עבור לתוכן

קבצים פגומים עם OC

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
OC עושים צעד צעד, בזהירות ותחת שליטה.

עם יכולת לבדוק בכל שלב האם הוא יציב.

הדבר הכי לא מומלץ לOC זה לעשות לכמה רכיבים בו זמנית, ועוד אוטומטית....

מה שכן, הגעת למקום הנכון, וגם גייסת את תשומת ליבם של כמה אוברקלוקרים מנוסים.

אז אם אתה רוצה לבטל את כל הOC בלוח, ולהתחיל לעשות OC בדרך הנכונה, זה המקום והזמן.

ממש שמחת אותי עכשיו. אני די מפחד להתעסק בOC לבד עם מדריכים בלבד, הייתי רוצה שמישהו שמבין בנושא ילווה אותי בזמן העשייה דרך סקייפ או דרך הפורום.

דבר נוסף, גיליתי שאחד מהזכרונות פגום וכנראה שהוא גורם לכל הבעיות.

פורסם

אתה בטוח לגבי הזיכרון הפגום?

איך בדקת בדיוק?

לגבי OC זה לא אמור להיות מסובך בכלל.

אני אשאיר את הפרטים המדוייקים לאחרים כי אין לי נסיון של ממש עם OC על פלטפורמות חדשות מאז הX58.

בעיקרון מעלים למעבד תדר כך או אחרת, קובעים ידנית מתח למעבד ואולי גם כמה מתחים אחרים בלוח קצת מעל הdefault שלהם בהתאם לOC שנעשה בתדר, את כל השאר משאירים אוטומטית.

אולי יש כמה הגדרות שכדאי להפעיל כמו LOADLINE CALIBRATION שאמור לעזור בייצוב OC.

אחרי ההגדרות בביוס מעלים וינדוס ומריצים בדיקת מאמץ/יציבות לראות שהטמפרטורות בסדר והOC יציב במאמץ.

אם הכל בסדר אפשר לנסות להוריד טיפה מתח כדי להפחית חום, אם הבדיקה נכשלת/קורסת מעלים טיפה מתח בנסיון לייצב, וחוזר חלילה פעם פעמיים שלוש עד שמשיגים את המתח המושלם מול התדר המבוקש.

כמובן שמלכתחילה מנסים לקלוע לתדר סביר בהתאם לדגם המעבד והקירור שלו.

כשהשגת OC טוב ויציב, אתה יכול לשמור את ההגדרות בפרופיל OC בביוס כך שתמיד תוכל לטעון אותם במקרה הצורך, והעבודה הטובה לא תלך לאיבוד.

איזה קירור יש לך למעבד?

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
אתה בטוח לגבי הזיכרון הפגום?

איך בדקת בדיוק?

לגבי OC זה לא אמור להיות מסובך בכלל.

אני אשאיר את הפרטים המדוייקים לאחרים כי אין לי נסיון של ממש עם OC על פלטפורמות חדשות מאז הX58.

בעיקרון מעלים למעבד תדר כך או אחרת, קובעים ידנית מתח למעבד ואולי גם כמה מתחים אחרים בלוח קצת מעל הdefault שלהם בהתאם לOC שנעשה בתדר, את כל השאר משאירים אוטומטית.

אולי יש כמה הגדרות שכדאי להפעיל כמו LOADLINE CALIBRATION שאמור לעזור בייצוב OC.

אחרי ההגדרות בביוס מעלים וינדוס ומריצים בדיקת מאמץ/יציבות לראות שהטמפרטורות בסדר והOC יציב במאמץ.

אם הכל בסדר אפשר לנסות להוריד טיפה מתח כדי להפחית חום, אם הבדיקה נכשלת/קורסת מעלים טיפה מתח בנסיון לייצב, וחוזר חלילה פעם פעמיים שלוש עד שמשיגים את המתח המושלם מול התדר המבוקש.

כמובן שמלכתחילה מנסים לקלוע לתדר סביר בהתאם לדגם המעבד והקירור שלו.

כשהשגת OC טוב ויציב, אתה יכול לשמור את ההגדרות בפרופיל OC בביוס כך שתמיד תוכל לטעון אותם במקרה הצורך, והעבודה הטובה לא תלך לאיבוד.

איזה קירור יש לך למעבד?

את הזכרונות בדקתי בתוכנה MEMTEST86, כל אחד בנפרד ואחד מהם התגלה מיד עם כמות ERRORS עצומה לעומת השני שנבדק במשך 3 שעות ללא ERROR אחד.

קירור למעבד יש לי נוזלי, דגם CORSAIR H55.

לגבי מה שרשמת על תהליך ביצוע הOC. ברמה התיאורטית הבנתי, אך במעשי אני עדיין אצטרך עזרה ויותר ידע.

בכל מקרה תודה רבה על זמנך ואתה באמת עוזר לי כאן =]

פורסם
  • מחבר
עם OC או בלי OC - יש ללוח עידכוני ביוס - ממליץ לעכדן אם טרם בצעת עדכון מאז הרכישה.

http://www.msi.com/support/mb/Z87-G45-GAMING.html#down-bios

אני מעדכן כל הזמן ולביוס לא יצא עדכון כבר שנה. תודה בכל זאת =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים