עבור לתוכן

לאחר קניית מודם VDSL2 ולפני מעבר לאקספון, יש משהו שאני צריך לדעת?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

רכשתי מודם-נתב אלחוטי משומש בכ-150 ש"ח באיביי (Huawei HG630) ואתמול הוא הגיע. שברתי את הראש יום שלם איתו אבל בסוף הצלחתי לחבר אותו לתשתית 100 מגה של בזק. אני מקבל 86 מגה בבדיקת מהירות לשרת בארץ עם SPEEDTEST.NET.

בעקבות השרשור הזה:

http://hwzone.co.il/community/threads/566361-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%96%D7%A7

והשרשור בhometheater שאליו הוא מוביל, רציתי לשאול: יש משהו שאני צריך לעשות כדי לכסות את עצמי מבחינה משפטית לפני שאני מנייד את הצד העסקי של התשתית לחברת אקספון? אולי בדיקות מהירות מסוימות כדי להראות לבזק אם הם ישנמכו אותי ל40 מגה או ל15 מגה?

פורסם

תבקש מנציג תמיכה של בזק לבצע איתך בדיקת מהירות, תקליט את השיחה ואולי אפילו את המסך.

אם לאחר המעבר לאקספון תשונמך / יודיעו לך שהתשתית שלך תומכת רק ב-40 - קדימה לבית משפט!

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז דיברתי עם בזק, ביקשתי בדיקת מהירות לתשתית בלבד, הטכנאי חיבר אותי מרחוק ל1@1 ובדקנו מהירות, יצא ~84.

JRuufjT.png

שזה תואם למהירות שאני מקבל בדרך כלל עם הספק בSPEED TEST.

4558088999.png

אז מיד התקשרתי ל018 והתחברתי, אמרו שיקח עד יומיים אבל תוך פחות מדקותיים קיבלתי הודעת SMS מבזק והסתכלתי על המודם שלי והוא איבד את הסנכרון והסתנכרן שוב.

הנחתי שזה אומר שכבר נויידתי אז בדקתי מהירות ופתאום היא הפכה ל 60 מגה במקום 84 :(

התחברתי ל1@1 ובדקתי רק את התשתית באתר של בזק וזה באמת מה שאני מקבל.

zb8O5J9.png

עדיין שווה את המחיר שהוא פחות מחצי ממה ששילמתי, אבל מבחינת העיקרון זה מעצבן :(.

לא יודע אם יש טעם להתקשר לתמיכה של אקספון בכלל, הרי בזק מתחייבים רק ל50-100 מגה.

פורסם

זה מוכיח מעבר לכל ספק שבזק יוזמים בכוונה תקלות לספקים בשוק הסיטונאי...

יש ועוד איך טעם ללכת ולהילחם על הסיפור הזה, עם עוד נתונים על הסיפור הזה אולי תוכל להגיש ייצוגית נגד בזק

פורסם

לא נדרשת לאילו שהם הגדרות במודם לאחר הניוד? יוזר של אקספון? משהו?

פורסם
אוקיי, אז דיברתי עם בזק, ביקשתי בדיקת מהירות לתשתית בלבד, הטכנאי חיבר אותי מרחוק ל1@1 ובדקנו מהירות, יצא ~84.

JRuufjT.png

שזה תואם למהירות שאני מקבל בדרך כלל עם הספק בSPEED TEST.

4558088999.png

אז מיד התקשרתי ל018 והתחברתי, אמרו שיקח עד יומיים אבל תוך פחות מדקותיים קיבלתי הודעת SMS מבזק והסתכלתי על המודם שלי והוא איבד את הסנכרון והסתנכרן שוב.

הנחתי שזה אומר שכבר נויידתי אז בדקתי מהירות ופתאום היא הפכה ל 60 מגה במקום 84 :(

התחברתי ל1@1 ובדקתי רק את התשתית באתר של בזק וזה באמת מה שאני מקבל.

zb8O5J9.png

עדיין שווה את המחיר שהוא פחות מחצי ממה ששילמתי, אבל מבחינת העיקרון זה מעצבן :(.

לא יודע אם יש טעם להתקשר לתמיכה של אקספון בכלל, הרי בזק מתחייבים רק ל50-100 מגה.

זה רק ההתחלה המהירות תלך ותרד בזק מורידים את המהירות בשלבים בסוף אתה צפוי לקבל 40 מגה.

פורסם

האם הראוטר שלך תומך ב-vectoring?

ממה שהבנתי בזק מפעילה אותה רק עבור הלקוחות שלה, לא כולל שוק סיטונאי. אינני חושב שבזק משחקת במהירות מעבר לזה. היא יכולה לטעון שהתמיכה ב-vectoring הוא משהו מעבר לתשתית הרגילה. אז יכול להיות שזה אחד הגורמים לירידה במהירות שלך.

פורסם

תתלונן זה נשמע כאילו יש לך קייס

פורסם

ממה שהבנתי בזק מפעילה אותה רק עבור הלקוחות שלה, לא כולל שוק סיטונאי. אינני חושב שבזק משחקת במהירות מעבר לזה. היא יכולה לטעון שהתמיכה ב-vectoring הוא משהו מעבר לתשתית הרגילה. אז יכול להיות שזה אחד הגורמים לירידה במהירות שלך.

זה לא קשור ל vectoring לקוחות שהיה להם נתב שלא תומך ב vectoring כשהיו מחוברים לבזק וגלשו במהירות מסוימת אחרי המעבר לשוק הסיטונאי המהירות הורדה ירדה בצורה משמעותית.

חוץ מזה אם אתה גר קרוב למרכזית בזק או לארון הסעף השכונתי אין משמעות ל vectoring.

אתה יכול לקרוא אין סוף שירשורים בפורומים שונים על התופעה זה משהו מגמתי שבזק עושה זה הדרך שלה להתחרות בשוק הסיטונאי.

אין לה שום דרך אחרת להתחרות ולהחזיר את הלקוחות שנטשו אותה לטובת השוק הסיטונאי (מחיר זול בטח שלא) ואכן השיטה הזאת עובדת לה יש המון לקוחות שחזרו לבזק כשהסיבה העיקרית זה הירידה במהירות ההורדה.

אם מה שבזק עושה זה חוקי או לא אני לא יודע זה תלוי בחוקי הרפורמה של השוק הסיטונאי במשרד התקשורת אני מאמין שבזק מצאה איזו פרצה בחוקי הרפורמה שמאפשרות לה לעשות את מה שהיא עושה אבל בכל מקרה זה עומד להתברר בקרוב בבית המשפט כי הוגשה כבר תביעה ייצוגית נגד בזק על המהלך של הורדת מהירות ההורדה ללקוחות שעוברים לשוק הסיטונאי.

דוגמה קטנה:

http://www.hometheater.co.il/vt235887.html

עוד דוגמה לשיחה עם נציג בזק שים לב הנציג אומר לו דרך בזק תקבל 100 מגה ובשוק הסיטונאי הוא מקבל 20 מגה.

http://picosong.com/gWix/

- - - תגובה אוחדה: - - -

נערך על-ידי orenhazan

פורסם
  • מחבר
לא נדרשת לאילו שהם הגדרות במודם לאחר הניוד? יוזר של אקספון? משהו?
קיבלתי יוזר וסיסמה במייל, אבל זה רק של הספק אינטרנט שלהם, אני עדיין יכול לגלוש עם הספק שלי (אורנג') עד שאתנתק ממנו. בשביל התשתית אני לא חושב שצריך הגדרות שונות, אבל תקנו אותי אם אני טועה.

לפי HUAWEI, הראוטר אכן תומך בvectoring. איפה קראת שבזק לא מפעילה vectoring עבור השוק הסיטונאי? אני אשמח לקישור. תודה!
זה מוכיח מעבר לכל ספק שבזק יוזמים בכוונה תקלות לספקים בשוק הסיטונאי...

יש ועוד איך טעם ללכת ולהילחם על הסיפור הזה, עם עוד נתונים על הסיפור הזה אולי תוכל להגיש ייצוגית נגד בזק

זה רק ההתחלה המהירות תלך ותרד בזק מורידים את המהירות בשלבים בסוף אתה צפוי לקבל 40 מגה.
תתלונן זה נשמע כאילו יש לך קייס
לפני שאני מחליט מה לעשות, אני רוצה לראות איך ה20 מגה הללו באים לידי ביטוי בפועל. אני רוצה לגלוש במשך כמה ימים עם התשתית הזו ולהחזיר את הספקית הקודמת (אורנג') כדי לראות בתכלס' איך ההורדות, צפייה בסרטונים, יוטוב וכד'.

תודה לכל המגיבים!

פורסם
  • מחבר

תודה Sharks, אבל זה יותר מדי טכני בשבילי, ניסיתי לקרוא פעמיים ולא הבנתי אף מילה :nixweiss:.

לעומת זאת, יכול להיות שיש דרך פשוטה לשלול את העניין של הVectoring - במודם של בזק, שהוא D-Link 6850U, גם קיבלתי אותה מהירות (למעלה מ80 מגה) אם הוא לא תומך בVectoring אז זה מוכיח שVectoring לא קשור לעניין. ידוע לך אם D-Link 6850U תומך בVectoring?

פורסם
פורסם
תודה Sharks, אבל זה יותר מדי טכני בשבילי, ניסיתי לקרוא פעמיים ולא הבנתי אף מילה :nixweiss:.

לעומת זאת, יכול להיות שיש דרך פשוטה לשלול את העניין של הVectoring - במודם של בזק, שהוא D-Link 6850U, גם קיבלתי אותה מהירות (למעלה מ80 מגה) אם הוא לא תומך בVectoring אז זה מוכיח שVectoring לא קשור לעניין. ידוע לך אם D-Link 6850U תומך בVectoring?

כל הנתבים של בזק כמובן ה vdsl תומכים ב vectoring ללא יוצא מן הכלל.

לגבי כל ההסבר הטכני של אבי וויס לא הייתי סומך כל כך על זה יש שם הרבה גיבובי שטויות שאין להם אחיזה במציאות.

נערך על-ידי orenhazan

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לאחר יותר משבוע של שימוש באינטרנט אני רוצה לעדכן איך זה מרגיש לי.

השימושים שלי הם די בסיסיים, גלישה באתרים, מדי פעם טורנט (בערך פעמיים-שלוש בחודש) ולפעמים, מרתון יוטוב של כמה ימים. בכל המקומות האלה הגלישה מרגישה אותו הדבר, טורנט - תלוי בזורעים/יונקים, בכאלה עם מאות המהירות עומדת קבוע על 5.5 מגהבייט בחיבור קווי, שזה בדיוק מה שהיה קודם, לפני 018.

יוטוב - עובד בדיוק כמו קודם, זאת אומרת לפעמים עובד חלק גם ב 1080P ולפעמים מקרטע גם ב360P, לפי מצב הרוח שלו. בדרך כלל מה שאני עושה זה להוריד את הסרטונים אלי למחשב עם CLIPCONVERTER. בכלל, אני לא לחוץ על הורדות מיידיות אף פעם, ב99% מהזמן אני מחובר אלחוטית בבערך 25 מגה מהירות בSPEEDTEST. האתר היחיד שאני חייב בו את התוכן באופן מיידי הוא אתר פורנו ספציפי שבו אני גולש ובו אין שינוי במהירות לאחר המעבר.

כל הגלישה שלי מתבצעת דרך התשתית של בזק דרך 018 אבל עם ספק אחר, אורנג', כי זה מרגיש לי שהם יותר מהירים מכל מה שניסיתי עד עכשיו (הוטנט, טריפל סי, אקספון) והם עולים לי רק 10 ש"ח ל100 מגה בחודש.

דרך אגב, בזק שלחו לי הודעה שאני צריך להחזיר את המודם לבזקסטור או עם שליח בתשלום של 20 ש"ח. בחרתי בשליח ולא רציתי להתווכח על ה20 שקלים האלה אבל לא יודע עד כמה הוגן. אני יודע שהוט שולחים מישהו בחינם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים