עבור לתוכן

שימוש בראוטר TP LINK W9980 בתשתית Unlimited

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אתמול התחברתי לתשתית Unlimited. הטכנאי שהגיע אמר שאני לא יכול להשתמש בראוטר שיש לי (מסוג TP-LINK W9980) כדי להתחבר לתשתית שלהם, והתקין לי ראוטר חדש מסוג D-LINK DIR-825.

רציתי לשאול אם אכן האמירה הזאת נכונה או שאני יכול להשתמש בראוטר שלי ולחסוך את הכסף. אני זוכר שקראתי איפשהו שהוא אמור להתאים, אבל האמת שלא כ"כ ברור לי באיזו כניסה אני אמור להשתמש - יש רק יציאות Ethernet.

בנוסף - האם יש יתרונות אחרים ל-D-LINK שאני מפספס? אני מניח שאני יכול לקנות את הראוטר הזה ולמכור את שלי אם הוא טוב יותר בפרמטרים מסויימים.

ובנוסף 2 - אם יש לכם שאלות לגבי התשתית, אתם מוזמנים. ראיתי כאן במגוון דיונים שמשתמשי unlimited נדירים למדי...

תודה!

נערך על-ידי The Albatross

פורסם

עצוב לשמוע, אבל הטכנאי טעה והטעה אותך.

אתה בהחלט יכול להשתמש בראוטר שיש לך כרגע, הכניסה הרלוונטית היא LAN1 כאשר בהגדרות הראוטר אפשר להפוך אותה לWAN.

הDLINK, זה הדגם הלבן או השחור?

פורסם

אם אפשר לשאול. איפה אתה גר?

כמו שאמרו מעליי אתה יכול להשתמש בכניסה של ה LAN1 ולבטל בהגדרות את ה DHCP Server.

נערך על-ידי Barel1

פורסם

ZYABRA -

גם אתה מעט טועה - היציאה שהופכת מ-LAN ל-WAN היא יציאה 4 ולא יציאה 1.

ה-825 ש-UNLIMITED מוכרת ללקוחות שלה ב-200 שקל היא הגרסא הלבנה ולא זו השחורה שסקרתי לפני מספר חודשים. זהו דגם דואלי התומך בתקן N אך לא בתקן AC.

נערך על-ידי Cheif

פורסם
ZYABRA -

גם אתה מעט טועה - היציאה שהופכת מ-LAN ל-WAN היא יציאה 4 ולא יציאה 1.

אכן, אתה צודק, אבל מספר הכניסה זה משהו שרואים בהגדרות ברגע שניגשים להגדיר את הראוטר.

להבדיל ממה שאמר לו הטכנאי - שזה כבר חוסר מקצועיות ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם.

האמת שבסוף זה היה פשוט יותר משחשבתי - הבנתי כאן שצריך את כניסה 4 (זו שמסומנת גם בתור WAN). הלכתי על ה-Quick Setup Wizard של הראוטר וההגדרה היחידה שהייתי צריך להכניס שם היא שמדובר ב-Dynamic IP ולא ב-PPPoE.

נראה שהכל עובד עכשיו מעולה עם ה-TP-LINK, אז תודה שוב!

מה שכן, לא הבנתי למה לבטל את ה-DHCP Server. הראוטר עדיין צריך לחלק כתובות IP למי שמתחבר אליו, לא?

לגבי השאלות שלכם:

- אני גר בר"ג.

- הראוטר שהביאו הוא אכן ה-D-LINK 825 הלבן.

ועכשיו זה כבר הפך לתאורטי לחלוטין: האם ל-D-LINK יש יתרונות כלשהם ששווה להחליף ראוטר בגללם?

פורסם

שכחת לציין את מהירות החיבור שלך כדי שנוכל כולנו לקנא קצת :)

פורסם
  • מחבר

אני רק מחפש איפה לשים את התמונה :)

4715777878.png

אגב, באופן משעשע למדי, ה-D-LINK שהביאו לי הוא אפילו לא זה בצבע לבן שמופיע באמזון, מה שמקשה עוד יותר על מציאת חוות דעת. כנראה של-D-LINK יש לפחות 3 דגמים שונים תחת אותו השם. לשלי אין אנטנות חיצוניות.

פורסם

לא רואה יתרון משמעותי לD-LINK על פניו של הTP-LINK, הוא בהחלט סבבה של ראוטר (מה שאי אפשר לומר על המוצרים של בזק והוט).

ב200 ש"ח הוא שווה את הכסף ואפשר לקחת אותו בטור "גיבוי" (מי יודע מה ילד יום) אם יש לך 200 ש"ח מיותרים בארנק.

במחשבה נוספת,

תשאל חברים/משפחה אם מישהו צריך ראוטר טוב - במחיר הזה הוא אחלה שדרוג לכל ראוטר בייתי ממוצע.

נערך על-ידי Zyabra

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים