עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד לתואר ראשון במדעי המחשב - עד 4.5K

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתחיל ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב ואני רוצה לקנות מחשב נייד בסביבות 4000-5000 ש"ח.

בינתיים אני מתלבט בעיקר בין שני מחשבים:

1. Dell Vostro 5480 - שנראה סבבה לגמרי ואני אצטרך להחליף לו את הכונן (או להוסיף SSD)

2. Lenovo Yoga 500 - שבעיקר מגניב אותי שאפשר לסובב אותו למצב כמו טאבלט ושיש לו מסך טאצ'. הנתונים שלו גם לא רעים. הוא מגיע עם טרה בייט של SSHD, לא יודע כמה יש לזה השפעה. חוץ מזה, ראיתי כל מיני תגובות על המסך שלו אבל לא הבנתי מהן יותר מדי, אם מישהו יכול 'להאיר את עיני'... (הבנתם? ;)

3. גם היוגה 3 מעניין כי הוא קצת יותר קל, אבל עם מעבד טיפה יותר חלש במחיר הנקוב.

- פתוח להצעות דומות נוספות

* מטרות המחשב?
לימודים ראשון במדעי המחשב (אינטרנט, אופיס, תכנות, סרטים וכנראה משחקים).

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?
14 אינץ'. מעדיף מאט, אבל לא אכפת לי גם לקנות מגן מסך מאט במקום

* רזולוציית המסך?
לא יודע... יש המלצות והסברים?

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?
אין. לא קריטי עם או בלי טאצ'.

* משקל רצוי?
קל (מתחת ל-2 ק"ג)

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?
לפחות 5 שעות אופיס, עדיף יותר

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?
HDMI חובה, מעדיף עם USB 3, אבל אין הכרח.

* Bluetooth?
לא רלוונטי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?
לפחות 256 ג'יגה SSD. האם יש הבדל מהותי בביצועים בין SSD ו-SSHD?

* כונן אופטי?
לא נדרש

*
האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?
רצוי, לא חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?
לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?
לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?
לא.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)
מעבד i5 או i7. זיכרון 8GB DDR3. אם יש מחשב מתאים עם Numpad זה יכול להיות מעניין, אני לא מצאתי.

תודה רבה!!!
:)

פורסם

אני עוזב משחקים בצד. אם אין לך בעיה להזמין מחשב מחול, יש לך אופציה לקבל מחשב טוב בהרבה מכל אופציה בארץ.

מחשב כמו זה - http://www.ebay.com/itm/Dell-Latitude-E7450-14-Laptop-FHD-5th-Gen-I7-16GB-512GB-SSD-FPR-3yr-warranty-/301737511690?hash=item4640f50b0a

יעלה כולל משלוח ומיסים דרך b2usa משהו כמו 4750 שח.

במחיר הזה אתה מקבל את אחד המחשב הכי איכותיים שיש בשוק עם דיסק קשיח ענק ומפרט חזק מאוד.

נכון, זה מחשב מחודש, אבל עם 3 שנים אחריות שניתן להעביר לישראל ולקבל שירות כאילו המחשב נקנה בארץ - מאחר ונותן השירות הוא דל העולמית.

מחשב דומה בארץ יעלה כמעט כפול מזה.

אם רוצים לשחק על המחשב משהו רציני זה כנראה לא אופציה המתאימה.

פורסם
  • מחבר
אני עוזב משחקים בצד. אם אין לך בעיה להזמין מחשב מחול, יש לך אופציה לקבל מחשב טוב בהרבה מכל אופציה בארץ.

מחשב כמו זה - http://www.ebay.com/itm/Dell-Latitude-E7450-14-Laptop-FHD-5th-Gen-I7-16GB-512GB-SSD-FPR-3yr-warranty-/301737511690?hash=item4640f50b0a

יעלה כולל משלוח ומיסים דרך b2usa משהו כמו 4750 שח.

במחיר הזה אתה מקבל את אחד המחשב הכי איכותיים שיש בשוק עם דיסק קשיח ענק ומפרט חזק מאוד.

נכון, זה מחשב מחודש, אבל עם 3 שנים אחריות שניתן להעביר לישראל ולקבל שירות כאילו המחשב נקנה בארץ - מאחר ונותן השירות הוא דל העולמית.

מחשב דומה בארץ יעלה כמעט כפול מזה.

אם רוצים לשחק על המחשב משהו רציני זה כנראה לא אופציה המתאימה.

האמת שזה נשמע דיל ממש טוב.. ויש לי משפחה שבדיוק נוסעת לארה"ב ואפשר להזמין דרכם אפילו.

שלחתי עכשיו למוכר שאלות בנוגע למה מצב המחשב מבחינה פיזית ואם אפשר לדעת מה הייתה הבעיה במקור (למה הוא מחודש). אני מניח שלא אבל שווה לנסות

אבל:

1. בוודאות החלקים יהיו מקוריים? אתה מכיר במקרה את החנות הספציפית?

2. כתוב אחריות 3 שנים ובהסבר כתוב עד יולי 2016.. אולי אני לא מבין נכון?

3. יכול להיות שזה נשמע טיפשי, אבל לא יכול להיות מצב שלא תהיה תמיכה בעברית, נכון? (ברור שלא יהיו אותיות על המקלדת...)

תודה רבה! באמת שאתה עוזר לי ממש :)

פורסם

1. מחשבים מחודשים מגיעים עם חלקים מקוריים של החברה, ולרוב לא מסופר לך מה הייתה הבעיה במקור.

2. אני ממש לא מכיר את החנות, אבל קניתי מחשב מחודש ב-ebay. כל עוד המחשב עם אחריות של דל ולמקור יש מספיק מוניטין טוב זה נראה לי אישית מספיק.

3. המחשב הגיע עם 3 שנים אחריות מדל במקור, אבל כנראה יושב אצל המוכר ונשארו בינתיים פחות (זה נכון ללינק שנתתי לך).

אתה יכול לחפש מוצרים דומים עם אחריות יותר ארוכה. לא חסרים דגמים מחודשים דומים לזה ב-ebay.

תמיכת תוכנה בעברית יש בכל מחשב שתקנה בעולם. זה קשור רק ל-windows ומאחר ומיקרוסופט לא מפרידים יותר בין גרסות לוקליות אתה מסודר בנושא הזה.

בנושא המקלדת אפשר להדביק מדבקות, לחרוט, להחליף מקלדת לגמרי או פשוט להקליד עיוור אם אתה יכול.

פורסם
  • מחבר

קודם כל שוב תודה

שאלה אחרונה -

אז אתמול כששלחתי את ההודעה הייתי קצת שיכור מראש השנה ושאלתי על עברית במקום מה שהתכוונתי לשאול P:

לפני כמה שנים אבא שלי קנה בלקבארי בארצות הברית, וכשהייתה בו תקלה לא היו בארץ חלקים מתאימים לדגם הספציפי הזה.

והכוונה - אני לא זוכר מה הדגם הספציפי, אבל הוא נגמר באותיות US, הגרסה שיצאה לארה"ב, ובארץ החלקים לא התאימו, למרות שהדגם עצמו אותו דגם.

עוד דוגמא, למקרה שלא הייתי ברור: הפלאפון שלי זה LG G2 D802. שלי הגיע במקור מסינגפור, וזאת האחת הגרסאות שרונלייט מביאים לארץ. לכן מתי שצריך יש להם חלקים מתאימים.

אח שלי קנה את שלו בארצות הברית, מ-verizon. זה גם G2, אבל גירסה VS980, ואין להם חלפים מתאימים.

מה שרציתי לשאול, זה האם יש מצב שזה יהיה E7450-US או משהו בסגנון, או שבהכרח החלקי חילוף שיש להם בארץ יתאימו?

ו-2. איך מעבירים אחריות

תודה רבה רבה רבה מקווה שזה פעם אחרונה שאני מציק על זה ^^

(נראה לי שאני אקנה אותו אפילו)

פורסם

הדגמים בארה"ב זהים לאלו בארץ, ובטח כאשר מדובר בדגמים העסקיים כמו במקרה הזה.

לגבי האחריות, יש לדל טופס באתר שלהם שבו אתה ממלא את פרטי הבעלים הקודם (תבקש את זה מהמוכר באיביי) ואת פרטי הבעלים החדש

תחת פרטי הבעלים החדש תוכל להכניס את הארץ כישראל וככה המחשב ישוייך אוטומטית לאחריות בארץ.

אתה אפילו לא צריך לאף אחד טלפון כדי לעשות את זה.

פורסם
  • מחבר

מגניב! תודה רבה :)

מחפש עכשיו איזה מחשב בדיוק להזמין (האמת שזה ששלחת היה הכי מדהים שמצאתי במחיר כזה, אבל אני בטוח שאמצא משהו מתאים) ואיך להביא אותו לארץ.

שנה טובה ומוצלחת!

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הי!

אז קיבלתי את הלפטופ המטורףףףףףףףףף החדש והיפה שלי!!!

קצת שרוט מלמעלה, אבל כנראה שזה הסיפור וזה לגמרי שווה את זה!

אז קודם כל תודה

הבעיה היחידה שלו - שהסוללה מחזיקה בערך שעתיים של עבודה.

אז אני מחפש פיתרון:

1. סוללה חדשה של דל עולה בערך 120$. ואני מודה שלא הבנתי בדיוק איזו צריך לקנות אם כן.

2. ראיתי שיש dell power companion שזה נשמע יעיל ממש, אבל גם 140 פאונד... למרות שהמוצר עצמו נראה כמו רעיון טוב.

מישהו מכיר אלטרנטיבה יותר זולה אולי? בטריה חלופית עם מטען חיצוני? או תחליף לא מקורי למטען הנייד של DELL? חיפשתי הרבה ולא כל כך הבנתי מה מתאים...

תודה רבה!!!

פורסם

נשמע לי מוזר.. המחשב הזה חדש מכדי שתהיה לו סוללה שמפסיקה אחרי שעתיים.

תדבר עם השירות של דל, יש בשביל זה אחריות למחשב (אם קנית אחד עם אחריות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים