עבור לתוכן

** נתב VDSL חדש בישראל

Featured Replies

פורסם

לרשימה המצומצמת של נתבי VDSL הזמינים בארץ, הצטרף בימים האחרונים חבר חדש - ה-ZyXEL VMG8924.

זהו דגם עוצמתי במיוחד התומך ב-Vectoring, כולל 4 יציאות LAN של 1G, כניסת WAN עצמאית (שגם פועלת ב-1G) ושתי כניסות USB 2.0.

בנוסף, נתב זה תומך ב-VOIP וכולל שתי יציאות טלפון מובנות.

מבחינה אלחוטית, הנתב תומך בתקן AC ומקוטלג כ-AC1600 (כלומר 1.3Gbp בתדר 5Ghz ו-300Mbps בתדר 2.4Ghz).

מחירו של הנתב נע סביב 650 שקל.

http://www.zyxel.com/uk/en/products_services/vmg8924_b10a.shtml?t=p

פורסם

מחירו של הנתב נע סביב 650 שקל.

נשמע מעולה, אפילו מושלם עד לחלק של המחיר.

פורסם

תודה על הידיעה.

זו חברה שהיא מוכרת בתחום הנתבים? נשמעת סינית או משהו כזה.

יש דמו או דוגמה לממשק ניהול? בעמוד שלהם באתר אין כלום בנושא.

פורסם
  • מחבר
תודה על הידיעה.

זו חברה שהיא מוכרת בתחום הנתבים? נשמעת סינית או משהו כזה.

יש דמו או דוגמה לממשק ניהול? בעמוד שלהם באתר אין כלום בנושא.

לפני כמה שבועות פרסמתי סקירה על דגם פחות מתקדם של החברה - http://www.netcheif.com/Reviews/VMG1312/VMG1312.htm

ממשק המשתמש מאוד דומה. אתה יכול להעריך אותו באמצעות מדריך המשתמש - ftp://ftp2.zyxel.com/VMG8924-B10A/user_guide/VMG8924-B10A_V2.00.pdf

פורסם
  • מחבר
נשמע מעולה, אפילו מושלם עד לחלק של המחיר.

לדעתי, בהתחשב בנתונים הטכניים, המחיר ממש סביר. העלות שלו באירופה היא 150 יורו - מאוד דומה למחיר בישראל.

פורסם

על סמך נסיון עם המודם-ראוטר הזה, שהחליף את ה 7850 הנוראי מבזק, החוויה מאכזבת לא פחות.

פורסם
  • מחבר

פרט, נמק והסבר.

פורסם
על סמך נסיון עם המודם-ראוטר הזה, שהחליף את ה 7850 הנוראי מבזק, החוויה מאכזבת לא פחות.

איזה בעיות היו לך עם ה 7850 זה הראוטר הכי יציב של בזק שיש מעולם לא עשה לי שום בעיה.

פורסם

ה 7850 אולי היה מוצלח עד שבזק החליטו לדחוף בכח את הקושחות שמאפשרות את ה Open-WiFi, שביחד עם הגדרות ה TR מרחוק חירפנו אותו סופית. מכשירים שמחוברים לרשת האלחוטית דרשו ניתוק וחיבור מחדש לאחר זמן קצר יחסית (נשארים מחוברים לרשת האלחוטית, אך לא מתבצעת תעבורת נתונים), קשיים בגישה לממשק הניהול ובעיות בגישה לאתרים כששרתי ה DNS מוגדרים באופן אוטומאטי מהספקית (יש צורך בהגדרה יזומה של כתובות, או מגוגל או openDNS) וכמובן, התופעה שמאפיינת כל ראוטר ביתי ממוצע - אתחול בשל מוות של כל הרשת אחד לכמה ימים.

בעיות היציבות לא פסחו גם על הזייקסל. לאחר שקראתי את הביקורת הנלהבת של צ'יף קפצתי לפלונטר ורכשתי לעצמי אחד.

ביומיים הראשונים הכל היה נראה בסדר, עד שלפתע המחשב הראשי, שמחובר באמצעות כבל לפורט 1 החליט שתעבורת נתונים של 10~ מביט הינה המקסימום האפשרי (למרות שכרטיס הרשת והראוטר עצמו מאשרים חיבור של 100 מביט) - ווידאתי בממשק הניהול ובהגדרות כרטיס הרשת שאין שום הגדרה שאחראית לכך. חיברתי את הכבל לאחד משלושת הפורטים הנוספים והמהירות ברשת חזרה להיות תקינה. רק כיבוי מוחלט והפעלה מחדש של הראוטר סידרו את העניין הזה, אתחול לא הועיל.

החזרתי את הכבל לפורט 1 ולאחר זמן מה הבחנתי באיבודי חבילות באופן חריג, תחילה חשבתי שזה קורה בשל בעיה בבזב"ל לאירופה/ארה"ב בלבד, עד שהחלטתי לנסות לפנגפנג את הראוטר והופתעתי לגלות אובדן חבילות בינו לבין המחשב.

הוחלף כבל רשת - לא הועיל.

חיבור לפורט 4 - איבודי חבילות בתדירות פחותה.

הוחלף לפורט 3 - הכל טוב.

פורט 2 לא נוסה.

נוסף לכך ה UPNP פועל ומושבת לסירוגין (תופעה שגם היתה עם ה 7850) - יתכן שכל אלו נובעים מבעיית קושחה או מבעיה חומרתית בראוטר.

לצ'יף - הראוטר שלי מריץ קושחה V1.00 (AAJZ.6) C1, שגם עושה רושם כעדכנית ביותר. אם קיים סיכוי שהראוטר עדיין אצלך ומריץ קושחה שונה משלי (עדיין AAJZ.3?), אשמח לדעת מה היא בבקשה.

פורסם

לא יודע לי לא היו את הבעיות שהזכרת בכל מקרה אני מחובר היום עם ה 7850 בתור מודם שמחובר לראוטר מדהים Linksys wrt 1900ac הרשת עובדת פיצוץ.

פורסם

צריך לעשות את ההבדלה. 7850 כמודם אין סיבה שלא יעבוד כמו שצריך. אני מדבר על התפקודיות המלאה שלו, גם כמודם וגם כראוטר.

פורסם

7850 אצל חבר לא מפסיק לעשות בעיות, בייחוד באלחוטי.

קליינטים לא מתחברים "סיסמה לא נכונה" או "לא ניתן להצטרף" ויש נפילות במהירויות כל הזמן שרק ריסטרטים מתקנים.

מאכזב, חרף המראה המרשים שלו על השולחן.

פורסם
  • מחבר
ה 7850 אולי היה מוצלח עד שבזק החליטו לדחוף בכח את הקושחות שמאפשרות את ה Open-WiFi, שביחד עם הגדרות ה TR מרחוק חירפנו אותו סופית. מכשירים שמחוברים לרשת האלחוטית דרשו ניתוק וחיבור מחדש לאחר זמן קצר יחסית (נשארים מחוברים לרשת האלחוטית, אך לא מתבצעת תעבורת נתונים), קשיים בגישה לממשק הניהול ובעיות בגישה לאתרים כששרתי ה DNS מוגדרים באופן אוטומאטי מהספקית (יש צורך בהגדרה יזומה של כתובות, או מגוגל או openDNS) וכמובן, התופעה שמאפיינת כל ראוטר ביתי ממוצע - אתחול בשל מוות של כל הרשת אחד לכמה ימים.

בעיות היציבות לא פסחו גם על הזייקסל. לאחר שקראתי את הביקורת הנלהבת של צ'יף קפצתי לפלונטר ורכשתי לעצמי אחד.

ביומיים הראשונים הכל היה נראה בסדר, עד שלפתע המחשב הראשי, שמחובר באמצעות כבל לפורט 1 החליט שתעבורת נתונים של 10~ מביט הינה המקסימום האפשרי (למרות שכרטיס הרשת והראוטר עצמו מאשרים חיבור של 100 מביט) - ווידאתי בממשק הניהול ובהגדרות כרטיס הרשת שאין שום הגדרה שאחראית לכך. חיברתי את הכבל לאחד משלושת הפורטים הנוספים והמהירות ברשת חזרה להיות תקינה. רק כיבוי מוחלט והפעלה מחדש של הראוטר סידרו את העניין הזה, אתחול לא הועיל.

החזרתי את הכבל לפורט 1 ולאחר זמן מה הבחנתי באיבודי חבילות באופן חריג, תחילה חשבתי שזה קורה בשל בעיה בבזב"ל לאירופה/ארה"ב בלבד, עד שהחלטתי לנסות לפנגפנג את הראוטר והופתעתי לגלות אובדן חבילות בינו לבין המחשב.

הוחלף כבל רשת - לא הועיל.

חיבור לפורט 4 - איבודי חבילות בתדירות פחותה.

הוחלף לפורט 3 - הכל טוב.

פורט 2 לא נוסה.

נוסף לכך ה UPNP פועל ומושבת לסירוגין (תופעה שגם היתה עם ה 7850) - יתכן שכל אלו נובעים מבעיית קושחה או מבעיה חומרתית בראוטר.

לצ'יף - הראוטר שלי מריץ קושחה V1.00 (AAJZ.6) C1, שגם עושה רושם כעדכנית ביותר. אם קיים סיכוי שהראוטר עדיין אצלך ומריץ קושחה שונה משלי (עדיין AAJZ.3?), אשמח לדעת מה היא בבקשה.

שלי מריץ את הקושחה הישנה. אני מציע שתי אפשרויות - או לחזור לקוחשה הקודמת או לבצע RESET מלא לנתב ולהגדיר אותו מחדש - יכול להיות שהשדרוג ונתוני הקינפוג של הגירסא הקודמת לא מסתדרים אחד עם השני.

פורסם

תודה רבה לביא, כעת אני עם הקושחה שהגיעה עם הראוטר שסקרת.

הראוטר עבר איפוס מוחלט לאחר השנמוך ; מקווה שהמצב ישתפר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים