מבחינה גרפית- eye candy)

פורסם
מה שמדאיג ב 970 זה 4 גיגה זיכרון ובמיוחד החצי האחרונים שאיטיים יותר מהשלוש וחצי הראשוניים כאשר GTA5 למשל על הגדרות אולטרה מנצל כמעט 4 גיגה וזה כבר מדאיג, נכון שהליבה כבר די מגבילה בשלב הזה ולא ברור איפה הבעיה מתבטאת יותר אבל זאת נקודה למחשבה במיוחד בראיה לעתיד ולמי שמתכנן רזולוציות גבוהות יותר מאשר FHD.

לדעתי התשובה היא פחות R9 390 ויותר פאסקל.

מספיק עם FUD... כרטיס פנטסטי, לא מתחרט לרגע על הרכישה של ה-970.

השילוב עם nvidia game experience שווה כל שקל. בנוסף יכולת אוברקלוק מרשימה.

פורסם

זהו ש gtav מנצל את כל ה4 gb זה כי הוא יכול, לא בגלל שהוא צריך.

פורסם

אני הייתי הולך על 390 , ישנה גם אפשרות של פתיחת שיידרים מה שיעשה אותו שווה ערך או כמעט ל 390X , ולא לשכוח שפה מדובר ב 8 גיגה זכרון מלא.

לכותרים עתידים זה הולך לשנות הרבה במיוחד שהכל היום הולך לכיוון 1440/4K.

פורסם
אני הייתי הולך על 390 , ישנה גם אפשרות של פתיחת שיידרים מה שיעשה אותו שווה ערך או כמעט ל 390X , ולא לשכוח שפה מדובר ב 8 גיגה זכרון מלא.

לכותרים עתידים זה הולך לשנות הרבה במיוחד שהכל היום הולך לכיוון 1440/4K.

פתח שיידרים ושכח מאחריות...

פורסם

וזה למה ? שלי פתוח שאין שום בעיה , זאת סך הכל צריבת ביוס.

תהליך פשוט מאוד ובטוח , וגם אם נדפק הכרטיס עכב צריבת ביוס לא באמת אפשר לבדוק את זה.

בקיצור אל תדבר שטויות.

פורסם

צריבת ביוס מבטלת אחריות אין ספק לגבי זה

למשתמש ממוצע לא הייתי ממליץ בכלל לחשוב על זה

פורסם

ברור שצריבת ביוס מבטלת אחריות , אך איך ניתן לגלות זאת ?

במידה ויש בעיה וניתן לצרוב , פשוט צורבים את המקורי , במידה ולא ניתן לצרוב הכרטיס עצמו לא תקין ואז גם אין דרך לגלות שצרבו ביוס מלחתחילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים