עבור לתוכן

מהירות כתיבה איטית ביותר בST4000DM000

Featured Replies

פורסם

לאחרונה קניתי דיסק 4TB של סיגייט. בהתחלה הכל פעם כשורה, ומילאתי כ97% אחוז ממנו בקבצים, במהירות העתקה טובה(מתוך הארדיסק חיצוני USB3)

כשאני בא למלא את החסר- הפלא ופלא, מהירות ההעתקה יורדת למשהו מגוחך מימי USB1(!!!). זה יורד עד ל10-15 מגה בשנייה. חשבתי שיש אולי בעיה בUSB3, מהיותו חיבור שנוטה לעשות בעיות, אז ניסיתי לבצע העתקה פנימית בתוך דיסק הSATA המדובר- והתוצאה היא זהה. המהירות בלתי מתקבלת על הדעת.

נתוני הSMART תקינים. מהירות הקריאה תקינה(כ125MBבשנייה עם קבצים די גדולים).

כפי שציינתי, הדיסק עבד מצוין בהתחלה, ורק עכשיו משהו "השתבש". הרעיון היחיד שיש לי, הוא שהדיסק "מתקשה" בכתיבה, כאשר רובו מלא. מה דעתכם?

פורסם

אלה מהירויות של usb2

מהירות ההרדיסק משתנה ככל שמגיעים לקצה. אם הכונן מפוצל אז זה עוד יותר מאיט.

פורסם
  • מחבר

הוא לא מפוצל. האם יש דרך לבדוק את תקינות הכתיבה, ללא מחיקת הדיסק? אני יודע שHDTUNE וDISKSENTINEL מבצעות אך ורק בדיקה שמצריכה מחיקת התכולה.

פורסם

בטבעות החיצוניות יש יודע מידע בכל סיבוב ממה שיש בטבעות הפנימיות.

מעבר לכך מורכבות המידע וסוג הפעולות גם הם משפיעות על הביצועים משמעותית.

פעולות רבות שאינן כתיבה וקריאה רציפה יהיו הרבה הרבה יותר איטיות.

אם המידע על ההרדיסק לא אחיד, הוא יבזבז הרבה זמן במעבר בין נקודות רחוקות בנסיון לכתוב קובץ רציף, ובכך מהירותו יכולה לרדת גם ל10-15MB/S בפעולה רציפה כביכול(רק שאותה פעולה אינה באמת רציפה כי אין לה רצף פיזי על הדיסק).

בנוסף לכל זה, אם יש פעולות שמתרחשות תוך כדי כל הסלט הזה, כמו תוכנת הורדות טורנט פעילה, יהיה בלאגן אחד גדול.

אני מניח שאתה לא עושה DEFRAG.

ואם כן אז לעיתים נדירות מאוד.

וגם אז רק עם הDEFRAG המובנה בוינדוס.

פורסם
  • מחבר

אמממ אני לא עושה DEFRAG, אבל בכל אופן מדובר בדיסק חדש לגמרי, למטרות גיבוי, המהירות שלו לא באמת רלוונטית(רובו כבר מולא גם ככה). מה שמדאיג אותי, זה שאולי משהו "השתבש" בו. לדעתכם זה תקין לגמרי?

פורסם

תבצע דפראג.!! לפחות פעמיים רצוף.

אולי זה יעזור קצת.

ובכל מקרה המהירות בסוף הכונן הזה יורדת ל 15 מגה בלבד.

פורסם

הMS של הראשים יורד בסוף ל15 בטבעת הפנימית ביותר.

הMB/S הוא 37.9 כמו שכתוב שם.

אבל זה בפעולה רציפה על שטח פיזי רצוף.

ההרדיסק של פותח הדיון מלא פרגמנטציה והראשים צריכים לבזבז הרבה זמן בין נקודות שונות בהן יש בורות אותן אפשר עדיין למלא.

כשהכביש מלא בורות הנסיעה מקרטעת.

בשביל זה המציאו DEFRAG.

בורת זה לא הדימוי הכי נכון מבחינה פיזית בהתאם למה שמתרחש על הפלטה, אבל זה מספיק טוב כמשל.

בכל מקרה כשבתנאים אידיאלים המהירות יכולה לרדת לפחות מ40 MB/S, אז בתנאים לא אידיאלים היא בקלות יכולה לרדת לחצי מכך ויותר.

פורסם

הכונן שלו מלא כמעט לגמרי. רק 3 אחוז פנוי וזה בסופו.

אי אפשר להוציא מים מהסלע.

במצב הזה גם דיפראג כנראה לא יסכים לרוץ אצלו.

ומי מגבה 4 טרה כשהכל בכל כמעט זמין תמיד ברשת ?

פורסם

מה, אין שימושים לגיטימים להרדיסקים גדולים?

לא הכל זמין ונוח דרך האינטרנט כמו מהרדיסק.

פורסם

אז תגבה אם אתה צריך ורוצה.

אני לא רוצה ולא צריך לגבות מה שזמין.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות. בכל אופן שאלה נוספת: איך אתם יודעים שהדיסק שלי "מלא בפרגמנטציה"? אני לא מבין בזה כלום, אז אני אתאר לכם את אופי השימוש שלי בו:

מילאתי אותו בכמה "מכות" של העתקות, על פני כמה ימים(הייתי צריך להעתיק גם מתוך USB2). לא נעשה בו שימוש ממושך. העתקתי אליו את תכולתם השלמה(פחות או יותר) של דיסקים אחרים שיש לי, שמלאתי לאורך זמן.

האם תיתכן פרגמנטציה תחת הנסיבות האלו?

פורסם

למה לשאול ? למה שננחש ?

תריץ בדיפראג של חלונות בדיקה שלו ותדע לבטח באחוזים.

פורסם

הכונן מגיב בצורה תקינה לחלוטין.

אין שום בעיה חומרתית איתו.

פורסם
תודה לכם על התגובות. בכל אופן שאלה נוספת: איך אתם יודעים שהדיסק שלי "מלא בפרגמנטציה"? אני לא מבין בזה כלום, אז אני אתאר לכם את אופי השימוש שלי בו:

מילאתי אותו בכמה "מכות" של העתקות, על פני כמה ימים(הייתי צריך להעתיק גם מתוך USB2). לא נעשה בו שימוש ממושך. העתקתי אליו את תכולתם השלמה(פחות או יותר) של דיסקים אחרים שיש לי, שמלאתי לאורך זמן.

האם תיתכן פרגמנטציה תחת הנסיבות האלו?

אני לא יודע איך בדיוק עשית זאת.

אם העתקת בפעולה אחת בלבד בו זמנית, וכולם ברציפות מבלי שמחקת כלום, אז תיאורטית לא אמורה להיות פרגמנטציה.

פורסם
ומי מגבה 4 טרה כשהכל בכל כמעט זמין תמיד ברשת ?

האמירה הזו מקוממת אותי כל פעם מחדש.

תנסה להשיג סדרות עם תרגום מובנה משנות ה-70-80-90 (מישהו אמר האיים האבודים) שיש אותם רק באתרי טורנטים שעלולים מחר בבוקר לא להיות פעילים (ראה ערך DOWNREV).

אין הכול זמין כל הזמן אחרת לא היו דיסקים גדולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים