עבור לתוכן

אקספון עם תשתית של בזק

Featured Replies

פורסם

רציתי לשתף בחוויה הכללית שלי מניוד תשתית+ספק מבזק+נטוויז'ן לאקספון.

בעבר גלשתי במהירות של 15 מגה והתניידתי לאקספון באותה מהירות. כעבור יומיים של אינטרנט יציב (עם ראוטר D-link 6740 שנרכש במיוחד) ביקשתי מאקספון שדרוג ל100 מגה.

ע"ס שיחה שערכתי לפני כמה חודשים עם בזק - התשתית שלי מתאימה למקס' מאה מגה. (אני גר במרכז הארץ, במרכז עיר גדולה בגוש דן).

השדרוג התבצע במהירות מפתיעה. מוקד המכירות של אקספון זה ממש לא מוקד התמיכה הטכנית כשזה מגיע לזמני המתנה. השדרוג אגב, אמור להיות בחינם, אם להאמין למוקדן (הם בד"כ גובים 49 ש"ח על מעבר בין חבילות... - נראה כשתגיע החשבונית...)

לאחר השדרוג וקנפוג הראוטר רצתי אצתי לבדוק את מהירות הגלישה ב ookla אך שוד ושבר! - הסקאלה נצמדת ל-40 מגה ובשום פנים לא עוברת את זה. ניסיתי לבדוק באתר של בזק - אותו דבר. כל בדיקה שערכתי בימים הבאים הראתה את אותה תוצאה - מגרד את ה-40 מגה מלמטה.

את מוקד התמיכה של אקספון, כאמור, לא ניתן לתפוס בשעות הערב, ולאחר 3 ערבים שבהם התייאשתי מלהמתין - החלטתי להתקשר בבוקר, מהעבודה. הפעם ענו לי די מהר. הצגתי בפני המוקדן את תוצאות המהירות שלי ולאחר בירור הודיע לי הבחור - "בזק מאפשרת לך רק 40 מגה ואנחנו מחוייבים לתת מה שבזק מאפשרת".

התקשרתי למוקד התמיכה של בזק, ואכן נאמר לי שהתשתית שלי תומכת בעד 40 מגה. השיחה הוקלטה.

נשמע לי מוזר, במיוחד אחרי שכשהייתי לקוח של בזק נאמר לי שאין בעיה לגלוש אצלי גם במאה מגה.

החלטתי להתקשר למוקד המכירות של בזק.

"שלום, אני מעוניין לגלוש באינטרנט עם התשתית שלכם ורציתי לדעת מהי המהירות המקסימלית שאפשרית בכתובתי ובקו הטלפון שלי?"

-"100 מגה", ענתה המוקדנית.

-"את בטוחה? 100 מגה?!" , לא הרפיתי.

-"בטוחה!"

-"אכפת לך אם אקליט את השיחה הזו?", העזתי.

-" בכיף! אני מקליטה אותך גם...".

קצת המום חזרתי למוקד התמיכה של בזק וענה לי אותו מוקדן מקודם. הצגתי בפניו את השיחה שהיתה לי עם מוקדנית המכירות של בזק. הלה בדק מס' שניות וחזר אליי בתשובה:

"אין לי מושג מה אמרו לך במכירות. 40 מגה זה המקסימום שאתה יכול לקבל". השיחה הזו גם מוקלטת.

בסופו של עניין החלטתי להישאר במהירות 100 מגה אצל אקספון, למרות שאני מקבל רק 40 מגה כי לבינתיים מדובר באותו מחיר.

אז מה אתם אומרים?

האם בזק "משקרים" בתמימות ללקוחות חדשים ומבטיחים להם הבטחות ללא כיסוי?

או חמור יותר - האם בזק "מגבילה" מהירות גלישה כשמדובר בתשתית שהיא מחכירה לספקיות הבאנדל בעקבות הרפורמה?

אשמח לעצות מה לעשות הלאה.

פורסם

תשובה נאיבית- המכירות עושים בדיקה כללית על התשתית בבניין שלך ורואים שאפשר לקבל 100 מגה. תמיכה רואים בפועל שאתה מסתנכרן על 40 ואומרים שזה המקסימום

תשובה פחות נאיבית-החבילות של ה100 מבטיחות קצב מזערי של 40 (אותו אתה מקבל) לכן, טכנית, התשתית שלך תומכת בחבילה של ה100 מגה

שאלה- אם עברת לבנדל של אקספון איך הצלחת לדבר עם החברה בבזק? הם לא אמורים לנפנף אותך בשנייה הראשונה?

פורסם
  • מחבר
תשובה נאיבית- המכירות עושים בדיקה כללית על התשתית בבניין שלך ורואים שאפשר לקבל 100 מגה. תמיכה רואים בפועל שאתה מסתנכרן על 40 ואומרים שזה המקסימום

תשובה פחות נאיבית-החבילות של ה100 מבטיחות קצב מזערי של 40 (אותו אתה מקבל) לכן, טכנית, התשתית שלך תומכת בחבילה של ה100 מגה

שאלה- אם עברת לבנדל של אקספון איך הצלחת לדבר עם החברה בבזק? הם לא אמורים לנפנף אותך בשנייה הראשונה?

לגבי התשובה הנאיבית - לא סביר. עצם השאלה שלי אליהם היתה למה "רק" 40 ואף פעם לא מעבר? לענות לי "כי זה מה שיש לך" זה יותר מחאפרי. להתעקש על זה פעמיים - זה כבר מטומטם.

לגבי התשובה הלא נאיבית - אני מקבל 40 מינוס כיום ואף פעם לא מעל 40 כך שברור שה"חסם" הוא על 40.

למה בזק ענו לי בכלל...? -שאלה טובה. במהלך השיחה המוקדן ציין שהוא רואה כי עברתי לאקספון אבל כבר היינו בעיצומה של בדיקה.

פורסם
לגבי התשובה הנאיבית - לא סביר. עצם השאלה שלי אליהם היתה למה "רק" 40 ואף פעם לא מעבר? לענות לי "כי זה מה שיש לך" זה יותר מחאפרי. להתעקש על זה פעמיים - זה כבר מטומטם.

לגבי התשובה הלא נאיבית - אני מקבל 40 מינוס כיום ואף פעם לא מעל 40 כך שברור שה"חסם" הוא על 40.

למה בזק ענו לי בכלל...? -שאלה טובה. במהלך השיחה המוקדן ציין שהוא רואה כי עברתי לאקספון אבל כבר היינו בעיצומה של בדיקה.

מה שאתה צריך לעשות זה מה שכולם עושים עכשיו. אתה חוזר לבזק ושם אתה תקבל את החבילה האמיתית של 100 מגה סביר להניח שתסתנכרן על 60 או 70 מגה ואז תתנתק מבזק ותעבור לאקספון והמהירות אמורה להישאר או לפחות יש לך קייס להוכיח שאין בעיה של תשתית.

בזק בכוונה מורידה את המהירות ללקוחות השוק הסיטונאי.

לי הייתה כל הזמן חבילה של 100 מגה והייתי מסתנכרן על לא פחות מ 70 מגה איך שעברתי לשוק הסיטונאי ירדתי מיד ל 40 מגה לא עזר כלום דיבורים בלאגנים המהירות נשארה אותו דבר התייאשתי בסוף חזרתי לבזק והמהירות חזרה להיות כמו שהייתה.

אף אחד לא יודה שזה מה שקורה לא בזק ולא אקספון אבל זה המצב כרגע.

פורסם
  • מחבר
מה שאתה צריך לעשות זה מה שכולם עושים עכשיו. אתה חוזר לבזק ושם אתה תקבל את החבילה האמיתית של 100 מגה סביר להניח שתסתנכרן על 60 או 70 מגה ואז תתנתק מבזק ותעבור לאקספון והמהירות אמורה להישאר או לפחות יש לך קייס להוכיח שאין בעיה של תשתית.בזק בכוונה מורידה את המהירות ללקוחות השוק הסיטונאי.לי הייתה כל הזמן חבילה של 100 מגה והייתי מסתנכרן על לא פחות מ 70 מגה איך שעברתי לשוק הסיטונאי ירדתי מיד ל 40 מגה לא עזר כלום דיבורים בלאגנים המהירות נשארה אותו דבר התייאשתי בסוף חזרתי לבזק והמהירות חזרה להיות כמו שהייתה.אף אחד לא יודה שזה מה שקורה לא בזק ולא אקספון אבל זה המצב כרגע.

מה שאתה מתאר כאן זה חמור ביותר ומחייב התייחסות של משרד התקשורת אם לא תביעה ייצוגית נגד בזק.

מאקספון הבנתי שהם מחפשים "הוכחות" כאלה שיאששו את החשד שבזק מתנכלת לשוק הסיטונאי.

במקרה שלי אין לי נסיון קודם במהירויות של מעל 15 מגה בבזק.

נערך על-ידי Elad83

פורסם

תעבור לבזק , תהיה איתם חודש, תמדוד מהירות כל יום, במספר אתרים.

תחזור לאקספון, תראה מה קורה ..

אם המהירות יורדת, יש לך קלף מנצח ביד. אקספון יהרגו בשביל הוכחה שכזו.

אם נשארת אותו הדבר, הפסדת כמה שקלים..

פורסם

^ זה מהחודש..

כך שזה כן חדש ..

פורסם
^ זה מהחודש.. כך שזה כן חדש ..

הכוונה שזה התחיל ממש עם פתיחת השוק הסיטונאי לתחרות עם בזק.

פורסם

אה סבבה ..

צריך לחכות קצת ..

בזק יתחילו לקבל על הראש ואז זה יתחיל להסתדר..

פורסם
אה סבבה ..

צריך לחכות קצת ..

בזק יתחילו לקבל על הראש ואז זה יתחיל להסתדר..

כן גם לפי דעתי זה מה שיקרה בסוף בזק תהיה חייבת להפסיק עם ההתנהלות הזאת.

פורסם

בזק תעשה הכל כולל הכל כדי להרע לך בחברה אחרת כל עוד יש לה אפשרות. אל לנו לשכוח שהיא ענקית האינטרנט והמונופול הכי גדול בישראל בכל הקשור לזה.

אם זה חוקי או לא? קשה לדעת ולבטח לקרוא את האותיות הקטנות. במקרה שלי לדוגמה שדרגתי ל-100 מגה של בזק + בזק בינלאומי לאחר שנציג התקשר והציע את החבילה.

לדאבוני הוא שכח לציין שבאזור המגורים שלי (אזור חדש יחסית) אי אפשר בכלל להגיע ל-100 מגה והטופ עומד על 50 פחות או יותר. אין מילים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים