עבור לתוכן

IPS vs TN לגיימר

Featured Replies

פורסם

מה עדיף?

האם אני בכלל אשים לב להבדל באיכות הצבעים בהנחה שאני לא אישה או צלם או גרפיקאי?

האם הזויות צפייה בעייתית כשאני יושב מול המחשב לבד?

האם הTN עם המהירות עדכון מסך ודיליי יותר קטן זה מורגש ? (נאמר ב120-140 הרץ וזמן תגובה 1-2 מילי)

האם יש IPS שיכול להתחרות בביצועים האלו במחיר סביר?

פורסם

מה עדיף? כמו תמיד, תלוי מה הצרכים שלך.

אם אתה מתכוון לעבוד עם פוטושופ ולראות סרטים עם החברה אז TN עשוי להתאים פחות (למרות שפנלי TN יש כבר המון שנים וכמעט לכל אחד היה מסך כזה שסביר להניח שראו בו סרטים ועבדו איתו על פוטושפו וכו')

אם אתה מחפש דיוק בצבעים וזויות צפיה (בשביל החברה) אז כנראה שפנל TN לא יהיה הבחירה הראשונה שלך.

אם אתה על תקציב הדוק מאוד סביר להניח שלא תקנה פנל IPS כי הם יקרים יותר.

אם אתה סתם לקוח שלא מבין מהחיים שלו תקנה מה שדוחפים לך ותשתמש בו חמש שנים בלי להכיר את המונחים TN, IPS או VA.

אני לא מכיר פנל IPS שיודע להציג 144 פריימים בשניה ואני משער שגם אם יש כאלה, הם יקרים בטירוף.

פורסם

יש כאלה

פורסם
  • מחבר
מה עדיף? כמו תמיד, תלוי מה הצרכים שלך.

אם אתה מתכוון לעבוד עם פוטושופ ולראות סרטים עם החברה אז TN עשוי להתאים פחות (למרות שפנלי TN יש כבר המון שנים וכמעט לכל אחד היה מסך כזה שסביר להניח שראו בו סרטים ועבדו איתו על פוטושפו וכו')

אם אתה מחפש דיוק בצבעים וזויות צפיה (בשביל החברה) אז כנראה שפנל TN לא יהיה הבחירה הראשונה שלך.

אם אתה על תקציב הדוק מאוד סביר להניח שלא תקנה פנל IPS כי הם יקרים יותר.

אם אתה סתם לקוח שלא מבין מהחיים שלו תקנה מה שדוחפים לך ותשתמש בו חמש שנים בלי להכיר את המונחים TN, IPS או VA.

אני לא מכיר פנל IPS שיודע להציג 144 פריימים בשניה ואני משער שגם אם יש כאלה, הם יקרים בטירוף.

הצרכים שלי גיימיניג כמו שכתבתי בכותרת

פורסם

הזמן תגובה די חסר משמעות כי כל אחד בודק את זה אחרת כבר אין מריחות כמו פעם, מה שבודקים בעיקר בתור מדד לגיימינג (מעבר לאיכות תמונה) זה השהיית תמונה input lag שהייצרן לא מפרסם את זה אלה ביקורות, תקרא את הסטיקי. בגדול באותו קצב רענון רובם יעדיפו ips, יש לך עוד משתנים ששכחת free sync/gsync, אישית לא יכול להגיד לך כי לא שיחקתי עם קצב רענון מעל 60, בטוח שאם הייתי קונה מסך בקצב רענון מעל 60 הוא היה עם free sync/gsync, גודל ורזולוציה....

המטריצה שלי, לא איזה מדד מוחלט:

מסך 60Hz לא משנה באיזו רזולוציה ips או va.

מסך מעל 60Hz בטוח עם gsync/free sync סביר עם tn רק בגלל מחיר יקר של ips.

4k רק בגדלים גדולים נגיד מעל 27".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים