עבור לתוכן

עזרה - מנסה להבין 4K

Featured Replies

פורסם

אז אתה משלם 3 וחצי אלף שקל בשביל לשחק במשחקים עם ממוצע של 50FPS ? אני מעדיף לוותר על רזולוציה ולשחק כשהמינימום FPS הוא 60 לא 35.

פורסם
אז אתה משלם 3 וחצי אלף שקל בשביל לשחק במשחקים עם ממוצע של 50FPS ? אני מעדיף לוותר על רזולוציה ולשחק כשהמינימום FPS הוא 60 לא 35.

תשחק ב4K ותבין למה יש כאלו שמעדיפים להתפשר בפריימרים.

פורסם
אין כזה דבר 2K. מסך 2K זה FHD. :)

ואיזה כיף זה ללמד את מנהל הפורום משהו חדש...

...ועוד כשאתה "ירוק" :lol:

(טוב, האמת שאני מכיר את המונח מעולם הטלפונים, שם הוא טיפה יותר נפוץ, עדיין).

2K זה מינוח די מקובל כיום ל-QHD. תראה פה.

https://www.google.co.il/?gfe_rd=cr&ei=gCouVsm8Icmq8wfP9KjwBA&gws_rd=ssl#q=2k+monitors

נערך על-ידי E71

פורסם
תשחק ב4K ותבין למה יש כאלו שמעדיפים להתפשר בפריימרים.

האמת שיש לי שאלה אליך - אני בהתלבטות...

יש לי GTX970 ומסך קצת פחות מרשים (1050*1650). חשבתי לעבור ל-1440*2560, אבל אני לא בטוח אם החוויה שיש לי כרגע עם המחשב - גרפיקה חלקה לגמרי - תשתפר או לא...

ברור לי שהרזולוציה הגבוהה יותר תתן גם יתרונות מחוץ לעולם המשחקים, אבל במשחקים, הירידה ב- frame rate תשפיע ממש או שזה יהיה בסדר?

פורסם

גם 4K וגם 2K זה מונחים "שהעם" המציא.

פורסם
האמת שיש לי שאלה אליך - אני בהתלבטות...

יש לי GTX970 ומסך קצת פחות מרשים (1050*1650). חשבתי לעבור ל-1440*2560, אבל אני לא בטוח אם החוויה שיש לי כרגע עם המחשב - גרפיקה חלקה לגמרי - תשתפר או לא...

ברור לי שהרזולוציה הגבוהה יותר תתן גם יתרונות מחוץ לעולם המשחקים, אבל במשחקים, הירידה ב- frame rate תשפיע ממש או שזה יהיה בסדר?

הכרטיסים כיום של Nvidia מתאימים את עצמם ואת התפוקה שלהם על פי דרישות המשחק.

זה שיש לך עכשיו במשחק X שישים פריימים או יותר לא אומר שהכרטיס מנוצל על תומו.

יש לו בוסט והוא מופעל כשהוא מרגיש עומס אז כאשר תעבור לרזולוציה שציינת אני מאמין שהכרטיס יתאמץ עוד קצת ויתן לך משחק חלק גם שם.

יכול להיות שתמצא את עצמך מתפשר פה ושם אבל 970 הוא כרטיס חזק ותמיד אפשר להעלות תדרים.

פורסם

המינוח 4K מתייחס לרזולוציה 4096X2160 (ומעלה).

הרזולוציה 3840X2160 לא נחשבת רשמית ל4K אלא נקראת UHD, אבל יצרני מסכים וטלוויזיות נוהגים לקרוא לה 4K מסיבות שיווקיות, באותו אופן שחברות סלולר בחרו לקרוא לLTE בשם 4G למרות שזה לא נכון.

באותו אופן, המונח 2K מתייחס לרזולוציה 2048X1080 ומעלה. מן הסתם היו יכולים לבחור לקרוא גם ל1920X1080 בשם 2K באותו אופן, אבל הסיבות השיווקיות לא היו שם - כנראה שFullHD נשמע יותר טוב.

גם 4K וגם 2K זה מונחים "שהעם" המציא.

לא נכון. מה שאולי נכון זה ש"העם" אימץ אותם לרזולוציות הלא נכונות.

https://en.wikipedia.org/wiki/2K_resolution

https://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution

פורסם
הכרטיסים כיום של Nvidia מתאימים את עצמם ואת התפוקה שלהם על פי דרישות המשחק.

זה שיש לך עכשיו במשחק X שישים פריימים או יותר לא אומר שהכרטיס מנוצל על תומו.

יש לו בוסט והוא מופעל כשהוא מרגיש עומס אז כאשר תעבור לרזולוציה שציינת אני מאמין שהכרטיס יתאמץ עוד קצת ויתן לך משחק חלק גם שם.

יכול להיות שתמצא את עצמך מתפשר פה ושם אבל 970 הוא כרטיס חזק ותמיד אפשר להעלות תדרים.

אבל איך ההרגשה של משחק ברזולוציה גבוהה יותר - שווה את המאמץ (והכסף?)

פורסם
זה מינוח די מקובל כיום ל-QHD. תראה פה.
בדיוק כפי שאמרו לך, זה מונח מקובל שהמציאו אנשים שלא מבינים. זה לא הופך אותו למונח נכון, ולכן לא אכפת לי לציין את היותו שגוי בכל הזדמנות. :)
פורסם
בדיוק כפי שאמרו לך, זה מונח מקובל שהמציאו אנשים שלא מבינים. זה לא הופך אותו למונח נכון, ולכן לא אכפת לי לציין את היותו שגוי בכל הזדמנות. :)

אה. טוב. :)

אבל כנ"ל 4K... זה הרי 4096 על משהו. לא 3840 (שזה בעצם UHD).

אז גם בזה תילחם..?

פורסם

גם מונח ה4K הינו מונח בעייתי, כי כמו שאתר אומר - זה לא בדיוק 4K. לכן אני מעדיף להשתמש בUHD. עם זאת, זה מונח שהשתרש, גם בתעשייה, אז אנו די תקועים איתו. ואם יש משהו דפוק יותר מאשר מצב שבו 4K לא באמת מתאר 4K זה מצב שבו 2K מתאר משהו שונה מחצי של 4K. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים