עבור לתוכן

שפת תכנות מתאימה לאדריכלים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני אדריכל במקצועי והייתי מעוניין ללמוד לתכנת ע"מ למקסם את הכלים שעומדים לרשותי, לקצר תהליכים וליצור גיאומטריות שאין באפשרותי לעבד בקלות באמצעות התוכנות המוכרות לי.

חיפשתי בפורום ולא מצאתי התייחסויות לנושא ולכן אנסה לפרט מהם השיקולים שלי ומה ההתלבטויות:

1. אני כמעט ולא מכיר את עולם התכנות (למדתי קצת בתיכון, אך עברו בערך 15 שנה מאז שכתבתי משהו)

2. אני עובד בדרך כלל עם התוכנות: AutoCad, Revit, Sketchup, Rhino3D.

3. אני מכיר קצת את התוסף Grasshopper ל- Rhino3D, שמאפשר תכנות גרפי.

4. הצרכים שלי הם בתחומים הבאים:

א) כלים קטנים לייעול העבודה בתוכנות הקיימות אצלי (דרך ממשק API)

ב) כלים לניתוח והצגת מידע בדרך גרפית (למשל מידע GIS)

ג) עבודה עם ממשק פיזי - כדוגמת ARDUINO שיאפשר לי לבנות מודלים פיזיים ולשלוט באלמנטים של תנועה ואור (באמצעות מנועים קטנים/נורות)

משיטוט ברשת מצאתי המלצות על השפות הבאות, אך לא לחלוטין הצלחתי להבין ולהחליט מה נכון לי ולכן, אשמח לעצה:

1. Python

2. Proccecing

3. VB.net

4. #C

תודה!

נערך על-ידי ofirzak

פורסם

מה לגבי 3Ds Max אתה יכול להשתמש ב-MAXScript,,,

אפשרות נוספת אם אתה צריך לתכנת על מנוע 3D בזמן אמת, אז יש לך אפשרות ב-UNREAL ENGINE 4.

השימוש במנוע חופשי, התשלום מתבצע כמה אחוזים מהרווח אם מדובר בפרויקט מסחרי.

נערך על-ידי urib

פורסם
  • מחבר

אני פחות מתעסק בהדמייה ולכן לא עובד ב MAX.

גם לריינו יש Rhinoscript, אבל אני מעדיף להימנע מאלו כדי שהזמן וההשקעה שבלמידה ישתלמו ולא יגבילו אותי לכלי מסויים.

,

פורסם

4. הצרכים שלי הם בתחומים הבאים:

א) כלים קטנים לייעול העבודה בתוכנות הקיימות אצלי (דרך ממשק API)

איזה API המערכות מציגות? האם הן מוגבלות לסביבה מסויימת?

ב) כלים לניתוח והצגת מידע בדרך גרפית (למשל מידע GIS)

שוב, האם יש הגבלה לממשק עם מערכת GIS?

ג) עבודה עם ממשק פיזי - כדוגמת ARDUINO שיאפשר לי לבנות מודלים פיזיים ולשלוט באלמנטים של תנועה ואור (באמצעות מנועים קטנים/נורות)

פה אתה פחות מוגבל

אחרי שתבין מהן המגבלות של הAPI שלך תוכל להתאים את השפה. אין טעם שתלמד שפה שלא תוכל להתממשק בה אל המערכות איתן אתה רוצה לעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים