עבור לתוכן

מחשב לצורכי גיימינג כבד עד 8K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עקרונית הסכום אמור להיות בין 6,500-7,500. כתבתי 8,000 כי זה כן סכום שאני יכול להגיע אליו, אבל יהיה קשה הרבה יותר.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בואו נגיד שתשמרו על סביבות ה־7,000, ועל כן החריגה היא 1000.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים בעיקר

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב – GTA V, TW 3, BAK. נתעלם מהעובדה שBAK שבור כרגע, אני מתכוון לשחק במחשב הזה עם במרבית המשחקים שעתידים לצאת, ביניהם Fallout 4, Dishonored 2, Hitman, Just Cause 3 וכיוצא בזה.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): הרזולוציה היא 1920X1080, עם המסך בו אני משתמש גם כעת העונה לדגם להלן:

http://www.engadget.com/products/dell/ultrasharp/u2312hm/

בסך הכול אני יודע שמדובר במסך טוב, אבל אם אתם סוברים שיש לשדרג אותו אני רוצה שתציעו לי מסך בסביבות 1000-2000 שקלים מחוץ לתקציב הנתון.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מן הסתם אם אני מוכן להשקיע את התקציב הזה אז אני מכוון להגדרות הגבוהות ביותר. יש לי את הבסיס בחומרה כך שאני יודע בערך לאן אני מכוון גם מבחינת רכיבים, אני פשוט צריך חוות דעת של מומחים ממני.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: לא כעת. יש לי ציוד היקפי זול שאני משתמש בו, לא מכוון למשהו משודרג ומפואר כשזה נוגע לציוד היקפי (מלבד המסך והאזניות, שכן הם שני המכשירים המוגדרים כציוד היקפי שאני משקיע בהם הכי הרבה).

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? למען האמת, העניין הוא שיש לי מפרט סביר כעת, ויש כמה דברים שאני רוצה לשמור אתו כדי לחסוך בכסף, ביניהם המארז וספק הכוח (620W) עכשיו אני רוצה שתשקלו אם אחד ספק הכוח מספיק, ושתיים אם החברה תרכיב לי את המחשב על אף שלא רכשתי מהם את שני הרכיבים להלן. כמו כן יש לי לוח אם H77M-D3H וזיכרון 8GB שאני לא זוכר את דגמו, אז תגידו לי אם בכל זאת כדאי לשמור אחד מהם ולחסוך בכסף. אה, כן, יש לי גם צורב שאני אמשיך אתו.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא כ"כ משנה, מפני שאני משתמש באזניות איכותיות שדי אוטמות קול.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? למעבד לא ממש – בכל זאת, גיימינג. לכרטיס מסך דווקא כן, אבל משהו קל-בינוני. אני בספק אם אחרוג למשהו כבד, מדובר במערך יקר.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? את מערכת ההפעלה והתכנות למיניהן אני פורץ. בנוגע להרכבה בחנות – אין ספק שזה שירות שאני צריך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה לחנות ספציפית ואזור המגורים לא כ"כ משנה, אני יכול להגיע בערך לכל מקום וגם אם יש אפשרות להזמין זה עוד יותר טוב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אני לא כ"כ בטוח. בינתיים זה לא רלוונטי, אשמח אם תציעו לי מפרט כעת ואני כבר אראה איך אני מתקדם עם הרכישה.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא ממש

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? זה לא משהו שאני מתכוון לשדרג בשנים הקרובות, זה בטוח

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

בניתי את המחשב הזה:

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Dominator Platinum 2x8GB DDR3 1600Mhz CL9 Kit 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX980 Ti 6GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial BX100 CT250BX100SSD1 250GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 7810 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

מה שלא קיים בו זה כונן אופטי (צורב), שאני מעדיף להישאר עם הנוכחי (אם אתם רוצים אתם יכולים לבקש דגם)

ספק כוח 620W, לא זוכר דגם מדויק. אם תצטרכו, אוכל לבדוק לעומק.

מארז, יש לי מארז איכותי ביותר

קירור למעבד, אני חושב שלא תהיה בעיה אם אשאר עם הנוכחי. אם אתם צריכים, בקשו דגם.

בקשר לזיכרון וללוח האם: במעלה הנושא אני ציינתי את הדגמים שלהם, אז אני אחזור ואשאל: כדאי לשמור אחד מהם?

ועוד שאלה: אם אני אשאיר את כל החלקים הללו אתם חושבים שירכיבו לי את המחשב?

וכן: כל הרכיבים הללו קיימים 3 שנים. הם קצת עם אבק ומן הסתם שאורח החיים שלהם התקצר. אתם חושבים שזה לא בטוח להעביר אותם למחשב החדש?

אם הרכיבים הללו לא יעברו למפרט החדש, יש לקחת בחשבון שאצטרך לוותר על SSD או לשנמך את כרטיס המסך

תודה לעוזרים :)

פורסם

טעות.

נערך על-ידי Second Edition

פורסם

חסר המון מידע שלא מאפשר ממש לבנות מפרט. מה הדגם של הספק והמארז והגוף קירור.

את הזיכרון עדיף להשאיר מהמחשב הקודם. מעדיף להציע לך מחנות זולה יותר שנמצאת בתל-אביב.

הנה מפרט שנבנה בהסתמך שהמארז,ספק, והגוף קירור תואמים.

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=32092

פורסם

זה עם מכפלה פתוחה ?.

בתקציב הנ"ל, לא עדיף עם מכפלה פתוחה ?. (שהוא יוכל בעתיד להמהיר).

(ברור שצריך לוח אם שייתן להמהיר)

נערך על-ידי Second Edition

פורסם

אני גם מתכוון לקנות מחשב באותו תקציב. וגם לי אין צורך בספק חדש (וקורא דיסקים).

אחרי הרבה זמן שישבתי על העניין הגעתי לכמה מסקנות מרכזיות בנוגע לרכישה:

1. מומלץ ללכת על skylake. ההבדל במחיר (באיזור ה 500 שקל) ביחס לפלטפורמה של מעבדי 4000 לא מצדיק קנייה של פלטפורמה קודמת.

ההבדל הוא בזכרונות, מעבד ולוח. המעבד לא שונה משמעותית לכאן או לכאן מבחינת משחקים, לוח עדיף חדש, זכרונות עדיף חדשים.

2. אין צורך בכרטיס 980 בשביל FHD.

3. אין צורך ב i7 בשביל משחקים. בדקתי את העניין וההבדל ב FPS קטן בין 6600k ל 6700K. לעומת זאת ההבדל במחיר קרוב לחצי.

4. אפשרי בתקציב הזה לקנות ssd גדול של 500GB/1TB אם אתה מעוניין.

עכשיו המפרט שאני מתכוון לקנות

_____________________________________________________________________________________________________________________

מעבד:

[..] INTEL 6600K: SKYLAKE, CORE I5, S1151, 3.5GHz - BOX WITHOUT FAN ₪1252

לוח אם:

[..] GIGABYTE "1151" GA-Z170X-GAMING 3 ₪891

כרטיס מסך:

[..] MSI NVIDIA GTX 970 4GD5T OC - ARMOR 2X COOLING - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1715

מארז:

[..] NZXT PHANTOM 630 GUNMETAL ₪956

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D15 ₪390

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG SSD 850 EVO 500GB SATA3 5Y - לרוכשי מחשב חדש ! ₪921

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,000 - חינם. ₪0

זכרון:

[..] KINGSTON HYPER-X FURY 16GB (8GBX2) DDR4 2133MHz CL14 ₪602

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6727

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

_____________________________________________________________________________________________________________________

כמה מילים לגבי המפרט:

1. יש פה אפשרות להוזיל מחירים במארז ובקירור למעבד. נתון להחלטתך.

הקירור למעבד הוא הטוב ביותר ולא עולה על הזכרונות/כרטיס מסך. שמתי את זה כי אני אוהב איכות, רוצה לשמור על הרכיבים, ורוצה לאפשר OC על מנת להאריך את הרלוונטיות של המעבד למשחקים בעתיד. המארז זאת העדפה אישית וגם תוצאה של בדיקה מעמיקה. תבדוק ב youtube.

2. בקשר לSSD אתה יכול להגדיל אותו ל 1TB, או להקטין ולקנות HDD. תלוי בהעדפה שלך. היתרונות והחסרונות ברורים.

3. לא מומלץ לדעתי לחסוך בלוח ולקחת קטן/זול (כמו שמציעים משתמשים בפורום). גודל הלוח, חיבורים, איכות.

זהו, אם עניינתי אותך אז תעשה את השינויים שמתאימים לך ותראה לי

עריכה: ולגבי הקירור למעבד שלך מהמחשב הישן, אם תעביר למחשב החדש אז תצטרך לשים נוזל תרמי חדש. בנוסף יש את העניין של התאמה של החלקים אבל זה ברור.

נערך על-ידי oOtalOo

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים