עבור לתוכן

עזרה | מפרט מדור 5 4.7K לעומת מפרט מדור 6 5.1K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה החודש לקנות מחשב חדש, בניתי מפרט בחודש שעבר ועד היום ביצעתי בו הרבה שינויים ע"פ המלצות של אנשים בפורומים. אני מעוניין להגיע להחלטה סופית לפני הקניה.

המפרטים גמישים על פי הערות הבאות:

הערות: המחשב צריך להספיק ליותר מ3 שנים לגיימינג, אני סגור על כרטיס המסך, אני עד היום הסתדרתי ללא OC(לא ידוע אם אעשה בעתיד)-אין צורך לדעתי במכפלה פתוחה, מעדיף לחסוך אם זה לא פוגע בביצועים.

הנה שני מפרטים שבניתי בSTARTPC:

דור 5 של אינטל:

מעבד: 1049 ₪ - Quad Core i5 4690 3.5Ghz S1150

לוח אם: 419 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H87-D3H S1150

זכרון: 279 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston Hyper-X FURY DDR3 CL10 1600Mhz

כרטיס מסך: 1720 ₪ - * מבצע * - MSI R9 390 8G DDR5 TwinFrozr GAMING

דיסק קשיח: 360 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 120GB SATA III

באנדל (מארז + ספק): 799 ₪ - * מבצע * - Antec P280 + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE

קירור אוויר למעבד: 115 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: למזומן 4741 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 4835 ₪

דור 6 של אינטל:

מעבד: 1099 ₪ - * חדש במלאי * - Quad Core i5 6600 Skylake 3.2Ghz S1151

לוח אם: 610 ₪ - * חדש במלאי * - Gigabyte GA-H170-D3H S1151

זכרון: 329 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz

כרטיס מסך: 1720 ₪ - * מבצע * - MSI R9 390 8G DDR5 TwinFrozr GAMING

דיסק קשיח: 360 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 120GB SATA III

באנדל (מארז + ספק): 799 ₪ - * מבצע * - Antec P280 + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE

קירור אוויר למעבד: 115 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: למזומן 5032 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 5132 ₪

מחכה לתגובות :)

פורסם

אם אתה קונה מעבד מהדור החדש, חכה עוד מספר חודשים שיהיה יותר מבחר של לוחות אם, יותר זכרונות, ושיפור יציבות בכללי. (זה יוביל לירידה של עלות לזכרונות וללוחות אם)

פורסם
  • מחבר

אני החלטתי לעשות את הקניה החודש- אם כך עדיף ללכת על הדור הישן יותר?

פורסם

1. קודם כל - אתה צריך לענות על השאלון של הפורום.

2. אני מסכים שעדיף להמתין קצת עד שהמחירים של המעבדים מהדור השישי, לוחות האם בעלי תושבת 1151 וזיכרונות ה DDR4 יירדו מעט, אבל אם אי אפשר להמתין אני חושב שעדיף לקנות מחשב המבוסס על מעבד מהדור השישי ולא מהדור הרביעי מהסיבות הבאות:

א. ההפרש במחיר הוא דיי קטן (במקרה הזה מדובר על כ-300 ש"ח, שזה 6% מתוך השקעה כוללת של 5000 ש"ח, שזה לא נורא), במיוחד כאשר לוקחים בחשבון שמדובר בהשקעה שעושים פעם בכמה שנים.

ב. למרות שההפרש בביצועים הוא יחסית קטן, הוא בכל זאת קיים.

ג. מחשב מודרני אמור להחזיק מעמד היום (מבחינת כח העיבוד) הרבה יותר משנתיים או שלוש וזאת מכיוון שהשיפור בביצועים בין דורות המעבדים הוא יחסית קטן (אנשים עם מחשבים המבוססים על מעבדים מהדור השני או אפילו מהדור הראשון של מעבדי ה Core עדיין יכולים לעבוד איתם "בצורה נורמלית"). לכן עדיף להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקנות את המחשב המעודכן ביותר מבחינה טכנולוגית בכדי שה"תאימות לעתיד" תהיה כמה שיותר גדולה.

הערה: מאותה הסיבה אני מציע גם להשקיע בלוח אם איכותי.

פורסם
  • מחבר

כתבתי את השאלון בדיון אחר שפתחתי, אני יציג אותו גם פה:

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחרוג או לחסוך (לא בהרבה)

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי RPG כבדים ומשחקי 2015 ומעלה- GTA V, FAR CRY4, THE WITCHER 3 ועוד..

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD - 23 אינץ

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי ודיסק קשיח רגיל

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי , לא קריטי

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ירושלים

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מומלץ לשמור מקום לשידרוג :)

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אם אני הולך על המפרט מהדור החדש, יש הערות על החומרה(לוח אם, קירור ומארז?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים