עבור לתוכן

המלצה לגבי מסך 24 FULL HD לעריכת וידאו\גרפיקה

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברצוני לקנות מסך נוסף לעמדת העריכה שיש לי בבית, בגודל 24 אינץ', ברזולוציית FULL HD 1080P. מדובר בעמדת עבודה ביתית, חצי מקצועית, שבה אני יוצר סרטונים אמנותיים שמיועדים לנגינה באינטרנט או להקרנה בחללים שונים. המסך אמור לשמש למסך מוניטור בתוכנות עריכת תמונה ווידאו אדובי (כלומר, לתת אינדיקציה מהימנה יחסית של התמונה בזמן העבודה עליו) וכמובן הרחבה של הדסקטופ. כרטיס המסך הקיים במחשב שלי - GTX 760 - והחיבור המועדף הוא HDMI. המסך לא מיועד לשמש למשחקי מחשב או לצפייה בסרטים, ואין לי צורך ברמקולים מובנים ובחיבורים אחרים (USB).

התחלתי מתקציב של כ1000 ש"ח, וכבר אחרי בדיקה ראשונית השלמתי עם זה שאצטרך לחרוג בכמה מאות שקלים צפונה. בכל מקרה לא יכול להרשות לעצמי לעבור את ה1500.

שני המסכים שאני בוחן כרגע הם -

Samsung S24C650PL במחיר של 1100 ש"ח, או Dell S2440L במחיר של 1450 ש"ח.

אודה לדעתכם בנוגע להתלבטות הזו, וכן לקישורים למסכים נוספים שיכולים להיות רלוונטיים. שמתי לב שיש מסך נוסף - Dell E2414, שעולה כ800 ש"ח - המחיר מאוד אטרקטיבי, השאלה אם הוא יכול להתאים לעבודה שאני צריך לעשות.

עניינים נוספים:

- מעולם לא ביצעתי כיול צבע במסך מחשב. האם במסכים ברמה הזו שווה להשקיע בתהליך של כיול?

- אני מעדיף לקנות את המסך באופן מיידי, אך היות ואני יוצא לחופשה של כמה שבועות בקרוב אני יכול לדחות את הקנייה לתחילת חודש אוקטובר. ככה שאם יש משהו חדש שיכנס לשוק, או שצפויה ירידת מחירים דרסטית עד לתאריך זה, אשמח לדעת על כך ולהתחשב בזה.

תודה רבה מראש, וסוף שבוע נעים

דור

פורסם

שלום דור.

מכיוון שהקניה יכולה להדחות בכ חודש וחצי, אני הייתי מציע לך לחכות. אני כרגע לא מעודכן לגבי איזה מסכים אמורים לצאת בחו"ל, אבל בדרך כלל, ככל שהזמן רץ, כך אפשר לצפות לשינוי מחירים ואולי מוצרים חדשים. עדיף שתתחיל את הבירור של המוצרים כשבועיים לפני מועד הקנייה.

האם יש לך אפשרות להזמין מחו"ל?

מה שאתה מחפש זה מסך 8bit או לפחות 6bit+2 איכותי, ותוכל להשתמש בפרופיליי icc מהאתר של http://www.tftcentral.co.uk/ כדי לבצע כיול שבוצע על ידי צוות האתר עצמו, אך תקרא את הביקורות של המסך עצמו, אם ביקורת קיימת, לפני שאתה מבצע כיול. זה הפתרון הזול והזמין ביותר.

פתרונות אחרים הם חיפוש בגוגל לגבי אנשים "מתלהבים", שעושים כיול בעצמם ועוד כמה שידרוגים למסכים שלהם (שהם בדרך כלל מסכים פופולריים), ושהם מציעים את הפרופיל לאחרים.

נכון לעכשיו, מסך שאני הייתי מציע לך לחשוב עליו, הוא מסך קוריאני (זאת אומרת- מסך מאוד זול, שלא נופל הרבה ממסכים אחרים שעולים פי 2, אך יכולים להיות בעיות פה ושם), 27 אינץ', QHD (אך תמיד תוכל לשנות לFHD. הQHD יספק לך שטח עבודה ועוד), 8bit.

אני מאמין שיש פה משתמש בפורום שמוכר את המסכים שלו, שהם קוריאניים, ואולי תוכל לקנות בזול יותר, ורק בגלל שזאת תהיה קניית יד שנייה.

לגבי החיבור, בדרך כלל יש למסכים האלה כניסת DVI בלבד. תוכל להשתמש בכבל מתאם בין DVI לHDMI. האיכות תצוגה נשארת אותו הדבר.

המחיר של מסך כזה, יד ראשונה, צריכה להיות בסביבות ה1500-2000, כולל מיסים ומשלוח, וכנראה יישאר לך עודף. מסך כזה בארץ נמכר ב3000 שקל.

יד שנייה.. הייתי אומר 1300 ומטה. תלוי בתקופת השימוש ונזקי שימוש למיניהם.

פורסם
  • מחבר

אהלן מאיר, תודה על תשובתך.

קודם כל אין לי בכלל צורך במסך 27", זה הולך להיות מסך שני (מוניטור) ולכן אוכל להסתפק ב24 אינץ'.

-האתר שצירפת מאוד עוזר. השתמשתי בו במצב selector והכנסתי את הצרכים שלי. הוא המליץ לי דווקא על שני מסכים של דל: P2414H ו U2414H. שניהם סבבה מבחינת התקציב שלי, רק לאחד מהם יש כניסת HDMI אך הבנתי ממך שזה לא משנה. אם כך, איזה מביניהם עדיף לקנות?

בעניין הקוריאני - יש לי מישהו בארה"ב שאני יכול להזמין אליו מסכים, אך גם לאחר שבדקתי את הדיונים בפורום בעניין הזה לא ברור לי איך זה יגיע לארץ ואיך זה יעבוד מבחינת מס. אין לי בעיה לקנות מסך יד שנייה במחיר שציינת, אם הוא מומלץ ואני יכול לבדוק אותו מול פרופילי הצבע באתר. בכל מקרה אני לא צריך 27 אינץ', והשאלה היא אם יש הבדל במחיר \ איכות מול מסכי הדל שבדקתי.

תודה!

דור

- - - תגובה אוחדה: - - -

בנוסף, לפי מה שהבנתי, בגלל שאני מחפש מסך HDMI שהוא מתחת ל25 אינץ' יחול עליו מס של מסך רגיל ולא של טלוויזיה, במקרה של הזמנה מאיביי לארץ.

פורסם

לי יש Dell S2440L, אני מאוד מרוצה ממנו, לא יודע אם הוא מתאים לצרכים שלך(גרפיקה\וידיאו) כי אני לא עוסק בזה.

פורסם

DELL p2414 יכול להיות פתרון טוב עבורך(שים לב יש לו כניסת DVI ואין לו HDMI ,זה דיל ברייקר לחלק מהאנשים),אני משתמש בו בעריכות וידאו,לא כמוניטור לצבעים אבל לאחר כיול (עם SPYDER4+תוכנת כיול חינמית DISPCALGUI)הוא מציג צבעים די טובים לצד מוניטור חצי מקצועי DELL P2715Q שיושב לידו,יש סטיות אבל לא נוראיות ובמסגרת התקציב זה המיטב שאתה יכול לקבל.

כיול מסך במידה ואתה מייצא רק לWEB כלומר הוידאו יוצג על מסכי מחשב ולא בטלוויזיה(כי לטלוויזיה אתה תצטרך מוניטור מקצועי וכרטיס מסך חיצוני יקר) אז כיול מסך עם SPYDER4 יעזור,זה לוקח זמן ללמוד את תהליך הכיול ובהתחלה היו לי נסיונות נוראיים אבל אחרי קריאת טאטוריאלים ביוטוב זה נהיה הרבה יותר פשוט

פורסם
  • מחבר
DELL p2414 יכול להיות פתרון טוב עבורך(שים לב יש לו כניסת DVI ואין לו HDMI ,זה דיל ברייקר לחלק מהאנשים),אני משתמש בו בעריכות וידאו,לא כמוניטור לצבעים אבל לאחר כיול (עם SPYDER4+תוכנת כיול חינמית DISPCALGUI)הוא מציג צבעים די טובים לצד מוניטור חצי מקצועי DELL P2715Q שיושב לידו,יש סטיות אבל לא נוראיות ובמסגרת התקציב זה המיטב שאתה יכול לקבל.

כיול מסך במידה ואתה מייצא רק לWEB כלומר הוידאו יוצג על מסכי מחשב ולא בטלוויזיה(כי לטלוויזיה אתה תצטרך מוניטור מקצועי וכרטיס מסך חיצוני יקר) אז כיול מסך עם SPYDER4 יעזור,זה לוקח זמן ללמוד את תהליך הכיול ובהתחלה היו לי נסיונות נוראיים אבל אחרי קריאת טאטוריאלים ביוטוב זה נהיה הרבה יותר פשוט

תודה רבה! אני לא מייצא לטלוויזיה, וסקרן ללמוד על תהליך של כיול ככה שזה נראה לי הכיוון שאני אלך עליו.

שאלה אחרונה, לגבי עניין הDVI \ HDMI - אשמח להבין למה זה יכול להיות דיל ברייקר. עד כמה שאני מבין מדובר באותה רזולוציה (1920X1080). מעבר ליציאת HDMI שאני משתמש בה כרגע, יש לי שתי יציאות פנויות מכרטיס המסך: DVI ו-HDMI. בעיקרון לא איכפת לי באיזה מהן להשתמש, ויש לי גם מתאם שיכול להעביר DVI לHDMI, השאלה היא מה זה משנה?

פורסם

תשובה קצרה:זה לא באמת משנה,ברזולוציה 1080P זה אותו דבר

תשובה ארוכהיותר: יש אנשים שרוצים לחסוך כמה שקלים על כבל אחר או מתאם HDMI לDVI,ומסך בלי כניסת HDMI מרתיע אותם,זה הכול...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים