עבור לתוכן

מסך 24" לסטודנט מדעי המחשב ולצפייה בסדרות\סרטים | עד 1200 ש"ח~

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברצוני לרכוש מסך מחשב 24", שאליו אוכל לחבר את המחשב הנייד שברשותי. אני מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב, ולהבנתי מסך 14" אינו אופטימלי לתכנות. איני חושב שבשנה הראשונה אצטרך לתכנת במידה רבה מאוד ולכן יהיה שימוש נרחב במסך למטרות גלישה באינטרנט, קריאת מסמכים וקבצי PDF וכן צפייה בסרטים וסדרות באיכות full hd 720p. קראתי בפורום והבנתי שהדגמים הבאים מומלצים: Dell U2412M ו-Dell U2414h. להבנתי שני הדגמים לא רעים בעוד שהראשון ביחס 16:10 והשני ביחס 16:09 אך חדש יותר ולכן מגיע עם חיבורי USB3, HDMI וכן יציאת אודיו.

1. האם לתכנות וגלישה באינטרנט, 16:10 משמעותית עדיף? האם צפייה בסרטים וסדרות ב-16:10 לעומת 16:09 פוגמת בחוויה? כנראה שאגלוש באתרי אינטרנט ולכן אני נוטה לכיוון ה-16:10, אשמח לקבל את דעתכם.

2. בנוסף, מכיוון שבמחשב הנייד יש חיבור מיקרו HDMI ובמידה ואבחר במסך ללא חיבור HDMI, אצטרך מתאם micro hdmi to DVI?

3. איני מעוניין כל כך לחרוג מהתקציב אך אם יש מסך שלדעתכם עדיף אשמח לקבל מידע אודותיו.

בתודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

1. 2 המסכים יהיו בחירה טובה.

2. כבל פשוט של מיקרו HDMI ל-DVI יעשה את העבודה.

3. אין סיבה טובה להשקיע מעבר למסכים האלה לשימושים שלך.

פורסם

מה שגיל אמר נכון, אך אם בכל זאת תרצה להשקיע יותר, הרי הU2415 נותן לך את הטוב מכל העולמות - מסך חדש, שלל חיבורים (כמו הU2414H) ו1920X1200 (כמו הU2412M).

פורסם
  • מחבר
מה שגיל אמר נכון, אך אם בכל זאת תרצה להשקיע יותר, הרי הU2415 נותן לך את הטוב מכל העולמות - מסך חדש, שלל חיבורים (כמו הU2414H) ו1920X1200 (כמו הU2412M).

ואם אני לא מעוניין להשקיע יותר? עד כמה קריטי ה-120 פיקסלים יותר לעומת מסך חדשני יותר? קראתי גם שציינת שלחלק מהאנשים יש קצת בעיה עם ה-PWM של u2412m.

סביר להניח שלא אתכנת כל יום אלא רק כשאצטרך להגיש תרגילים ו\או שיהיה לי קצת זמן פנוי וארצה להתאמן עצמאית או ללמוד שפות חדשות.

פורסם

אתה בהחלט לא חייב להשקיע יותר. למעשה, רוב האנשים מסתדרים מעולה עםממסכים פחות טובים מכל אלה.

לגבי pwm - חלק קטן מהאוכלוסייה סובל מהפליקריות של התאורה. האם פלורסצנטים מציקים לך? אולי גם המסכים שלך משתמשים ב-pwm כדי לווסת את הבהירות ולא שמת לב?

כדי לבדוק, תוריד את הבהירות של המסך ותסתכל עליו דרך המצלמה של הטלפון. אם אתה רואה קווים אופקיים, כמו מעין ריצוד, אז גם המסך כולל pwm (רואים את זה הרבה כשרואים מסכי מחשב בטלוויזיה)

פורסם
  • מחבר
אתה בהחלט לא חייב להשקיע יותר. למעשה, רוב האנשים מסתדרים מעולה עםממסכים פחות טובים מכל אלה.

לגבי pwm - חלק קטן מהאוכלוסייה סובל מהפליקריות של התאורה. האם פלורסצנטים מציקים לך? אולי גם המסכים שלך משתמשים ב-pwm כדי לווסת את הבהירות ולא שמת לב?

כדי לבדוק, תוריד את הבהירות של המסך ותסתכל עליו דרך המצלמה של הטלפון. אם אתה רואה קווים אופקיים, כמו מעין ריצוד, אז גם המסך כולל pwm (רואים את זה הרבה כשרואים מסכי מחשב בטלוויזיה)

המסך הישן שלי היה 2209wa וכעת p2214h ולמיטב ידיעתי שניהם ללא PWM ככה שאני לא יודע עד כמה זה יציק לי. היו גם אנשים באינטרנט שטענו ש2412m לא מומלץ לצפייה בסרטים כי יש תופעות של זליגת אור\ghosting או כל מיני בעיות אחרות למיניהן למרות שבאתרים כדוגמת tftcentral ואחרים לא ציינו בעיות חריגות למעט היחס שפחות מתאים לסרטים מאשר 16:9.

אציין שגלשתי לא מזמן באינטרנט אצל חבר שהיה לו מסך 19" 4:3 וזה פשוט היה הרבה יותר נוח לגלישה וקריאה ככה שאני חושב שאני ממש מעדיף מסך 16:10. 24" של 16:9 נראה לי ממש רחב לשימוש היום יומי של גלישה באינטרנט וקריאה מלבד כמובן צפייה בסרטים. ראיתי את ה-2415 במחיר של 1500 ש"ח~ אך הוא נמכר ללא אחריות רשמית של DELL, ובהתחשב באחריות הטובה של DELL, נראה לי שעדיף לוותר?

כנראה שאלך לבסוף על ה-U2412m, מקווה שיהיה בסדר.

נערך על-ידי scarymovie

פורסם

אני לא אתה, אך במצב השוק היום, אם הייתי מחפש מסך בפרמטרים שהגדרת, הייתי מותח את התקציב ולוקח את הU2415 על פני הU2412M. מסך זו קנייה לשנים רבות אחרי הכל, וחבל לקחת אחד שהוא די מיושן (הן מבחינת הפאנל והן מבחינת הפיצ'רים) כדי לחסוך 400 שקלים.

אם יש מגבלות קשיחות של תקציב, זה משהו אחר, אך נראה לי שזה לא המצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים