עבור לתוכן

מדריכים על wordpress

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מדריכים על wordpress שמסבירים על מבנה הקבצים וה-DBים

אני רוצה שיהיה לי בשלב הראשוני את היכולת לשדרג את המערכת wordpress באתר של אבא שלי. הוא טוען שהוא כ"כ ישן שכבר אי אפשר להשתמש בסקריפטים של wordpress כדי לשדרג.

כרגע המערכת לא עובדת כמו שצריך- היא מציגה את התפריט משמאל- אבל מימין הכל לבן וריק.

בשלב השני אני רוצה לנסות לבנות template משלי.

אני מכיר פחות או יותר את הממשק ניהול והשימוש בו- אפילו התקנתי פעם אחת את המערכת (לא זוכר יותר מידי מזה), אבל מאחורי הקלעים, תפעול תקלות וכו' אין לי שמץ של מושג..

אם מישהו מכיר מדריך על שדרוג ידני של wordpress- אני אשמח קודם לשדרג ואז להתחיל ללמוד על המערכת.. אנחנו קצת (אוקי לא קצת- לגמרי) תקועים עם ניהול התוכן של האתר כי אין ממשק ניהול..

תודה לעוזרים.

פורסם

קודם כל שמור גיבוי של קבצי האתר + מסד נתונים למקרה שמשהו לא יסתדר ותצטרך לחזור אחורה (אינני אחראי לנזק שנגרם לאתר שלך במידה ומשהו לא יסתדר, הכל על אחריותך בלבד)

תבטל את כל התוספים המותקנים ועדיף שתעביר לתבנית ברירת המחדל (אם אין לך גישה לעשות את זה דרך ממשק הניהול אז תשנה את השם של התיקיות)

תוריד מפה (אנגלית) או מפה (עברית) את הקבצים של וורדפרס (בהתאם לשפת הממשק של מערכת הניהול של וורדפרס שלך)

תמחק מהשרת שלך את התיקיות wp-includes ו- wp-admin בלבד (שים לב לא למחוק בטעות את התיקיה wp-content ו/או הקובץ wp-config.php!)

תחלץ את הקבצים שהורדת איפשהו במחשב ותעלה אותם לשרת שלך. דרוס את כל הקבצים הישנים.

תכנס לממשק הניהול, אתה תתבקש לשדרג את מבנה מסד הנתונים - תאשר

עכשיו אמור להיות לך גירסה עדכנית של וורדפרס. תעדכן את כל התוספים והתבניות ותפעיל בחזרה מה שצריך.

פורסם
  • מחבר

תודה. אני אנסה את זה מחר.

אני עדיין אשמח למדריכים שמלמדים על מבנה המערכת ויצירה של תבניות חדשות

פורסם

אתה יכול למצוא הכל על WP אצלם באתר

https://codex.wordpress.org/Main_Page

החל מהסבר כללי ועד למבנה העמודים, תבניות, היררכיה ועוד.

חפש גם ביוטיוב מדריכים ספציפיים, למשל יצירת תבניות חדשות:

פורסם
  • מחבר

תבטל את כל התוספים המותקנים ועדיף שתעביר לתבנית ברירת המחדל (אם אין לך גישה לעשות את זה דרך ממשק הניהול אז תשנה את השם של התיקיות)

אין לי גישה דרך הממשק ניהול- אילו תיקיות אני צריך לשנות?

פורסם

תשנה את השם של התיקיה plugins (נמצאת בתיקיה wp-content)

פורסם
  • מחבר

והתבנית?

פורסם

Wp-content/themes

תעביר משם את התיקיות של התבניות למקום בטוח.

כשתעלה. את הקבצים החדשים של וורדפרס זה ישים לך שם כמה תבניות ברירת מחדל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים