עבור לתוכן

בקשת המלצה לראוטר רשת (בלי מודם), רב אלחוטי, במהירות 300

Featured Replies

פורסם

מחפשת המלצה לראוטר רשת (בלי מודם), רב אלחוטי, במהירות 300.

עד לא מזמן, תיפקד הנטגיר DGN2200V2 דרך ADSL.

אולם... בקיבוץ עברו לרשת אופטית. התקינו בכל בית נתב אופטי שעובד כל הזמן CTS VRGIII-31412-N-DR.

ההרשאות אדמין של האופטי הן במיחשוב, כאשר פתחו לי רק הרשאה לפתיחת אלחוטיות,

אבל הן רואות אחת את השניה, אז לא שווה הרבה.

הייתי שמחה לחבר את הנטגיר לאופטי, אבל זה בלתי אפשרי, כי לנטגיר יש רגל ADSL ולא רגל רשת :-(

הנטגיר עונה כמעט על כל הדרישות שלמטה, חוץ מזה שהוא לא לרשת :-(

כרגע הנטגיר עדיין באויר, כי לפעמים משחקים לנו בלילה עם הרשת האופטית ואין אינטרנט - אז אנחנו מתחברים בישן שעדיין לא הורידו....

גם האופטי לפעמים לא נותן להתחבר לאלחוטי וצריך לנתקו מהחשמל ולחבר מחדש. :-( זה מה יש.

אז כדי שתהיה לנו רשת בייתית פרטית, נותר רק לקנות נתב רשת חדש שיתחבר לאופטי.

הדרישות מהנתב:

אפשרות לרשת אלחוטית פרטית

אפשרות ללפחות עוד רשת אלחוטית עבור אורחים (רק אינטרנט) או כרשת מקבילה לילדים למשל, מוגבלת גישה. בידוד רשתות.

אפשרות לחיבור אמצעי איחסון מרכזי. מניחה שכדאי USB 3.

כרגע יש מחשב נייח ישן עם כרטיס 300. 4 ניידים במהירויות שונות. פוקטים, טלפונים. טלויזיות בעתיד.

המהירות צריכה להיות לפחות 300 מסל"ש. אפשר יותר.

חלוקת כתובות עצמית כמובן. הגנות. שליטה.

תקציב: עד 200. אלא אם כן אין ברירה, אז נתאמץ לקצת יותר.

מחכה להמלצתכם

תודה מראש

ענת

נערך על-ידי anatd

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבנתי שהדרישה ל USB 3 מיותרת, אם ההתקן איחסון יהיה NAS שיש לו חיבור רשת.

פורסם

לא ברור לי - ה-CTS שיש לך הוא נתב בפני עצמו הכולל 4 כניסות LAN ויכולת אלחוטית. מדוע את רוצה לחבר לו עוד נתב? למה לא להשתמש ביכולת האלחוטית שלו ולחבר לכניסות ה-LAN את המחשבים הקווים?

פורסם
  • מחבר
לא ברור לי - ה-CTS שיש לך הוא נתב בפני עצמו הכולל 4 כניסות LAN ויכולת אלחוטית. מדוע את רוצה לחבר לו עוד נתב? למה לא להשתמש ביכולת האלחוטית שלו ולחבר לכניסות ה-LAN את המחשבים הקווים?

ה CTS נתב בפני עצמו. 4 כניסות אלחוטיות ושתי אנטנות.

גם המחשב הנייח רחוק מהנתב. כלומר, כל ההתחברויות אל חוטיות. אז לא רלוונטי להתחבר לכניסות החוטיות.

ה CTS לא מסוגל לספק רשתות אלחוטיות מבודדות.

לפי היצרן אמורות להיות מבודדות, אך בפועל המחשבים רואים אחד את השני מרשתות שונות.

לא קיבלתי מענה מהיצרן מדוע המעשי שונה מהתאוריה אצלו. גם לא מהמיחשוב כאן.

אין לי באמת שליטה על הנתב. מחר המיחשוב יכול למחוק את כל ההגדרות שלי. אז גם אין פרטיות מלאה. אבל הייתי חיה עם זה אם השאר היה בסדר.

רוצה רשת אחת אלחוטית לרוב המחשבים עם גישה לאיחסון מרכזי.

רשת לאקסבוקס ועוד מכשירים שלא צריכים לגשת למידע.

רשת לאורחים מזדמנים.

בנטגיר אפשר להגדיר VLAN ים. כך שאתה קובע מי יכול לראות את מי. אז אפשר גם שרשת אלחוטית מסוימת תיראה כניסת LAN מסוימת והשאר לא. נתב נהדר.

חיפשתי בזמנו דרך לחבר את הנטגיר לאופטי, אבל הדרך היחידה היא שהאופטי יחלק כתובות ובעצם הנטגיר יהיה חלק ממנו, ואז בעצם לא עשיתי כלום.

ב CTS אין לי בכלל גישה להגדרות כאלו, כי רוב התפריטים חסומים לי, כדי שלא אזיק (מבחינת המיחשוב), והאמת שגם לא ראיתי בתפריטים שלהם האם יש אופציה כזו (קראתי את כל המסמך שלהם). אז עדיף נתב בשליטתי.

פורסם

אני לא כל כך מבין את המשפט: "ה CTS לא מסוגל לספק רשתות אלחוטיות מבודדות. לפי היצרן אמורות להיות מבודדות, אך בפועל המחשבים רואים אחד את השני מרשתות שונות." - האם הכוונה ל-SSID שה-CTS הספציפי שלך מייצר או ל-SSID שמגיעים מה-CTS של השכנים. בכל מקרה חפשי בהגדרות האלחוט משהו שנקרא "SSID ISOLATION" או משהו דומה - זה יגרום לכך שלא תהיה זליגה מ-SSID אחד לשני. (במדריך המשתמש לא מצאתי לכך אזכור אבל יתכן שלא כל המידע מפורט שם).

יחד עם זאת, אם ה-CTS הוא ראוטר, אני לא בטוח שזה רעיון טוב לחבר אליו בטור עוד ראוטר. אולי כדאי לחבר ל-CTS נקודת גישה מבוססת נתב (כמו שמוסבר בפרק האחרון כאן - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm) מה שיתן לך יותר שליטה על המצב.

http://www.ctsystem.com/COMMON/FileHandler.ashx?FilePath=C:\inetpub\CTS_Web\UPLOAD\CTS_VRGIII-31412_HW_UG_V1.0_20150904(001).pdf

פורסם
  • מחבר
אני לא כל כך מבין את המשפט: "ה CTS לא מסוגל לספק רשתות אלחוטיות מבודדות. לפי היצרן אמורות להיות מבודדות, אך בפועל המחשבים רואים אחד את השני מרשתות שונות." - האם הכוונה ל-SSID שה-CTS הספציפי שלך מייצר או ל-SSID שמגיעים מה-CTS של השכנים. בכל מקרה חפשי בהגדרות האלחוט משהו שנקרא "SSID ISOLATION" או משהו דומה - זה יגרום לכך שלא תהיה זליגה מ-SSID אחד לשני. (במדריך המשתמש לא מצאתי לכך אזכור אבל יתכן שלא כל המידע מפורט שם).

יחד עם זאת, אם ה-CTS הוא ראוטר, אני לא בטוח שזה רעיון טוב לחבר אליו בטור עוד ראוטר. אולי כדאי לחבר ל-CTS נקודת גישה מבוססת נתב (כמו שמוסבר בפרק האחרון כאן - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm) מה שיתן לך יותר שליטה על המצב.

http://www.ctsystem.com/COMMON/FileHandler.ashx?FilePath=C:\inetpub\CTS_Web\UPLOAD\CTS_VRGIII-31412_HW_UG_V1.0_20150904(001).pdf

ברור שמדברת רק על SSID -ים שמייצר הראוטר CTS שלי :-)

כבר ניסיתי כל מה שחשבתי.

היצרן פשוט טוען שאמורות להיות מבודדות. בפועל הן לא. גם אין אופציה כזו במסכים. ברור שזה מה שחיפשתי.

בנטגיר, למשל, יש אופציות בכל SSID: האם לאפשר גישה לרשת הראשית (ל SSID1), האם אורח, האם לבודד כל מחשב.

באופטי אין אופציות כאלו.

אלו ההוראות כולל מסכים. אלו גם המסכים שמופיעים בפועל.

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCkQFjAAahUKEwjT0fnRiOjIAhVBuBQKHVhkDPE&url=http%3A%2F%2Fwww.ctsystem.com%2FCOMMON%2FFileHandler.ashx%3FFilePath%3DC%3A%255Cinetpub%255CCTS_Web%255CUPLOAD%255CCTS_VRGIII-31412-N_V1.5_20150904(002).pdf&usg=AFQjCNHjia6cf7UyfNDmgbOzj_cqaI6dOA&sig2=WgXmcoU8Y0mwQhR6bDs1IA

אל תשכח שיש לי כניסה רק לאלו של ה WIFI, וכמו שאתה רואה, אין בהם הגדרות של בידוד או אפלו קרוב.

לפי האיש מיחשוב, צריך לשם בידוד, להגדיר VLAN נפרדים. לשם כך צריך הרשאות. הוא לא שש לתת.

הוא לא יודע איך עושים זאת. גם אני לא ראיתי זאת במסכים במסמך. ובחברה אומרים שאמורים להיות מבודדים.

מבין למה נשבר לי מלהתעסק עם האופטי ? ניסיתי. נשבר לי.

האופטי הוא נתב. נכון. אבל תכלס הוא רק גישה לאינטרנט ואולי אלחוטית חופשית לקיבוץ.

גם מבחינת המיחשוב, יותר נוח לו שיהיה לי נתב משלי שרק מתחבר לאופטי.

אם הנתב שלי יהיה מחובר כפי שתיארת, אז הוא לא יחלק כתובות ולא תהיה לי שליטה על הרשתות האלחוטיות, אז מה עשיתי בזה ?

גם לא צריך רפיטר. להיפך. הביתת פחות מ 70 מ"ר. קולטים את כל השכנים ואותנו חזק. האופטים בלי אפשרות כיבוי, אז הכל משדר מכל כיוון.

אז הכוונה רק להתחבר כעוד נתב בשרשרת. נתב עצמאי שרק מקבל אינטרנט דרך הרגל ONE שלו. פשוט לא ADSL אלא רשת.

כמובן שיהיה מחובר אליו דיסק חיצוני או NAS ומחפשת גם בנושא זה המלצה.

מקווה שתוכל להמליץ על נתב מתאים, שכן מאפשר שליטה כמו שצריך (כמו בנטגיר) על האלחוטיות.

תודה על עזרתך :-)

פורסם

ב-200 שקל אין ממש הרבה אפשרויות. ה-TL-WR941ND אמנם לא נתב חדש אבל היכול האלחוטית שלו טובה. עוד אפשרות היא ה-BR-6428nC של EDIMAX ואם את יכולה למתוח את התקציב ב-70 שקל - ה-1043 של TP-LINK.

פורסם
  • מחבר
ב-200 שקל אין ממש הרבה אפשרויות. ה-TL-WR941ND אמנם לא נתב חדש אבל היכול האלחוטית שלו טובה. עוד אפשרות היא ה-BR-6428nC של EDIMAX ואם את יכולה למתוח את התקציב ב-70 שקל - ה-1043 של TP-LINK.

בסריקה שלך על ה 1043 כתוב:

"Guest Zone: הנתב אינו תומך באופציה המאפשרת להגדיר בנתב סביבה אלחוטית נוספת המיועדת לאורחים המשתמשים בנתב."

האם זה לא סותר את הדרישה שלי לרשתות אלחוטיות נפרדות ?

הבעיה כיום זה שאין את זה באופטי.

רציתי רשת לכמה מחשבים עם דיסק מרכזי. לחוד רשת לעוד כמה מחשבים. לחוד רשת לאורחים, שכל מחשב גם מבודד.

הנטגיר עושה זאת בקלות. הוא 300. הבעיה היחידה זה שהוא ADSL....

תוספת:

קראתי את המדריכים של כל הראוטרים הנ"ל.

ה 941 מכיל אותם תפריטים כמו ה 1043 מבחינת אלחוטי, כלומר יש רק רשת אלחוטית אחת.

ה 941 במהירות חוטית 100M לעומת ה 1043 1 ג'יגה.

ה 6428 מאוד מרשים מבחינת טווח קליטה והאפשרות לבחור שיהיה נתב או נקודת גישה או ריפיטר.

אבל מבחינת אלחוטי יש לו רשת אחת סגורה בייתית ואופציה לרשת אורחים שאפשר אם רוצים לבודד את המחשבים שבה.

אין לה יותר משתי אלו, והן מוגדרות באופיין מראש.

בנטגיר יש אפשרות להגדיר 4 רשתות אלחוטיות.

לכל אחת אפשר להגדיר שהמחשבים יהיו מבודדים. לשלוש (חוץ מהראשונה) יש אפשרות להכנס לראשונה או לא, וגם אפשרות לרשת אורחים, כלומר רק אינטרנט. מאוד גמיש.

העידכון שרשמתי כאן, הוא משתי סיבות:

1. להסביר מדוע הראוטרים שהצעת כניראה לא מתאימים לדרישות שלי.

2. שאם מישהו מחפש גם, אז שיהנה לפחות מפירות הקריאה שלי :-)

אם יש רעיונות אחרים, גם במחירים אחרים, אשמח לשמוע. העיקר שיענו לדרישות :-)

4 רשתות אלחוטיות עם כל המשחקים. מהירות 300.

תודה

נערך על-ידי anatd

פורסם

1. לא שמתי לב לדרישה שלך לשתי רשתות אלחוטיות נפרדות - SORRY. התכונה הזו לא קיימת בנתבי ה-TP-LINK שציינתי.

2. לא ברור לי למה את צריכה 4 רשתות אלחוטיות נפרדות...

3. למיטב ידיעתי רק הנתבים של בזק תומכים ב-4 סביבות אלחוטיות נפרדות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים