עבור לתוכן

m2ts זה פורמט בעייתי? אפשר להמיר אותו ללא איבוד מידע?

Featured Replies

פורסם

יש לי מאות סרטים ביתיים שהוסרטו במצלמת ווידאו ביתית HD של Canon דגם HG2,

כל דקת הסרטה צורכת 160 מגה, האיכות היא טובה מאוד, הפורמט הוא m2ts,

הבעיה היא שאני רואה שהפורמט הזה בעייתי לניגון, ניסיתי לאורך השנים לנגן אותו במחשבי Windows 7-10,

על מחשבים שונים עם חומרה שונה וחזקה, עם קודקים שונים וכו',

וגם על Raspberry Pi שמחובר ב LAN ומנגן 1080p בצורה חלקה,

אבל כמעט תמיד יש הפרעות בניגון, בכל חצי דקה/דקה הסרט נתקע למשך מספר שניות (ולעיתים יותר מכך) ואז ממשיך.

אם למישהו יש פתרון קסם לנושא, אשמח לשמוע, אבל ניסתי לא מעט פתרונות לאורך השנים, ואף אחד לא עזר,

לכן אני סבור שהבעיה נעוצה בפורמט הבעייתי m2ts.

1. האם מישהו יודע לאיזה פורמט אפשר וכדאי להמיר את הקבצים, בתנאי שההמרה היא Lossless לחלוטין?

כלומר, אני מחפש פורמט המרה (MKV? MP4?) אבל בתנאי קריטי והכרחי שההמרה לא תפגע כלל וכלל באיכות הסרט, אפילו לא במעט.

2. במידה ואכן קיים כזה פורמט, אשמח לדעת אם יש תוכנה המסוגלת לעשות זאת גם בצורת Batch,

כלומר, שאזין אליה רשימה של מאות סרטונים והיא תדע להמיר את הכל באופן אוטומטי וסדרתי (במהלך הלילה לדוגמא)

תודה רבה.

פורסם

יש מלא תוכנות שיעשו את זה, אבל זה לא יהיה lossless. אבל סביר להניח שלא תשים לב אם תגדיר איכות מספיק גבוהה.

הכי טוב לשחק עם כמה תוכנות ולראות איכות ונוחות.

פורסם
  • מחבר

להבנתי זה קונטיינר, הפורמט של הוידאו הוא AVC ואמורה להיות אפשרות להמרה lossless.

פורסם

אבל אתה תעביר אותו לפורמט מכווץ כלשהו

פורסם
  • מחבר
אבל אתה תעביר אותו לפורמט מכווץ כלשהו

אתה שואל או אומר?

בשורה התחתונה, אני מחפש לאיזה פורמט בדיוק ניתן להעביר מבלי לפגוע כלל באיכות.

פורסם

אם הוא לא יעבור שום כיווץ, הוא עדיין יתפוס 160 מגה לשנייה ויהיה קשה לנגן אותו. אם הוא יכווץ, תהיה פגיעה באיכות, אבל היא יכולה גם להיות מאוד שולית, תלוי בפרמטרים (ביט רייט).

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהמספר 160 הוא בעייתי, אלא הקונטיינר.

פורסם

אם אתה רק רוצה להחליף קונטיינר, לא צריכה להיות בעיה.

תשיג לך ffmpeg, ותריץ:

ffmpeg -i originalfile.m2ts -c copy targetfile.mp4

(אתה יכול להחליף mp4 עם mkv אם בא לך)

היות שאין קידוד מחדש, זה כמעט לא לוקח זמן. ככה גם תוכל לבדוק אם הבעיה היא אכן בקונטיינר (ואני בספק בקשר לזה).

אפשר להריץ את הפקודה על תיקיה שלמה באמצאות סקריפט .bat פשוט (עשיתי את זה בעבר), אבל לפני שאתה עושה את זה על כל הקבצים שלך תבדוק קודם עם קובץ אחד שזו אכן הבעיה.

פורסם
  • מחבר
אם אתה רק רוצה להחליף קונטיינר, לא צריכה להיות בעיה.

תשיג לך ffmpeg, ותריץ:

ffmpeg -i originalfile.m2ts -c copy targetfile.mp4

(אתה יכול להחליף mp4 עם mkv אם בא לך)

היות שאין קידוד מחדש, זה כמעט לא לוקח זמן. ככה גם תוכל לבדוק אם הבעיה היא אכן בקונטיינר (ואני בספק בקשר לזה).

אפשר להריץ את הפקודה על תיקיה שלמה באמצאות סקריפט .bat פשוט (עשיתי את זה בעבר), אבל לפני שאתה עושה את זה על כל הקבצים שלך תבדוק קודם עם קובץ אחד שזו אכן הבעיה.

1. והחלפת הקונטיינר, בהגדרה לא פוגעת באיכות הסרט?

2. לאיזה קונטיינר להחליף? MKV?

פורסם

החלפת הקונטיינר בהגדרה לא פוגעת באיכות כי התוכן לא משתנה. מהסיבה הזו גם לא סביר שהיא תועיל במשהו לבעיה שציינת.

הייתרון העיקרי של MP4 זה הסיכוי שהוא ייתמך ע"י מכשירים שאינם מחשב (סמארטפונים, טלויזיות חכמות, קונסולות וכו').

הייתרון העיקרי של MKV זה שהוא יכול באופן טבעי להכיל יותר סוגי תוכן שונים, כמו סוגי קידודים, כתוביות, ואפילו גופנים עבור הכתוביות.

במקרה הספציפי שלך הייתי בוחר בMP4, אם כי בפועל זה לא כזה משנה. אם אתה רוצה להיות בטוח, תבדוק את שניהם ותראה אם יש הבדל מבחינתך - כאמור, זה כמעט לא לוקח זמן (לפחות עבור קובץ בודד, לא יודע כמה תוכן יש לך בסך הכל).

פורסם
  • מחבר

להלן מידע חדש ומעניין:

עשיתי עוד מספר בדיקות, להלן המסקנות:

1. בשימוש על Win 10 על המחשב האישי (i7, 16GB RAM, ללא כרטיס מסך ייעודי), VLC מנגן את הסרטים ללא שום הפסקות/תקיעות/השהיות אלא הניגון הוא רציף ותקין,

אבל הבעיה היא שכאשר המצלמה זזה, התמונה לא חלקה, אאל רואים סוג של פסים/מריחה קטנה.

כאשר המסרטה סטטית יחסית, רואים תמונה מעולה, אבל כאשר המסרטה זזה, האיכות יורדת משמעותית וממש רואים זאת.

מה לדעתכם הבעיה כאן? האם נדרשת התקנה של מקודדים במחשב?

2. בצפייה במסך בסלון דרך Raspberry Pi עם Model B מחובר לרשת הביתית דרך LAN, אשר מריץ KODI בגירסתו האחרונה,

​התמונה היא חלקה לחלוטין, ללא פסים/מריחה כשהמסרטה זזה, אבל יש השהייה/תקיעה של הניגוע למשך מספר שניות בכל כחצי דקה/דקה.

גם כאשר בקובץ הקונפיגורציה ה Overclock mode settings מכוון ל High,

ניסיתי לשחק גם עם alwaysforcebuffer ועם cachemembuffersize, לא עזר,

ניסיתי גם לעבוד עם SMB, NFS ו FTP, אותה הבעיה קראתי שאולי קונטיינר MKV קל יותר ל RPi, אני אבדוק)

מדובר ברשת קווית (על ה Wi Fi לא העזתי לבדוק)

מדובר ברשת LAN קווית של 100MBit, היא מעבירה כ 10MB בשניה, שהם 600MB בדקה, שזה אמנם תאורטית,

אבל יותר מפי שלוש מהסרט (שהוא כ 170MB לדקה), אז להבנתי הבעיה לא יכולה להיות ב LAN.

מה לדעתכם הבעיה כאן? Bitrate גבוה מידי לחומרה של ה RPi?

פורסם

תעשה טסט על קובץ אחד שהמרת, יהיה קל יותר לנתח סיבות אחר כך.

פורסם

הפסים שאתה מתאר נשמעים כמו interlacing. תנסה להפעיל deinterlace בVLC ולראות אם זה משתפר.

באותו אופן, סביר להניח שהPI שלך מבצע deint, וזה מה שמקשה עליו. תנסה לבטל ולראות אם יש שיפור.

לא יזיק אם תבדוק ותשים כאן את פרטי הוידאו (media info). יכול להיות שהגדרות המצלמה שלך לא אופטימליות, ותוכל לשנות אותם כך שהוידאו יהיה קטן יותר, קל יותר לפיענוח ועדיין באיכות טובה יותר.

פורסם
  • מחבר

ערכתי ניסוי, המרתי מספר סרטונים לקונטיינר MKV, ואני רואה שהפאי מציג אותם בצורה הרבה יותר חלקה,

כלומר, כמעט ללא תקיעות/השהיות, לעומת אותו סרטון ב M2TS, שבו יש משמעותית יותר תקיעות.

מה המשמעות? שהקונטיינר כן משחק תפקיד חשוב?

אגב, כאשר ה M2TS נתקע, אני רואה בפס ההתקדמות של הסרט, שכנראה זה קורה בגלל Buffering,

מכיוון שרואים שכאשר פס ההצגה (כחול) עובר את פס הטעינה (אפור), אז יש תקיעה של הספר למספר שניות.

להלן המידע שביקשת:

[TABLE=class: forumline, width: 100%]

[TR]

[TD=class: left-row2, width: 100%, bgcolor: #DEE3E7][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=colspan: 2]

General

ID : 0 (0x0)

Complete name : Test.m2ts

Format : BDAV

Format/Info : Blu-ray Video

File size : 280 MiB

Duration : 1mn 38s

Overall bit rate mode : Variable

Overall bit rate : 24.0 Mbps

Maximum Overall bit rate : 24.0 Mbps

Video

ID : 4113 (0x1011)

Menu ID : 1 (0x1)

Format : AVC

Format/Info : Advanced Video Codec

Format profile : High@L4

Format settings, CABAC : Yes

Format settings, ReFrames : 2 frames

Format settings, GOP : M=3, N=15

Codec ID : 27

Bit rate mode : Variable

Bit rate : 22.7 Mbps

Width : 1 920 pixels

Height : 1 080 pixels

Display aspect ratio : 16:9

Frame rate : 29.970 fps

Color space : YUV

Chroma subsampling : 4:2:0

Bit depth : 8 bits

Scan type : Interlaced

Scan order : Top Field First

Bits/(Pixel*Frame) : 0.365

Stream size : 266 MiB (95%)

Audio

ID : 4352 (0x1100)

Menu ID : 1 (0x1)

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Mode extension : CM (complete main)

Format settings, Endianness : Big

Codec ID : 129

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 256 Kbps

Channel(s) : 2 channels

Channel positions : Front: L R

Sampling rate : 48.0 KHz

Compression mode : Lossy

Delay relative to video : -66ms

Stream size : 2.99 MiB (1%)

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

התקיעות שאתה מתאר קורות רק בPI, נכון? לא במחשב? ניסית לבטל deinterlace לבדוק אם זה משנה משהו?

ברור שיכול להיות שהקונטיינר גורם לתקיעות (או ליתר דיוק רכיב התוכנה שמפענח אותו עשוי להיות בעייתי). אם העברת הוידאו לקונטיינר אחר פותרת לך את הבעיה, מצויין.

לפי הפרטים הוידאו אכן interlaced, אני לא רואה סיבה שזה יהיה ככה (בטח לא עם 24Mbps), סתם איבוד מידע ואיכות.

לדעתי שנה את הגדרות המצלמה שלך כך שתצלם progressive, ואתה יכול להוריד את הbit rate לפחות בחצי, 24Mbps זה סתם מוגזם ולא נחוץ. ככה לפחות הוידאו הבא שתצלם יהיה יותר ראוי לצפיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים