עבור לתוכן

נגן ענקי באתר יוטיוב מאז שיש לי מסך Samsung T220P

Featured Replies

פורסם

נוכחתי לשים לב לכך, שמאז שהחלפתי את מסך ה-17" 3:4 הקודם שלי ב-Samsung T220P, שהוא מסך FHD, ברזולוצייה האופטימלית שלו, כאשר אני צופה בסירטונים ביוטיוב, הנגן גדל למימדי ענק, והוא מכסה כמעט את כל המסך, גם כאשר הוא בגודלו הקטן ביותר (לא במצב תיאטרון ולא במסך מלא).

מה הסיבה לכך?

פורסם

המסך על 1920X1200?

נראה שזו ההתנהגות הטבעית של יוטיוב. הוא מתאים את גודל הנגן לרזולוציה של החלון. אם תקטין את החלון, גם הנגן יקטן. נראה גם שזה לא רציף, אלא יש קפיצות בנקודות מסוימות. אני מניח שזה נעשה כדי לנצל בצורה מיטבית את גודל החלון ולא להישאר עם הרבה שטח מת בצדדים, ולטעמי זה הגיוני מאוד.

פורסם
  • מחבר

המסך הוא על 1920X1200. ברזולוציות נמוכות יותר, התצוגה נעלמת לאחר כמה שניות, ומופיעה הודעה שהרזולוצייה לא אופטימלית. כמו כן, ברזולוצייה נמוכה יותר של Windows, סירטוני HD לא יוצגו באיכותם המיטיבית.

בעבר הנגן של יוטיוב לא היה כזה ענק ברזולוצייה הזאת. וזה מציק לי שיוטיוב כופים עלי לצפות בנגן גדול, כאשר החלון של פיירפוקס בגודלו המירבי. יש מצבים שאני מעדיף לצפות בנגן כאשר הוא קטן, ואין לי חשק להקטין בשביל זה את החלון של פיירפוקס.

פורסם

תשלח מכתב זועם ליוטיוב. אולי זה יעזור.

פורסם
  • מחבר

מה ששמתי הרגע לב, זה שבמסך של אימי, DELL P2314H שמציג את אותה הרזולוציה של המסך שלי (1920X1200), הנגן של יוטיוב קטן הרבה יותר ביחס לגודל המסך מאשר אצלי, ולא מכסה את כל שטח המסך. למה זה? האם יש לזה קשר שהיחס של המסך של אימי הוא 16:9 והיחס של המסך שלי הוא 16:10?

פורסם

אולי העמוד של יוטוב בזום גדול בדפדפן?

נסה ללחוץ CTRL ביחד עם מינוס.

פורסם
  • מחבר

זה פותר את הבעייה, אך אני לא חושב שהבעייה בפועל נגרמת מזה, בפיירפוקס שלי ובמחשב של אימי, שניהם מוגדרים כברירת המחדל על אותו הזום בדיוק.

פורסם

תעלה צילום מסך כדי שנבין בדיוק על מה אתה מדבר.

ובלי קשר - פאק בן אדם עד היום היית עם מסך 17" 4:3 ??

פורסם
  • מחבר

צילום מסך בקובץ מצורף:

אני לא משדרג בהתאם להתקדמות הטכנולוגייה אלא בהתאם לכמה זמן הציוד ההיקפי מחזיק עד שמתקלקל ומפסיק לעבוד. אם עד לאחרונה המסך הישן עבד בשבילי כמו שצריך, לא ראיתי סיבה להחליף אותו. החלפתי ברגע שראיתי שביצועיו החלו לרדת בצורה שהייתה לי ברורה לעין (לבן החל להראות צהבהב, כאבי ראש ועיניים מהתמונה על המסך). אני לא מחליף דברים שעדיין עובדים כמו שצריך ובלי בעיות רק בשביל שדרוג. זה רק מעודד השלכה של מוצרים שעדיין במצב תקין ושימושיים (מישהו מכיר את המונח "התיישנות מתוכננת" [Planned Obsolescence]?).

פורסם

אוקיי - זה לא "ענק", ככה היוטיוב נראה. עד עכשיו פשוט היית ברזולוציה של שנות התשעים...

פורסם
צילום מסך בקובץ מצורף:

אני לא משדרג בהתאם להתקדמות הטכנולוגייה אלא בהתאם לכמה זמן הציוד ההיקפי מחזיק עד שמתקלקל ומפסיק לעבוד. אם עד לאחרונה המסך הישן עבד בשבילי כמו שצריך, לא ראיתי סיבה להחליף אותו. החלפתי ברגע שראיתי שביצועיו החלו לרדת בצורה שהייתה לי ברורה לעין (לבן החל להראות צהבהב, כאבי ראש ועיניים מהתמונה על המסך). אני לא מחליף דברים שעדיין עובדים כמו שצריך ובלי בעיות רק בשביל שדרוג. זה רק מעודד השלכה של מוצרים שעדיין במצב תקין ושימושיים (מישהו מכיר את המונח "התיישנות מתוכננת" [Planned Obsolescence]?).

אתה צודק, אני משתמש במסך אולי בן 10 (בעל כורחי) ובתמונה ששיתפת היוטיוב נראה פשוט "עצום" כאילו הקטינו את שאר התוכן והגדילו את החלון של הווידאו....

אבל מן הסתם מי שהגיב מעלי צודק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים