עבור לתוכן

מהירות מאוורר בכרטיס GTX 780

Featured Replies

פורסם

הי

לפני כשבועיים קניתי מחשב חדש

לאחר מספר ימים הבחנתי ברעש שמגיע מהמאוורר של הכרטיס מסך

בדקתי בעזרת GPU-Z ו MSI Afterburner וגיליתי שכאשר מהירות המאוורר היא 20% ומטה - יש רעש

בנוסף, גיליתי שהמהירות המינימלית האפשרית עם MSI היא 25% (וכשאני לוחץ על AUTO - כ 44%) , בזמן שהוא בדרך כלל נמצא ב 17-18% במנוחה/גלישה

האם יתכן שהמאוורר מרעיש כי הוא מסתובב לאט מידי? או שיש איזשהי בעיה? (מדגיש - המחשב אצלי כשבועיים)

האם מומלץ להשתמש בהמלצה האוטומטית של התוכנה, למרות ההבדל הגדול? או שעדיף לכוון ידנית למהירות קבועה?

האם יש סיכון עתידי כלשהו בשימוש קבוע במהירות גבוהה?

תודה מראש

פורסם

המאוורר לא אמור להרעיש ובטח לא במהירות של 20%.

ומה זה רעש מבחינתך?

אם אתה מקרב את האוזן למאווררים, אתה תשמע רעש (בכל זאת מדובר בפעולה מכנית).

כמובן שהרעש אמור להיות מאוד מינורי ולא מורגש בכלל, אבל אני מניח שאם פתחת דיון על הבעיה אז מדובר במשהו חריג.

ציינת שרכשת את המחשב לפני שבועיים, חד משמעית אני לא מציע לך לנסות שום דבר, מלבד לקחת אותו לחנות ולממש אחריות!

עריכה:

לא שמתי לב, עדיף מאוחר מאשר..... :-)

פורסם

אם המיסב שלו זה שרוול, הם לא אוהבים מהירות נמוכה מדי וזה גם מקצר להם את החיים, לכן זה חסר טעם בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

הערה - גיליתי שהרעש מפסיק אם אני משעין את המארז על הקיר, כשהוא חצי שוכב

המאוורר לא אמור להרעיש ובטח לא במהירות של 20%.

ומה זה רעש מבחינתך?

אם אתה מקרב את האוזן למאווררים, אתה תשמע רעש (בכל זאת מדובר בפעולה מכנית).

כמובן שהרעש אמור להיות מאוד מינורי ולא מורגש בכלל, אבל אני מניח שאם פתחת דיון על הבעיה אז מדובר במשהו חריג.

ציינת שרכשת את המחשב לפני שבועיים, חד משמעית אני לא מציע לך לנסות שום דבר, מלבד לקחת אותו לחנות ולממש אחריות!

עריכה:

לא שמתי לב, עדיף מאוחר מאשר..... :-)

קשה להסביר את הרעש, אבל זה לא רעש רגיל של מאוורר ואני שומע את זה מהכסא, מרחק של כחצי מטר מהמארז

לא לעשות כלום כי זה יגרום נזק, או כי זה יכול לבטל את האחריות?

אם המיסב שלו זה שרוול, הם לא אוהבים מהירות נמוכה מדי וזה גם מקצר להם את החיים, לכן זה חסר טעם בכל מקרה.

אני לא הכי יודע מה זה אומר, אז אני מקווה שהתמונה תענה על כך

index.php?ct=articles&action=file&id=4080

פורסם

RPM נמוך לא יכול לגרום לרעש גדול יותר מRPM גבוה (בלי קשר למיסב) לא ברור לי בדיוק אם זה אכן המאוורר, אבל אם אתה משכיב את המארז וזה נפתר אז יש פה בעיה אחרת, בכל מקרה פנה לחנות שיסדרו את אזה, או שפשוט תבצע חקירה עמוקה יותר לראות בדיוק מאיפה זה מגיע ולמה.

פורסם
הערה - גיליתי שהרעש מפסיק אם אני משעין את המארז על הקיר, כשהוא חצי שוכב

קשה להסביר את הרעש, אבל זה לא רעש רגיל של מאוורר ואני שומע את זה מהכסא, מרחק של כחצי מטר מהמארז

לא לעשות כלום כי זה יגרום נזק, או כי זה יכול לבטל את האחריות?

לפי התיאור שלך הרעש נובע מוויברציה, וזה לא מחייב שהרעש נובע דווקא מהמאוורר של הכרטיס מסך...

יכול להיות שמדובר על המאוורר של הספק, או של קירור המעבד, או כל מאוורר אחר שיש לך במערכת.

תעשה כמה פעולות בסיסיות למצוא את מקור הבעיה.

תפתח את דלת המארז ותדליק את המחשב, תניח את היד על הספק ותיראה אם יש שינוי מסוים ברעש, או שהוא בכלל מפסיק...אין לך ממה לחשוש.

כמו כן שתבצע את אותה הפעולה ע"ג הפלסטיק של הכרטיס מסך (איפה שיש את הלוגו).

בעצם פשוט תניח את היד במקומות שונים למצוא את מקור הרעש, כמובן תמנע מלגעת במקורות חשמל חשופים או בקבלים וכיו"ב.

יכול להיות שאחד המאווררים שבמארז שלך לא מחוזק, וכתוצאה מהסיבוב הוא גורם לוויברציה במארז וזה המקור לרעש.

או אופציה שניה...שוב, פשוט לקחת את המחשב לחנות שממנה רכשת את המחשב ולממש אחריות.

מדובר במחשב די חדש, למה לשבור את הראש?

ובכל זאת, אם מדובר בטרטור, תבצע את הפעולה הבסיסית שהצעתי לך, מדובר בכמה דקות בלבד :-)

פורסם
  • מחבר

פתחתי את המארז ועצרתי עם האצבע את המאוורר של הכרטיס מסך שממנו אני חושב שזה מגיע(הכי רחוק מהחיבור אל המסך), והרעש נפסק מיד

ליתר ביטחון, קודם עצרתי את המאוורר שלידו(האמצעי), והרעש נפסק לאחר שנייה-שתיים(הסתכלתי תוך כדי ב GPU-Z, וראיתי שלקחו שתי שניות ואז ה RPM התאפס)

נגעתי גם בספק ובפלסטיק של הכרטיס מסך ולא קרה כלום

אני כנראה אקח את המחשב לחנות בשבוע הקרוב, תודה לכולם על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים