עבור לתוכן

לקראת הפרק החדש: משחקי סדרת Heroes of Might and Magic בהנחה בסטים

Featured Replies

פורסם
לא המוכר אחראי לזה, זה גם לא מעניין את המוכר ואפילו מעניין אותו פחות ממך. מי שאחראי זה מי שאחראי למשחק.

אני מסכים שזה לא צריך לעניין אותך כלקוח סופי איזה מפתחת פיתחה את המשחק אבל אין מה לעשות זה המצב היום שפשוט זורקים על שחקני ה pc.

מה שאנחנו יכולים לעשות כקהילה זה לא לקנות משחקים בהזמנה מוקדמת או משחקים שבורים ואך ורק זה יכול לעזור במשהו.

אם מה שקרה עם arkham knight יקרה גם עם משחקים שבורים נוספים שיעזו לשחרר בעתיד אז אנחנו נוכל לראות שיפור - כי כמו בכל דבר אחר בעולם העסקים המקום הכי כואב זה הכיס ואם מפיצות יתחילו לראות שכשהן משחררות משחק פגום ההכנסה שלהן נפגעת (משמעותית, קהילת שחקני ה PC היא לא קהילה קטנה בכלל) הן יתחילו לחשוב פעמיים לפני שיחזרו על אותה טעות

התכוונתי שאתה קונה מוצר בכללי.

במקרה של משחקי וידאו זה המפתחת שמוכרת לך את המשחק אפילו אם אתה לא קונה את המשחק ישירות ממנה.....

עובדה שזאת לא הפעם הראשונה שמשחק בסדר גודל כזה מקבל כזה יחס מזלזל אבל בניגוד לפעמים קודמות המשחק הזה ירד מהמדפים.

משחקים אחרים פשוט קיבלו הנחה של איזה +80 אחוז אבל עדיין המשיכו להמכר

פורסם

הפעם לעומת מקרים אחרים היה אפשרות ללקוח לקבל את הכסף חזרה. וואלב השיקה את מערכת ה refund לא הרבה לפני השחרור של המשחק.

ככל הנראה שהם מפסידים כסף על כל refund (ולא פשוט לא מרוויחים כלום) אז הם החליטו לא לאפשר לקנות את המשחק בכלל כדי לא להפסיד עוד כסף (אני מניח שוואלב לוקחים אחוז מסויים מהסכום שאתה משלם על המשחק ובמקרה של refund המפיצה צריכה להחזיר את מלוא הסכום ולא רק את החלק שהיא מקבלת, בעצם משלימה מהכיס שלה את החלק שוואלב לוקחים)

פורסם

התקנתי.

מקרטע בצורה רצינית על הכרטיס המובנה של המחשב הנייד :(

פורסם
כמו שאמרתי - ניהול סיכונים. או כמו שqttp ניסח את זה - קשקוש.

אני לוקח חזרה את דבריי על ה"קשקוש". אני לא מסכים עם הפסקנות והמוחלטות של דבריך, אך אין ספק שיש מאחוריהם בשר.

המאמר המקיף והרציני ביותר על הנושא שיצא לי לקרוא הוא של קורוש גחאזי (Tweakguides.com):

http://www.tweakguides.com/Piracy_1.html

הוא ממש ארוך, אז למי שמעט בקיא בנושא, מספיק לקרוא רק את הסיכום:

http://www.tweakguides.com/Piracy_10.html

בסופו של דבר הוא מגיע למסקנה שאתה מציין פה, והיא שכל עוד שוק הPC יהיה פחות רווחי משוק הקונסולות, הנטייה הטבעית של היצרנים תהיה להשקיע בו פחות, וכך המשחקים יהיו פחות איכותיים ממה שיכול היה להיות בפוטנציה.

הוא מביא גם סימוכין רבים לכך שלפירטיות אכן יש השפעה שלילית על שוק זה. אמנם אפשר להתווכח עד כמה הבדלי הרווחיות נובעים מפירטיות לעומת גורמים אחרים, אך כל עוד זה פירטיות נתפסת כגורם מכריע ע"י יצרני המשחקים, זה לא ממש משנה אם זה מדויק או לא, כי התגובה שלהם תהיה דומה.

ההמלצה היא ברורה: מי שלא מרוצה מהכיוון של השוק בשנים האחרונות, ורוצה לעודד את שוק הPC, או לפחות ז'אנרים ספציפיים שלו שנראים לו לוקים בחסר - שימתן את הפירטיות, ויקנה משחקים כדי לעודד את היצרנים להשקיע בPC.

* יש לציין שרוב התוכן של המאמר כבר בן כמה שנים טובות (רובו נכתב כשSTEAM היה רק בתחילת הדרך ולפני GOG), כך שניתן לזהות שחלק מהמגמות כבר מתרחשות (ולטעמי זה אכן לטובה).

פורסם
בעיקר אני חושב ש"להעניש" מפיצה שמשתמשת בDRM דרקוני ע"י הורדה פיראטית זה ירייה ברגל - זה רק ייתן להם תמריץ למצוא אמצעי DRM עוד יותר דרקוני. העונש הנכון הוא להמנע מהמשחק. אפשר לחכות קצת, בד"כ אחרי שנה או לפעמים פחות, ההגבלות של הDRM מוסרות (ואז גם אפשר להשיג משחק בהנחה).
אני רואה את זה כמשהוקצת יותר מורכב. אם המשחק מראש לא מעניין אותך - זה לא משנה, כי אתה לא תקנה וגם לא תוריד פירטית. אם זה משחק שאתה כן רוצה אותו, אז להימנע ממנו בגלל DRM זה עונש לעצמך לא פחות ממה שזה עונש ליצרן. למה שתרצה לעשות את זה?

בוא נאמר ככה. ת'כלס - מעטים הם המקרים שבהם DRM באמת פוגע בחוויה. זה אגב גם משהו שהוא מתייחס אליו במאמר שלו - יצא להרבה DRM שם רע בלי שום צדק - חלקית בגלל נטייה של אנשים לנפח מקרים בודדים מעבר לכל דמיון, וחלקית (לטענתו) בגלל מתקפה מכוונת היטב ולעתים מגובה בשקרים של ממש של קבוצות תומכות פירטיות. אני לא יודע עד כמה יש בזה אמת, אני רק יודע שאני אישית לא ממש הרגשתי על בשרי שום תופעת לוואי שלילית של DRM בשום משחק ששיחקתי בו, למעט זה שSecuROM דורש לסגור את Process Explorer.

אבל נניח שDRM מסוים כל-כך מפריע לך שאתה לא מעוניין שום זכר שלו במחשב שלך, ובכל זאת רוצה לשחק את המשחק, וגם רוצה לעודד את המפתחת? אתה יכול גם לקנות אותו וגם להוריד עותק פירטי ולשחק בפירטי משיקולי נוחות. לפעמים גם לא צריך להוריד משחק שלם. אפשר להתקין את המקורי ולהוריד רק קראק מינימלי (זה תלוי בסוג הDRM).

אני לא חושב שעצם זה שיש הרבה מורידים פירטיים יגרום למישהו להשקיע בDRM יותר דרקוני. סה"כ או שהDRM נפרץ או שלא. ברגע שכן - לא משנה אם הורידו אותו מאה איש או מיליון איש. מה שכן - אולי זה יגרום להם בטווח הארוך להשקיע פחות בPC, ואז אולי דפקת את עצמך יחד עם המערכת? אולי.

אני באופן אישי לא קניתי משחק שעלה יותר מ10$ כבר שנים ועדיין הצלחתי לרכוש באופן חוקי המון המון משחקים, אפילו כותרי AAA, רק שהם היו בני 3-4 שנים.
השאלה היא - האם כך אתה "עוזר" מספיק למפתחים כדי להחזיק את השוק ולעודד השקעה בו. זה כנראה יותר טוב מכלום, אבל אני מניח שרוב ההתבוננות היא על החזר ההשקעה הראשוני בתקופה המיידית אחרי ההשקה.

זה למעשה גם מה שהDRM מנסה להגן עליו, ומסיבה זו מסירים אותו לרוב בהמשך - הרי יודעים שהוא גם ככה ייפרץ. רק מנסים לדחות את רגע הפריצה כדי שה"מתנדנדים" שרוצים את המשחק מהר ילכו על קנייה ולא על הורדה פירטית.

פורסם

אתם מתסכלים יותר מידי על הצ של המפתחת.

זה נכון שהם צריכים להרויח אין פה ספק אבל למה זה צריך לבוא על חשבוני?

למה אני צריך לשלם מחיר מלא ולהמר על איכות המשחק?

אז יבואו אנשים ויגידו שבדרך כלל המפתחות הגדולות והאיכותיות נושאות איתן מוניטין של משחקים מצליחים אז הסיכוי הוא נמוך.

זה אולי נכון אבל כבר היו כמה דוגמאות של משחקים גדולים ממפתחות גדולות שפשוט לא היו שווים את הכסף.

אז למה אני צריך להמר עם הכסף שלי?

הרי זה הכל תוצאה של מעגל. בגלל הפירטיות יש פחות רווחים למפתחים. בגלל שהם מרוויחים פחות הם גם משקיעים פחות וככה המשחקים נראים. פחות מושקעים. מה שגורר ירידה נוספת במכירות.

אז תסלחו לי אם אני לא רץ לקנות משחק מסויים בהזמנה מוקדמת או אפילו שבוע שבועיים אחרי שהוא יצא.

זה שאני מוכן לשלם עליו רק מחיר הנחה אומר שהאמון של האנשים לא מספיק גדול. כמובן שרמת המחירים הכללית בשוק של משחקים חדשים עדיין לא מספיק נמוכה כדי שאנשים יקנו משחקים "סתם" (כמו שקורה שבבאנדלים - בשביל דולר או שתיים אתה תקנה את הבאנדל אפילו אם יש שם רק משחק אחד שאתה רוצה).

מישהו צריך לעשות את הצעד הראשון כדי לשבור את המעגל.

קשה לי להאמין שהצרכנים יעשו את הצעד הזה...

פורסם
אתם מתסכלים יותר מידי על הצ של המפתחת.

זה נכון שהם צריכים להרויח אין פה ספק אבל למה זה צריך לבוא על חשבוני?

למה אני צריך לשלם מחיר מלא ולהמר על איכות המשחק?

זו לא הנקודה. זה לא צריך לבוא על חשבונך. אתה לא חייב לקנות משחק, לא במחיר מלא ולא בכלל. אתה יכול לעשות מה שבא לך, כולל לצרוך משחקים בצורה פירטית ולא חוקית. הנקודה היא שלהחלטה כזו עשויות להיות השלכות שליליות לגביך בטווח הארוך (אם ברמה העקרונית אכפת לך משוק משחקי המחשב).
אז למה אני צריך להמר עם הכסף שלי?
בד"כ כבר שבוע אחרי שהמשחק יצא (בטח במשחקים שוברי קופות) יש מספיק סקירות וביקורות כדי שתוכל להחליט בעצמך אם זה טוב או רע. אז אתה לא צריך להמר על שום דבר.
זה שאני מוכן לשלם עליו רק מחיר הנחה אומר שהאמון של האנשים לא מספיק גדול.
זה לא קשור לאמון. אנשים פשוט רוצים לשלם כמה שפחות. ולרוב האנשים לא באמת קריטי לשחק במשחק מיד כשהוא יוצא. אז משום שיודעים שמתישהו המחיר יירד, מחכים וקונים בזול.
כמובן שרמת המחירים הכללית בשוק של משחקים חדשים עדיין לא מספיק נמוכה כדי שאנשים יקנו משחקים "סתם" (כמו שקורה שבבאנדלים - בשביל דולר או שתיים אתה תקנה את הבאנדל אפילו אם יש שם רק משחק אחד שאתה רוצה).

מישהו צריך לעשות את הצעד הראשון כדי לשבור את המעגל.

קשה לי להאמין שהצרכנים יעשו את הצעד הזה...

איך בדיוק אתה חושב שהמעגל צריך להישבר.

אתה מבין גם שלמטבע יש שני צדדים. כמו שאתה לא חייב לשלם את המחיר שהמפתחים דורשים, כך הם לא חייבים להציע לך במחיר שאתה רוצה את זה. אין שום חובה שאנשים יקנו משחקים "סתם". זה לא מצרך בסיסי וחיוני.

פורסם

ואם חוזרים לרגע לנושא המקורי... לא עפים על המשחק הזה בסטים. כנראה שגם הסדרה הזאת מתה אחרי המשחק השלישי

פורסם
זו לא הנקודה. זה לא צריך לבוא על חשבונך. אתה לא חייב לקנות משחק, לא במחיר מלא ולא בכלל. אתה יכול לעשות מה שבא לך, כולל לצרוך משחקים בצורה פירטית ולא חוקית. הנקודה היא שלהחלטה כזו עשויות להיות השלכות שליליות לגביך בטווח הארוך (אם ברמה העקרונית אכפת לך משוק משחקי המחשב).

בד"כ כבר שבוע אחרי שהמשחק יצא (בטח במשחקים שוברי קופות) יש מספיק סקירות וביקורות כדי שתוכל להחליט בעצמך אם זה טוב או רע. אז אתה לא צריך להמר על שום דבר.

זה לא קשור לאמון. אנשים פשוט רוצים לשלם כמה שפחות. ולרוב האנשים לא באמת קריטי לשחק במשחק מיד כשהוא יוצא. אז משום שיודעים שמתישהו המחיר יירד, מחכים וקונים בזול.

איך בדיוק אתה חושב שהמעגל צריך להישבר.

אתה מבין גם שלמטבע יש שני צדדים. כמו שאתה לא חייב לשלם את המחיר שהמפתחים דורשים, כך הם לא חייבים להציע לך במחיר שאתה רוצה את זה. אין שום חובה שאנשים יקנו משחקים "סתם". זה לא מצרך בסיסי וחיוני.

אתה צודק בזה שגם הצד השני (המפתחת) צריך להרוויח. אבל כמו שאמרת, לעסקה יש 2 צדדים. ברגע שאחד מהצדדים מרגיש שלא משתלם לו, העסקה תתבטל.

ברגע שמספיק אנשים יביעו את דעתם ע"י אי קניית משחק מסויים בגלל שהוא לא מספיק איכותי למחיר (וראינו עד לפני כמה שנים שמשחקים פירטים היו מכה רצינית למפתחים. היום עוד יש מצבעים, הפצה דיגיטלית, באנדלים וכו'...), המפתחת תהיה חייבת לעשות משהו בנידון אם היא רוצה להמשיך לרוויח.

אני אומר שהמעגל צריך להשבר ע"י המפתחים כי ככה זה עובד. אתה לא יכול לשכנע מליוני אנשים להתחיל לקנות משחקים ולהבטיח להם ש"אל תדאגו, המשחקים יהיו טובים!! אבל תקנו אותם במחיר מלא"... לא עובד ככה.

יותר קל לארגן כמה מפתחים ולהתאחד באסטרטגית שיווק או משהו כדי שהמשחקים יגיעו ליעד הסופי במחיר מלא זול יותר.

מן הסתם אין לי פתרונות קונקרטים כי זאת לא העבודה שלי.

יש מספיק אנשי שיווק ופרסום שיכולים לחשוב על כל זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים