עבור לתוכן

אנטנת WIFI חיצונית פיתחה בעיית "קוצר ראייה"

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם Maximus VI Impact של Asus, יש לו מודול mPCIeשעליו נמצא המתאם האלחוטי עם אנטנה חיצונית:

[ATTACH=CONFIG]9447[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]9448[/ATTACH]

בין המחשב שלי והראוטר (VVG2000 של בזק) מפרידים כחמש ומטרים ו-2 קירות קשים (אבל לא בטון) ותמיד הייתה לי קליטה של עד 75% במקרה הכי טוב. אתמול סידרתי קצת את המחשב וכהפעלתי אותו הקליטה התרסקה לגמרי. האנטנה לפעמים עדיין רואה את הרשת אבל מאוד חלש, פס אחד בסקאלת חיווי, ואחרי נסיון התחברות מאבדת את זה לגמרי עד שאני מאתחל את המחשב.

לקחתי את המחשב אל הראוטר ושם אני מקבל קליטה מלאה, 1:1 עם חיבור חוטי, למרות שיש ניתוקים מדי פעם- אבל כך זה תמיד היה. לאנטנה קרע באחד החוטים שחושף את המוליך אבל זה לא גם לא משהו חדש... אני מניח שהבעייה עם האנטנה ולא עם המודול mPCIe פרופר כי אז לא הייתה לי קליטה בשום מצב.

אבל מצד שני ההגיון אומר שמקור הבעייה אמור להיות במודול שאולי חטף איזה שוק בזמן שהתעסקתי בקרביים של המחשב ומן הסתם ניתקתי את האנטנה לפני כן.

אני רוצה לפנות לתמיכה של אסוס כי הלוח עדיין באחריות אבל אם הבעייה באנטנה והם יראו שיש קרע אז הם בטח ינפנפו אותי, אני צודק? edit: הם נפנפנו מעצם העובדה שאין אחריות בינ"ל על לוחות-אם.

יש רעיונות איך להמשיך לאבחן את הבעייה?

נערך על-ידי IlyaN

פורסם

תבדוק אם חיבורי האנטנות ללוח האם לא התנתקו.

פורסם
  • מחבר

בדקתי גם את ההברגות של האנטנה וגם את החיבור של המודול mPCIE ללוח ונראה בסדר. אם הייתי יכול הייתי מנתק ומחבר אותו מחדש just in case אבל בשביל זה אני צריך לפרק את כל הלוח אם כי בחרתי בזמנו לחזק אותו בהברגה אותו ללוח מאחור במקום למארז. kopfpatsch:

אני יושב עכשיו עכשיו ליד הראוטר והחיבור האלחוטי מושלם ותקין ב-100%. מוזר מאוד הקטע הזה.

פורסם

השאלה היא האם הכבלים שמתחברים ל-mPCI-E מחוברים כמו שצריך. החיבורים הם מאוד עדינים ולפעמים צריך זכוכית מגדלת כדי לראות את טיב החיבור.

פורסם
  • מחבר

פירקתי בסוף את הלוח אם כדי להגיע לבורג הזה שתפס את הכרטיס... בכל אופן, עושה רושם שהכל מחובר פיקס. כך נראים החיבורים:

[ATTACH=CONFIG]9481[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]9482[/ATTACH]

יש רעיון איך יכול לחזק את החיבורים האלה, שוב, just in case?

מה שעוד מוזר, מהמקום הרגיל שלי הכרטיס רשת שלי תחילה מראה את הרשת עם חיווי קליטה נורמלי של כ-75% ואז אחרי נסיון התחברות הוא מתרסק עד לרמה של ניתוק הכרטיס (איקס אדום).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים