עבור לתוכן

האם אפשר לדעת מהי סיסמת המשתמש אם אני ADMINISTRATOR? אב מודאג

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מערכת הפעלה חלונות 10. אני מוגדר כ-Administrator, בעוד הילדים שלי מוגדרים כמשתמשים רגילים, לכל אחד סיסמת כניסה משלו.

האם קיימת דרך בה אני יכול לגלות את הסיסמה שלהם, כך שמדי פעם אעשה מעקב אחר הפעילות שלהם?

פורסם

לא "אב מודאג", אלא שתלטן בלתי נסבל. יש סיבה לזה שיש לילדים שלך סיסמה ושהם לא חלקו אותה איתך.

פורסם
  • מחבר

ויק, ראשית לא ענית לשאלה

שנית, אתה בור בעניין החוק וסמכויות הורים כלפי ילדיהם.

אולי אם ההורים שלך היו יודעים באיזה לוגו אתה משתמש היו מרביצים בך קצת תורה וסייג לחוכמה שתיקה.

פורסם

אתה מסוג ההורים שאם הם היו חיים בדור הקודם, לפני עידן המחשבים הביתיים, הם היו קוראים את היומן של ילדם ללא ידיעתם. אני דוגל בכך שלכל אדם יש זכות לפרטיות מכולם, כולל לילד מההורים שלו - זכות שיש מקום להפר רק אם יש חשד מבוסס שהוא מסתיר משהו שאסור לו להסתיר, ולא כי רק יכול להיות שיש משהו כזה. חדירה לפרטיותו של אדם ללא חשד סביר שכזה אינה רק מעשה בלתי מוסרי, אלא עבירה פלילית לפי חוקי מדינת ישראל. קרא כאן, ותראה שאין כל סייג המתיר להורים לחדור, ללא עילה סבירה, לפרטיות ילדיהם ועוד ללא ידיעתם: http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/087_001.htm

במאמר מוסגר ולאור האמור, יצויין שבקשת סיוע לעבירה על פי חוק על גבי פורום זה הינה עילה להרחקת המשתמש.

פורסם

מורן , אל תיהיה יותר מדי נודניק עם הילדים . תן להם לעשות מה שהם רוצים עם המחשב .

פורסם

אולי תבקש מהם את הסיסמא ?.

סתם רעיון לא קריפי...

נ.ב-

גם אם יהיו לך את כל הסיסמאות שלהם, עדיין הם יוכלו לעשות דברים, מבלי שתדע.

עדיף שיהיו יחסי אמון ..

פורסם
  • מחבר

ויק, אתה חי בלה-לה לנד, ובטח שאינך יודע את משמעות החוק. אינך יודע מהו פרוש של חסר ישע וקטין.

לא אתפלה אם אתה עוד אחד מהפדופילים או פדופילים בפוטנציאל האורבים לילדים תמימים ברשת.

אם יש מישהו שעובר על החוק זה אתה עם הלוגו הלא חוקי שלך.

עד כאן התייחסותי לחולה הנפש העונה לשם ויק.

בקשר לשאלה שלי, אף אחד מכם לא ענה עליה. התחלתם להתפלסף על משמעותה כאילו הייתם ישעיהו ליבוביץ. השאלה היתה פשוטה, וגם התשובה צריכה להיות פשוטה.

הכותרת של הפורום היא מערכות הפעלה (בדגש על חלונות) ולא דיונים פילוסופים על ענייני דיומא.

פורסם

יפה יפה. לא רק שאתה מחפש כאן סיוע לעבור על חוקי המדינה, אתה גם מוציא את דיבתי בכך שאתה מכנה אותי "פדופיל", רק על סמך זה שאני טוען שילדים אינם חפץ וגם להם יש זכויות. אולי אבקש ממנהלי האתר לחשוף את הIP ממנו שלחת את ההודעה הזו שלך ואתבע אותך על הוצאת דיבה. דווקא מתאים לי עכשיו 50,000 שקל.

השאלה ששאלת אינה מוסרית, ועל כן אל תצפה כאן לתשובה עליה, לא משנה כמה היא "פשוטה".

פורסם

התשובה הטכנית לשאלה של פותח הדיון היא - לא, אי אפשר. גם משתמש מנהל במחשב לא יכול לדעת את סיסמת הכניסה של משתמשים אחרים.

הוא כן יכול לאפס (כלומר לשנות) את הסיסמה וכך להיכנס, אבל כמובן שאי אפשר לעשות זאת בלי שהמשתמשים המדוברים ישימו לב.

ואני לא הולך להיכנס לדיון בשאלת המוסריות, אבל גם לפי שיטתו של ויק אני לא רואה שום בעיה בכתיבת התשובה הנ"ל, גם עם היות השאלה לא מוסרית לטעמו, בהתחשב בתוכן התשובה.

פורסם

Key logger

תוכל לראות כל מה שרושמים, צריך לבדוק מה קורה שמחליפים משתמש, מעריך שיש תוכנות שממשיכות להקליט במעבר בין משתמשים כדי לקלוט את הסיסמא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים