עבור לתוכן

יקר אבל פורץ דרך: כל מה שאתם צריכים לדעת על ה-Radeon R9 Nano

Featured Replies

פורסם

לא בטוח שזו הכוונה הישירה שלהם. הם פשוט רוצים לקבל סיקורים טובים למוצר שמסתמן כבעייתי ביותר בלשון המעטה.

כל השאר זה אולי "בונוס" של פרסום רע. הרי הם יודעים שהכרטיס לא יעמוד בציפיות שהם יוצרים ולא יעמוד במבחן המציאות של סיקור אובייקטיבי.

נראה שבמניעת הדוגמאות מאתרים הם קודם מעצבנים אותם וגורמים להם לכתוב כתבות נגד מה שיוצר חשיפה (שלילית) רבה. בהמשך כשאותם אתרים ישיגו (והם בטוח ישיגו) כרטיס לסיקור, כל דבר רע או לא אוהד שהם יתכתבו יצבע מיד כלא אובייקטיבי וייזרק לפח בגלל ההתקפה הראשונה שלהם.

הציפיות שלי מננו הן אפס נכון לעכשיו- זה כרטיס לאספנים, שמיועד אולי ל 2% מאוכלוסיית הגיימרים שגם ככה מהווה אולי 10% מכלל תעשיית המחשבים. הוא עומד בפני עצמו, מול עצמו כמו וככזה הוא לא צריך להעסיק את הרוב המוחלט של האנשים.

• תגובות 43
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התרשמות ראשונה שלי מהסיקורים שיצאו כרגע -

זה כרטיס שמתאים למי שמוכן להתפשר כמעט בכל פרמטר אפשרי ובנוסף מוכן לשלם ממש הרבה יותר עבור זה.

בטוח ישנם כמה בודדים שמתאימים לפרופיל ואולי יצליחו לשים ידם על הקטנטן הזה.

ביחס למה שהוא יכל להיות - כישלון מוחלט וטוטלי.

פורסם

לא יודע איזה מן אנשים מוכנים לשלם כלכך הרבה בשביל מיני ITX לגיימינג

אם אין לך בעיה של מקום- תתפרע בגודל ותרוויח מחיר ביצועים

אם אתה נייד- תקנה כבר נייד, אמנם תקבל פחות ביצועים, גם ביחס לגרסאות המיני, אבל תקבל ניידות גבוהה.

פורסם

אני לא יודע מה יותר עצוב.

המחיר של ה-Nano, או המבקרים הצבועים שנותנים לו ציון גבוה.

"המטרה היא ה-GTX 970 Mini" - הם ממש באותו המחיר.

פורסם

אכן עצוב.

אם מציבים אותו מול ITX970 במארז קטן אז הוא יקר פי שניים ומרעיש הרבה יותר וצורך יותר חשמל (שלמארזים קטנים מאוד זה כן שיקול) ומתחמם מאוד מה שמוריד את הביצועים ל %10-20 מעל 970 בלבד.

אבל AMD בחרה להשוות ביניהם ב 4K (שזה חסר היגיון כי אין לו HDMI2 לאותה מערכת קטנה שתשב בסלון) ומאחר והוא ברמת ביצועים של 980 מקוסטם הרי כבר ידוע שזו טריטוריה לא רלוונטית עבורו.

אז מה הם בעצם הם עשו? לקחו FURY-X, החליפו קירור המים במאוורר, שמרו על מחיר זהה ובתמורה נתנו ביצועים נמוכים ב10-15%. גאונות לשמה.

פורסם

ביקורות...

שורה תחתונה: ביצועים טובים (כרטיס ה ITX החזק ביותר בשוק), צריכה של 200W בערך (ולא 175W כמו ש AMD אמרו) ורעש תחת LOAD וחסר HDMI 2.

http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-radeon-r9-nano-review,1.html

חבל שחסר את הביקורת הכי חשובה כי AMD מפגרים ולא שלחו כרטיס ל TPU.

פורסם

מעניין.

אני בהחלט רואה איך חבורה של משתמשים תתחיל להרכיב MINI ITX רק בשביל שתהיה להם סיבה לקנות אותו.

לפעמים מוצר עונה לנישה מסויימת, ולפעמים הוא זה שיוצר אותה.

פורסם

עדכנתי את ההודעה הקודמת כי אחד מהסרטונים היה של PREVIEW במקום הביקורת עצמה.

שוק ה SFF קיים וגדל כל שנה, AMD לא יצרו נישה, הם ספקו את המוצר הכי טוב בקטגוריה. הבעיה היא שהמחיר רחוק מלהיות סביר.

הינה 2 פורומים דיי חיים על מחשבים קטנים:

http://www.overclock.net/f/50/small-form-factor-systems

http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=102

מה שמעניין זה ש AMD בחרו לא לשלוח ל HARDOCP כרטיס למרות שיש להם קהילה מכובדת של מחשבים קטנים.

פורסם

I find this card insultive

go to your room and think about whay you have done

פורסם

לא נראה אמין המבחן של guru, במיוחד במבחן שהם עשו לאחר o.c, נראה כאילו תוספת o.c כל כך קטנה, מקפיצה אותו כל כך גבוהה - לא מאמין לזה

פורסם

אין פה מה להאמין, אם הכרטיס שומר על התדר של ה FURY X הביצועים יהיו בערך אותו הדבר, כניראה ש GCN 1.2 רגיש מאוד לשינויי תדר (גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת צריכת הספק).

לכל השאר, התגובות שלכם עלובות...רק 10-20% מה GTX970 זה שווה ערך ל GTX980 ברוב המקרים, הצריכה הגבוהה יותר מתאימה לביצועים. ההשוואה ל 970 ITX נכונה כי בסופו של דבר מי שקונה כרטיס ITX אין לו אפשרות אחרת.

תעשו טובה ולפחות תנסו להיות פחות שקופים או תודו שאתם פשוט NVIDIA FANBOYS ולא מעניין אותכם שהכרטיס הזה הוא פלא טכנולוגי קטנטן ש NVIDIA לא יכולים כרגע להתחרות בו.

התגובות החיוביות מגיעות מאנשים שמעריכים את הטכנולוגיה שדרושה בשביל ליצר את הכרטיס הזה, כולם מתיחסים לרעש (שמגיע מסלילים וקיים גם ב GTX970) וכולם מתיחסים למחיר ההזוי.

אחרי כל זה אני נשאר בעמדתי הקודמת, היו צריכים לבטל את ה FURY, להשתמש בליבות שלו ל NANO ולהוריד את המחיר ב 100$ שיהיה קרוב ל GTX980. במצב כרגע הכרטיס רק למשוגעים לדבר וכמו שאמרו ב PCPER כנראה שהסטוק כל כך קטן ש AMD ימכרו למשוגעים האלה את כל הסטוק שלהם בכל מקרה.

פורסם
אין פה מה להאמין, אם הכרטיס שומר על התדר של ה FURY X הביצועים יהיו בערך אותו הדבר, כניראה ש GCN 1.2 רגיש מאוד לשינויי תדר (גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת צריכת הספק).

לכל השאר, התגובות שלכם עלובות...רק 10-20% מה GTX970 זה שווה ערך ל GTX980 ברוב המקרים, הצריכה הגבוהה יותר מתאימה לביצועים. ההשוואה ל 970 ITX נכונה כי בסופו של דבר מי שקונה כרטיס ITX אין לו אפשרות אחרת.

תעשו טובה ולפחות תנסו להיות פחות שקופים או תודו שאתם פשוט NVIDIA FANBOYS ולא מעניין אותכם שהכרטיס הזה הוא פלא טכנולוגי קטנטן ש NVIDIA לא יכולים כרגע להתחרות בו.

התגובות החיוביות מגיעות מאנשים שמעריכים את הטכנולוגיה שדרושה בשביל ליצר את הכרטיס הזה, כולם מתיחסים לרעש (שמגיע מסלילים וקיים גם ב GTX970) וכולם מתיחסים למחיר ההזוי.

אחרי כל זה אני נשאר בעמדתי הקודמת, היו צריכים לבטל את ה FURY, להשתמש בליבות שלו ל NANO ולהוריד את המחיר ב 100$ שיהיה קרוב ל GTX980. במצב כרגע הכרטיס רק למשוגעים לדבר וכמו שאמרו ב PCPER כנראה שהסטוק כל כך קטן ש AMD ימכרו למשוגעים האלה את כל הסטוק שלהם בכל מקרה.

אני לא פאנבוי של שום חברה, אני פאנבוי של מה שראוי לכסף שלי יותר.

ויש אנשים עם mini-ITX כמו Node 304 שתומך בכרטיסים ענקיים כמו 390 STRIX.

המחיר שלו היה צריך להיות הרבה יותר תחרותי במיוחד עם הרעשים האלו (library quite):

גימיק מאוד חסר משמעות לדעתי.

ואני חוזר במה שאמרתי, ה-390 הוא היחיד מהחדשים של AMD ששווה קנייה.

פורסם

הכרטיס הזה אדיר במה שהוא מנסה להשיג וזה לגמרי לא שולל את העובדה שהוא הכרטיס הכי מיותר שיצא בסדרת FURY.

אין לו מתחרים וגם לא יהיו בזמן הקרוב. זה לא עומד בסתירה לכך שהוא לא כדאי בעליל ואני לא רואה שום סיטואציה שאני ממליץ עליו למישהו.

זה פלא הנדסי המיישם עליונות טכנולוגית- אבן דרך של חזון ראוי. בו בזמן זה פיספוס שאין כדוגמתו, כרטיס שחותך פינות קריטיות ומחטיא את המטרה (המאוד אזוטרית) של עצמו (רעש, ללא HDMI2).

זה הכרטיס הכי WOW וגם הכי מיותר ומאכזב ולא הגיוני ש AMD יכלו להציג, במיוחד במצב הנוכחי שלהם.

מישמיש מהמם של הכל מהכל שבסוף נשאר בלי כלום ומפסיד מכל הכיוונים.

חברת בוטיק שמייצרת כרטיסי בוטיק לשוק בוטיק. אם לשם הם מכוונים נראה שהם בדרך הנכונה.

הבעיה היא שכולנו נפסיד מזה והרבה.

פורסם

המאוורר הוא באמת library quite כמו ש AMD אמרו, הרעש כולו מרכיבים אלקטרוניים וניתן לסדר את זה. כמו שאמרתי הרעש הזה קיים גם ב GTX 970, דרך אגב אם תבדקו תראו שה 970 ITX שיצאו עשו הרבה בעיות, ל GB היה הרבה DOA והתחממות יתר, ל Inno3D היה בעיות התחממות קשות ול ASUS גם היו יותר החזרות מבדרך כלל. הכרטיס של GALAX/KFA2 נראה בסדר אבל הוא לא שקט במיוחד ואין עליו מספיק בקורות בשביל לדעת אם יש בעיה או לא. ההנדסה של הכרטיסים האלה מאוד מאתגרת, שתי החברות עוד רחוקות מלהוציא מוצר הולם אבל ה NANO יתאים ל early adopters שבדרך כלל לא מפריע להם לשלם הרבה כסף.

בקשר למארזי ITX שאפשר להכניס אליהם כרטיס מסך גדול, מדובר במארזים של 17 ליטר ויותר (המארז שהזכרת הוא 19 ליטר) או מארזים עם הרבה פשרות (קירור למעבד/אחסון). כרטיס כזה מאפשר לתכנן מארז של 10-12 ליטר (ואפילו פחות) שהפשרה היחידה היא הגודל של הכרטיס מסך (וה NANO מכיח שאנחנו קרובים מאוד ליום שהפשרה הזו תהיה חסרת משמעות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים