עבור לתוכן

שוק לוחות האם מתכווץ, אבל אסוס וגיגהבייט מגדילות את הובלתן

Featured Replies

פורסם
כנראה הגיימרים שצורכים גיימניג "כבד" מצטמצמים..

למען השם מניין לכם שהם מצטמצמים? (לא השוק החבבני אלא הגיימרים הכבדים)

• תגובות 34
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תסתכל מסביב

הפורום הוא לא מיקרו קוסמוס, הוא לא מייצג את העולם האמיתי.

פורסם

לא אמרתי שהם הרוב רק שאלתי מניין לכם שהם מצטממים?

פורסם

1. אני יכול לשער שהחלק היחסי של אנשים שמשחקים במחשב ("גיימרים") מתוך כלל האוכלוסיה אכן הולך וקטן לאור הכניסה לשוק של הטלפונים החכמים, הטבלטים וקונסולות המשחקים בשנים האחרונות - גם אם לאדם מסויים יש את כל אותם מכשירים טכנולוגיים (מחשב, טאבלט, טלפון חכם וכל סוגי קונסולות המשחקים האפשריים), עדיין הוא יכול לשחק רק באחד מהם בכל זמן נתון. אם פעם 100% (או קרוב לכך) מהזמן המוקדש למשחקים נוצל ע"י המחשב האישי, היום סביר להניח שהוא מתחלק בין מספר מכשירים, ולכן בהכרח "גיימרים" משחקים פחות במחשב בימינו.

2. אני באופן אישי מעדיף מחשב אישי (PC) שאני יכול לפרק ולתחזק כרצוני יחסית בקלות, כולל לבחור את הרכיבים השונים שיותקנו בו ושניתן למצוא עבורו חלקי חילוף ממגוון של יצרנים, מאשר מכשיר שמגיע כ"קופסא שחורה" שקשה לתחזקו ללא הכשרה מתאימה וכלים יעודיים ושהרכיבים עבורו הם בד"כ יקרים ומתאימים רק לאותו מכשיר מאותו דגם ומאותו היצרן. העובדה שאנשים בוחרים באפשרות ההפוכה היא טעות לדעתי, אבל ניסיון העבר מראה שהצרכנים לא תמיד עושים את הבחירות הנכונות (וזה נכון בכל התחומים, לא רק בתחום המחשבים).

3. בקשר לנושא הכתבה - לא ברור לי כיצד Asus מצליחה להוביל את שוק לוחות האם לאור העובדה שיש חלופות דומות וזולות יותר מצד יצרנים אחרים, במיוחד לאור העובדה של ASRock ול MSI יש לוחות אם דיי טובים במחירים יותר נמוכים (אולי הבעיה שלהם היא במחלקת השיווק/פירסום או שהמחירים שלהם, למרות שהם נמוכים יותר, עדיין לא מספיק אטרקטיביים). בנוגע ל Gigabyte - לאור הגילויים מהחודשים האחרונים, שבהם נחשף שבגירסאות חדשות יותר של חלק מלוחות האם לשוק הנמוך הוסרו מספר רכיבים ושחלק מחיבורי ה-4 פינים למאווררים בלוחות מתפקדים למעשה כחיבורי 3 פינים בלבד, אני לא הייתי ממהר לקנות לוח שלהם (לצורך האיזון אני רוצה לציין כי במחשב שלי מותקן לוח אם של Gigabyte שעובד בצורה תקינה כבר יותר מ-8 שנים ואני מאד מרוצה ממנו).

פורסם
אז לאן נראה לך ששוק הPC גיימינג הולך?

לשום מקום, אני חושב שאתה לא מבין מה אני אומר.

פורסם
לשום מקום, אני חושב שאתה לא מבין מה אני אומר.

אז תסביר

פורסם

מוזר על פניו זה לא היה נראה ככה. בכל מקרה אני אישית חושב שכם הטכנולוגיה החדשה של 10 ננומטר כל המערכות גיימינג יקטנו, ויתנו ביצועים טובים יותר,

לגבי מחיר אני לא יודע מה יהיה.. אבל אם המחיר של כרטיסי מסך ימשיך לעלות אנחנו נהיה בבעיה

פורסם
אז תסביר

אני חושב שהייתי דיי ברור.

כתבתי שכיום יש צמצום משמעותי בשוק ה-PC מהסיבה הפשוטה שפעם הכל היה ב-PC והיום כבר לא.

היום רוב השימושים הביתיים נעשים בלפטופים שלא נאמר סמארטפונים/טאבלטים.

והגיימינג מתחלק בין ה-PC לקונסולות (אפשר נניח לחלק אותו ל-3, פלייסטיישן XBOX ו-PC).

איך שלא תסתכל על זה שוק ה-PC בכללותו -> מצטמצם משמעותית.

וזה לא משנה אם אתה חושב שגיימינג ב-PC הוא עדיין שולתתתתת, עובדתית הוא חולק נתח שוק עם הקונסולות + אפילו אם הוא היה בלעדי (והוא לא) אז הוא עדיין אחוז קטן משוק ה-PC המלא (כל שאר השימושים מלבד גיימינג).

פורסם

השאלה היא, אם הפלח הקטן של הגיימניג בpc יציב, בעלייה או בירידה.. ומה זה אומר לגבי פיתוח של טכנולוגיה, היצע, ומחירים

פורסם

למה לא? אני מצטרף לשאלה למרות שלפי מחקרים שראיתי הוא בעלייה

פורסם

אתם קוראים בכלל את התגובות שלי פה?

שוק ה-PC מתכווץ, הנישה המזערית של הגיימינג התכווצה גם היא, אבל אפילו אם היא גדלה (!!!) (והיא ממש ממש לא אלא להיפך) היא עדיין זניחה יחסית לכל שוק ה-PC שהתכווץ בגלל סיבות שציינתי כבר 3 פעמים.

פורסם

גם אם הוא בעליה אין בפלח הזה להחזיק את החברותץ בעיקר בשל החלופות והמחירים והזמינות שלהם.

פורסם

לא בטוח שזה מגיע דווקא מצניחה בכמות האנשים שמשתמשים במחשבים נייחים ,פשוט אנחנו נמצאים בתקופה מוזרה שבה כבר כמה שנים שאין צורך להחליף שילוש ,המעבדים כבר כמה שנים כמעט בעלי אותו הכוח כמו ב2011 הזכרונות חוץ מבלוחות האקסטרים כמעט זהים ,אז למה להחליף לוח אם? אפשר לשדרג כרטיס מסך וכוננים וזהו...

ואני לא יודע מה אתכם אבל אני די בטוח שגם עוד 20 שנה בחברות ישתמשו במחשבים נייחים לשימוש מקצועי ויש לכך הרבה מאוד סיבות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים