עבור לתוכן

אני צריך עצות בקשר לבניית רמקולים

Featured Replies

פורסם

כמו שכתבתי, החלטתי לבנות בעצמי את הרמקולים למערכת הסטריאו שאני רוצה להקים.

החלטתי לעשות אותם acustic suspention (שזה אומר שאריזת הרמקול היא אטומה למרי, וכך יש צליל יותר עמוק ומדיוק), ואני חושב ע הכניס את כל שלושת הדרייברים לאותה הקופסא, מה דעתכם?

דבר שני, אני צריך הפניות למקומות שמוכרים דרייברים איכותיים, crossovers, כבלים וכד' ו/או קישורים למדריכים/טיפים בנושא בניית רמקולים.

;D

*wish me luck*

פורסם

"הדרייברים"מה זה?

פורסם
  • מחבר

דרייברים הם ה"יציאות" של הרמקול, הדברים שמפיקים את הקול. אלו הקונוסים ההפוכים, השחורים בד"כ.

יש שלושה או ארבעה סוגים:

1.הטוויטר (tweeter)-הקטן ביותר, הוא האחראי על הצלילים הגבוהים (1500-3000 הרץ) הוא קטן כי הוא הצליים להם הוא מיעד הם בתדירות גבוהה, כומר הוא רועד הרבה מאוד פעמים בשניה.

2. דרייבר לצלילים "אמצעיים" (midrange driver)- מטפל ברוב התדירויות, בד"כ מ 300 עד 1500/200 הרץ.

3. וופר (woofer)- מיעד לצלילים הנמוכים מ300 הרץ, הוא דומה מאוד ל midrange, אבל יותר גדול.

4. סאב וופר (sub woofer) לא בכל המערכות, מוסיפים סאב, שאחראי על שתי האוקטאבות הנמוכות ביותר, הסאב נמצא בקופסא משלו, היות והוא הדרייבר הגדול ביותר.

מחלקים רמקולים לדרייברים מכיוון שרק דרייבר אחד לא יכול לטפל, או ליצור, גלי קול בכל התדירויות, כדי להגיע לצליל מדוייק יותר מקצים כל טווח תדירויות לדרייבר המיועד לו.

crossover הוא המעגל החשמלי שמפצל את התדירויות כך שהן יגיעו לדרייבר המתאים.

לעוד מידע על איך כל העסק פועל (ואם אין לך בעיה עם אנגלית) -

http://electronics.howstuffworks.com/speaker.htm/printable

מאמר מקיף, וממצה.

פורסם

פירו, זה לא נכון שדרייבר אחד לא יכול לטפל בכל התדרים, על דרייבר fullrange שמעת? יש כאלה מעולים, אבל הם די אקזוטיים.

פורסם
  • מחבר

לא שמעתי על כאלה, לפחות לא ברמקולים דינמיים.

אתה בטוח שאתה לא מדבר על electrostatic speakers?

כאלה:

(אם אתה לא רואה את התמונה, זה בגלל שאני לא ממש יודע איך להכניס אחת, פשוט תסתכל בלינק שנתתי -

*http://electronics.howstuffworks.com/speaker.htm/printable*באיור הכי למטה בדף)

אלו הם באמת רמקולים טובים מאוד, בעיקר מדויקים בטירוף, אבל בעיקר בתדרים שבין mid ל high, אין להם בסים טובים, מכיוון שאין לדיאפרגמה (היריעה הדקה שיוצרת את התנודות) הרבה מקום לזוז.

אני לא יודע איך ברמקולים דינמיים דבר כזה יעבוד, הרי כדי להגיע נמוך, לדרייבר צריכה להיות דיאפרגמה גדולה מאוד, ואז, איך היא תוכל לרעוד מספיק מהר כדי ליצור צלילים בתדירות גבוהה ביעילות ובצורה מדוייקת?

עוד לינק טוב בנושא רמקולים:

http://www.audiovideo101.com/learn/articles/speakers/

פורסם

לא לא דיברתי על אלקטרוסטטיים, דיברתי עם דרייברים FULL RANGE.

פורסם
  • מחבר

איך זה עובד?

פורסם

איך זה עובד?

חפש Lowther או LothX בגוגל ותתחיל לקרוא.

פורסם
  • מחבר

מגניב

לא ידעתי שיש דבר כזה...מצטער על אי האמון סקורפ :)

חזרה לנושא הת'רד:

1. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג דרייברים וכד'?

2. אני שוקל לבנות גם את ה crosover בעצמי , כדי להשיג תוצאות יותר טובות, מצאתי תרשימים של מעגלים באינטרנט, שווה את הטירחה (הם די מסובכים), או שאלו בחנויות מספיק טובים?

3. יש דרך להכניס גם וופר, גם מיד וגם טוויטר לרמקול מדפי ולשמור על איכות טובה ויעילות סבירה?

4. אפשר בכל להשיג תוצאות איכותיות מרמקול שבונים לבד או שאני מבזבז זמן?

5. שאלה אחרונה - אם אפשר (להשיג תוצאות), זה יהיה cost effective או שהחלקים יקרים ממש?

תודה

פורסם

מגניב

לא ידעתי שיש דבר כזה...מצטער על אי האמון סקורפ :)

חזרה לנושא הת'רד:

1. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג דרייברים וכד'? אפשר בעיר התחתי בחיפה

2. אני שוקל לבנות גם את ה crosover בעצמי , כדי להשיג תוצאות יותר טובות, מצאתי תרשימים של מעגלים באינטרנט, שווה את הטירחה (הם די מסובכים), או שאלו בחנויות מספיק טובים? גם בעיר התחתית, אבל זה זבל

3. יש דרך להכניס גם וופר, גם מיד וגם טוויטר לרמקול מדפי ולשמור על איכות טובה ויעילות סבירה? אתה צריך לכסות את תחום התדרים, אין קשר בין איכות לבין מספר האלמנטים, ע"ע רמקול פול ריינג'

4. אפשר בכל להשיג תוצאות איכותיות מרמקול שבונים לבד או שאני מבזבז זמן? לדעתי אתה מבזבז את זמנך

5. שאלה אחרונה - אם אפשר (להשיג תוצאות), זה יהיה cost effective או שהחלקים יקרים ממש? עדיף לך לבצע תעתיק, AKA CLONE לרמקול טוב. לחלופין תגדיר תקציב ונמליץ בהתאם

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה

לאיזה רמקול היית ממליץ לעשות תעתיק?

התקציב שלי לא גבוה במיוחד, 1000 שח לכל היותר, אולי יש מקום לחפש בו יד שניה?

פורסם

תקציב לחוץ. לפי מיטב ידיעתי אין איזה רמקול שמישהו ברשת עשה לו תעתיק כי אם שווי התעתיק הוא 1000, שווי הרמקול המקורי יהיה נניח 3-5 אלף - לא משהו ששווה לטרוח בשביל ליצור לו תעתיק. אם אף אחד ברשת לא עשה עבורו תעתיק, אין לך אפשרות לדעת את המידות המדויקות, מבנה הקרוס, סוג הדרייברים, עובי התיבה, החומר ועוד של הרמקול המקורי. לכן תעתיק בכזה תקציב הוא די זה חסר טעם.

אני מציע לך בתחום מדפיים חדשים, להסתכל לכיוון KEF Coda 70, Mission m70, Wharfedale Diamond 8.1.

אני לא בטוח שאפשר למצוא רמקול רצפתי חדש מחברה מכובדת בכזה תקציב. אם כן, זו תהיה התפשרות רצינית לעומת מדפיים בתחום חשובים כגון דיוק, אימאג'ינג והפרדה בין כלים. מה שכן, הבאס יקבל בשר ומשקל גדול יותר - אם זה מה שחשוב והחדר גדול יחסית, לך על זה.

לגבי משומש\תצוגה - זה בהחלט הכיוון הרצוי והמומלץ, כאן תוכל למצוא את אחיהם הגדולים המדפיים והרצפתיים של אלו שכבר הזכרתי...

פורסם
  • מחבר

תודה

התקציב הרגע גדל ל 1600 ויכול להיות שאני אצליח להגדיל אותו עוד קצת.

לאיזה רמקול (מדפי) שווה לדעתך לעשות תעתיק? ותוכל לתת לינק למפרט שלו?

(תתעלם מהתקציב, אני רוצה לראות במה מדובר ואולי אני אצליח להוזיל עלויות).

דבר שני, תוכל להפנות אותי למקום לחפש בו יד שניה? אין לי מושג איפה לחפש.

פורסם

היי אחי אני בניתי סנטר .........ככה רמקולים יד שנייה עם דרייברים טובים (לרוב) אתה יכול לקנות בשוק הפישפשים בחיפה במחירים ממש מצחיקים . אץת התיבה תבנה מ DSP או מסנדויץ שני חומרים טובים לרמקול , חוב לצפות את הדפנות הפנימיות של הרמקול בספוג ביצים ,אם אין כזה ספוג רגיל יהיה גם טוב . אני עשיתי פלטה לבד של ניתוב . תביא לי את השירטוט שלך כי אוליי שלך יותר טוב אז אני יעשה לי חדשה

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לקחת רק את הדריירברים מרמקולים יד שנייה?

מצאתי בבית רמקולים ישנים והממברנות שלהם היו מפוררות לגמרי, לא סביר שאותו הדבר יהיה עם רמקולים בשוק?

המעגל שמצאתי הוא די, ואפילו מאוד, מסובך. אבל, הוא אמור למנוע כל מיני בעיות בנקודת ה crossover של התדרים. באופן כללי המעגל הוא לפי Linkwitz-Riley, אבל אני לא בטוח בדיוק איזה, מצאתי כמה לינקים טובים באינטרנט, אבל אני לא בטוח מה הכונה ב

"מעגל מהדרג (order) הראשון" (או שני/חמישי/שישי), הכוונה לרמות הדציבלים לאוקטבה? כלומר רמה שישית היא 24 דציבלים לאוקטבה וכו'?

אה, אם כן לחפש דרייברים מרמקולים ישנים, יש איזו חברה או שיש דרך אחרת לדעת על איכות הדרייבר?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים