עבור לתוכן

שאלה בקשר למודם ALCATEL

Featured Replies

פורסם

יש לי מודם Alcatel Speed Touch Home אשר בזמנו הפכתי אותו ל-PRO והגדרתי שהמודם עצמו יחייג באופן אוטומטי.

עכשיו, לאחר שעברתי לספק אחר, אני צריך להחזיר את המודם למצב שבו אני אוכל לחייג עם חייגן.

תודה על העזרה.

פורסם

בשביל לחזור לחיוג עם חייגן של ווינדוס, תעקוב אחר הצעדים הבאים:

1. גש לממשק ה-web של המודם ב- http://10.0.0.138

[מכאן והלאה, אחרי כל צעד בממשק ה-web, תעשה Apply למעלה וגם Save All בתפריט בצד שמאל]

2. לחץ בתפריט בצד שמאל על PPP. מחק את החייגן שיצרת במודם (זה שכתוב ב-State שלו "Up"). שים לב שמשלב זה כבר לא יהיה לך אינטרנט.

3. גש ל-Phonebook בצד שמאל. מחק את השורה שהגדרת בה VPI=8, VCI=48 (עם השם של החייגן שמחקת).

4. עדיין ב-Phonebook, תוסיף למטה ערך חדש ששמו: RELAY_PPP1, בעמודת ה-VPI תגדיר 8, בעמודת ה-VCI תגדיר 48, ב-type תבחר pptp.

5. גש ל-PPTP בתפריט בצד שמאל. תעשה Add ל-RELAY_PPP1 שנוסף שם.

זהו. עכשיו תוכל להתחבר בעזרת חייגן של הווינדוס.

אם אתה רוצה לבטל את הפריצה ושידרוג המודם לגרסה המתקדמת (להחזיר את המודם בדיוק למצב שבו קיבלת אותו), תגיד. ישנן עוד כמה פעולות שצריך לעשות בשביל זה.

פורסם

איזה סיבה יש לי להפוך את הHOME שלי ל PRO לא למטרות ראוטר ?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, זה עבד (לא שחשבתי לרגע שזה לא יעבוד ;))

פורסם

Vatos-Locos, חבל שאתה "גונב" ת'רד של מישהו אחר. בפעם הבאה אם תהיה לך שאלה, פתח ת'רד חדש.

ובתשובה לשאלתך: אין.

פורסם

אפשר לחסוך את כל ההגדרות האלה ופשוט לעשות restore defaults

פורסם

LOL, רק עכשיו שמתי לב שיש אפשרות כזאת. ;D

נו טוב, כל יום לומדים דברים חדשים.

פורסם
  • מחבר

כנראה שמחתי מוקדם מידי, כי עדיין יש בעיות.

לאחר שעשיתי את כל הצעדים שנכתבו לעיל, הצלחתי להתחבר דרך 012, אבל אחרי דקה או שתיים, החיבור מתנתק ולא ניתן להתחבר מחדש.

לאחר שיחה ארוכה עם התמיכה הטכנית של 012 הבנתי שהבעיה ככל הנראה עדיין בהגדרות של המודם.

עשיתי גם Restore Defaults וזה גם לא עזר.

עכשיו חשבתי, למה לא לנסות שהמודם עצמו יחייג? ניסיתי וזה גם לא הולך.

מה לעשות? (אם התשובה היא להחזיר א המודם ל-HOME אז איך?)

פורסם

אם החזרת הכל לחייגן של המודם, וגם אז הוא מתנתק אחרי כמה דקות, אני מאוד בספק אם הבעיה היא בהגדרה של המודם.

תן תמונות מסך של חלון ה-Phonebook, PPP, PPTP שנראה בדיוק מה הולך לך שם.

פורסם
  • מחבר

הנה תמונות :

phonebook.JPG

PPP.JPG

PPTP.JPG

כאן המודם בגרסת ה-PRO אך לאחר חזרה ל-Defaults

ניסיתי גם להחזיר את המודם לגרסת ה-HOME (והצלחתי) אבל זה לא עזר.

אני חושד שהבעיה היא בהגדרת החייגן, כי כאשר ניסיתי להתחבר לספק הקודם שלי דרך החיוג של המודם הכל היה בסדר, אבל עכשיו, כשאני מנסה לחיג לספק הקודם זה מתנתק בדיוק כמו ב-012 (לאחר דקה בערך מתחילת החיבור).

יש הצעות?

פורסם

בחלון של ה-PPP תמחק את ה-PPP2, המסטול הזה מנסה להתחבר

עריכה - או שתשנה אותו ך-dail in במקום allways on

פורסם

תבדוק גם ב-Device Manager, במאפיינים של כרטיס הרשת שמחובר למודם, בכרטיסיית Power Management שלא מסומן "Allow the computer to turn of this device".

הסברתי גם פעם, בת'רד הזה, איך ליצור חייגן למודם אלקטל. תבדוק שהכל מוגדר אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

מה שמוזר, זה שעכשיו נראה לי שהצלחתי להתחבר כאשר המודם הוא זה שמחייג (לספק החדש).

אבל עדיין, מעצבן אותי שדרך החייגן זה מתנתק כל הזמן (בדקתי בתראד ההוא והגדרתי בדיוק ככה).

פורסם

איזה סיבה יש לי להפוך את הHOME שלי ל PRO לא למטרות ראוטר ?

יש - אם אתה רוצה לגלוש ממחשב יחיד בלי חייגן. אם אתה הופך אותו לפרו, המודם "מחייג" עבורך. המחשב שלך מקבל IP (אם ידני, או כ-DHCP, אני באמת לא יודע). ה-10.0.0.138 הופך להיות שער ברירת המחדל שלך ודכו אתה גולש החוצה.

פורסם

^^

מיותר לחלוטין.

שידרוג זה לא רק העברת החייגן מהמחשב אל המודם, אלא גם מעבר לעבודה עם NAT. לא כולם יודעים מה זה בכלל, שלא לדבר על איך לעבוד על זה בראוטרים השונים. אם עוברים רק לצורך הורדת החייגן מהווינדוס, מגלים במהרה הרבה בעיות אחרות שנוצרות כתוצאה מהעובדה שעברנו לעבוד מאחורי ראוטר לכל דבר, ולא אחד מהמתקדמים בעולם אלא אחד די פרימיטיבי.

אם יש מחשב יחיד בבית שמחובר ישירות למודם, אפשר להגיד ללא כל צל של ספק שבמעבר מ-Home ל-Pro הביצועים באינטרנט ירדו.

גם אם הדאבל-קליק היחיד המסכן הזה על החייגן כשהווינדוס עולה כ"כ כ"כ מפריע, אפשר לסדר שהווינדוס יחייג לבד כשהוא עולה בלי שאנחנו ניגע במשהו. זאת ממש לא סיבה לשדרג מודם בשבילה.

רק במחשב השני והלאה אפשר להתחיל לשקול שידרוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים